Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ludovic Orban își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Motivația premierului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premierul Ludovic Orban își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Subiectul este deja motiv de război între PNL și PSD.

Premierul tocmai a anunțat acest lucru la Palatul Victoria, în debutul ședinței Executivului, iar această decizie reprezintă și primul pas spre alegerile anticipate. Social-democrații vor depune moțiune de cenzură în trei zile de la angajarea răspunderii Guvernului în Parlament, UDMR urmând să voteze moțiunea de cenzură după cum a promis că va face dacă se schimbă legislația electorală cu câteva luni înaintea alegerilor.

„Dupa cum bine stiti, PNL sustine alegerea primarilor cu jumatate plus unu din cetatenii care-si exprima votul in alegerile locale. In urma mai bine de doi ani am initiat un proiect de lege pentru a transpune vointa oamenilor de imbunatatire a modului de alegere a primarilor, prin oferirea unei legitimitati. Proiectul a fost parcat neregulamentar la o defuncta comisie de cod electoral. Ca atare, stimati colegi, evident in discutiile avute cu dl ministru si alti colegi am luat decizia sa ne angajam raspundere”, a zis Orban.

Președintele susține ideea alegerii primarilor în două tururi

Klaus Iohannis declara în urmă cu puțin timp că alegerea primarilor din două tururi este cea mai bună variantă și că Guvernul va găsi o soluție pentru a aplica această măsură.

”Evident că alegerea primarilor din două tururi de scrutin este varianta cea mai bună. Veți primi însă de la Guvern variantele pe care le vor promova, nu este rolul meu să fac acest lucru”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, în privința alegerilor anticipate, Președintele a dat asigurări că acestea vor avea loc.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun! În cadrul Adunării Generale, membrii filialei USR Almașu Mare l-au votat pe Gheorghe Hendrea, candidat în cursa pentru primărie. Prin votul lor, au îmbrățișat viziunea unui lider capabil să clădească un viitor solid, pentru întreaga comunitate. Citește și: Comunicat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea