Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Ştirea Ta

Lucruri pe care NU trebuie să le spui niciodată partenerului de viaţă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Una dintre cele mai frumoase părţi în ceea ce priveşte căsnicia sau o relaţie serioasă este să te simţi atât de confortabil cu partenerul încât să poţi să îi spui orice. Dar, uneori dacă nu ne ţinem gura e posibil să scoatem câte un „porumbel” care nu e de niciun ajutor, ba din contră. Să vorbeşti cu amabilitate e o abilitate pe care fiecare cuplu o are de învăţat. Pentru a evita situaţii neplăcute, pentru a nu-l răni pe cel iubit cel mai bine e să numărăm până la 10, să gândim şi mai apoi să vorbim şi când o facem să ne alegem cuvintele cu grijă. Iată câteva lucuri pe care nu trebuie să le spunem niciodată soţului, iubitului:
lEşti la fel ca şi tatăl tău – Dacă ai de gând să îl critici în acest fel, mai bine te opreşti! Poate că socrul tău este un tip care  nu strânge după el, iar obiceiul soţului tău de a lăsa vasele nespălate a început că te cam enerveze. Specialişti în relaţii spun că e mai bine să nu insulţi şi să ceri pur şi simplu: iubitule după ce termini din farfurie pune-o te rog în chiuvetă. În acest fel obţii ce ai vrut şi nu îl răneşti nici pe el criticându-l.
lCând o să îţi găseşti o nouă slujbă? – Înainte de a spune aşa ceva gândeşte-te de ce vrei atât de mult ca el să îşi schimbe locul de muncă. Nu petrece timp cu tine? Nu câştigă suficienţi bani? Ai grijă dacă îi spui aşa ceva pentru că nu vrei să nu îi ataci capacitatea lui de a avea grijă de tine din punct de vedere financiar pentru că un bărbat se autoevaluează în funcţie de cât de bine poate să aibă grijă de familia sa. Un lucru pe care poţi să îl faci e să discuţi cu el despre slujbele voastre, despre ambiţiile de carieră, despre grija faţă de bugetul comun. Dacă ai o problemă cu câţi bani face, găseşte oportunitatea să îi spui despre stilul tău de viaţă, despre modul în care doreşti să trăieşti.
lMama m-a atenţionat că o să faci asta – Dacă ai ajuns să-ţi spui asta înseamnă că te-a înfuriat rău şi vrei să îi arăţi că din „tabăra” ta fac parte şi alţii. Nu e prea bine să aduci un astfel de argument pentru că el ar putea înţelege că nu eşti de partea lui ori de cea a relaţiei voastre. Aşa că cel mai bine atunci când ai o problemă, muşcă-ţi limba şi gândeşte-te ce te nemulţumeşte şi supără de fapt. În cele din urmă găsirea unei soluţii împreună te va face să te simţi mai bine decât rostirea unor cuvinte jignitoare.
lLasă, o să fac eu! – Acest lucru e dureros în două moduri. În primul rând îl va face pe soţul tă să se simtă incapabil şi în al doilea rând este umilitor pentru orice adult să audă că eforturile lui sunt zadarnice şi nu sunt apreciate. Dacă de exemplu e în mijlocul unei sarcini date de tine gândeşte-te înainte de a interveni pentru că cu toate că nu o face cum vrei tu nu înseamnă că nu o face bine. Sigur, dacă el este pe cale să se rănească pe sine sau pe altcineva sau rupe ceva, atunci poţi interveni gentil.
lTu întotdeauna… sau Tu niciodată… – Aceste fraze nu ar trebui folosite într-un cuplu. Acestea l-ar putea face pe soţul tău să se simtă atacat pe nedrept şi sunt şanse ca el să ia foc şi îţi va răspunde reamintindu-ţi de momentele în care te-a ajutat.
lOh nu, iar ieşim cu el! – Nu e nimic neobişnuit să nu îţi placă toţi prietenii partenerului tău. Ceea ce e greşit e să insulţi alegerea pe care o face în privinţa prietenilor. Dacă nu vrei să ieşi cu un anumit prieten de-al soţului spune-i că ai vrea ca în seara asta să faci altceva şi să iese doar ei că doar nu scrie niciunde că voi trebuie să faceţi chiar totul împreună… Ţine minte acest lucru: dacă un prieten este atât de groaznic, în timp, soţul tău va vedea singur asta şi că dacă îl tot baţi la cap să renunţe la amicul în cauză acest lucru nu se va întâmpla.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Bloc din Alba Iulia, „toaletă publică”, în apropiere de Primărie: „În fiecare zi găsim o noua surpriză”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO ȘTIREA TA| Bloc din Alba Iulia, „toaletă publică”, în apropiere de Primărie: „În fiecare zi găsim o noua surpriză”

Un bloc de locuințe din centrul municipiului Alba Iulia, chiar în apropierea primăriei, a devenit un adevărat focar de infecție pentru locatari. Pe lângă grafitti-ul de pe pereți și geamuri, locul este plin de mizerie și dejecții, din cauza oamenilor străzii și nu numai.

Un locuitor al acestui bloc ne-a trimis pe adresa redacției mai multe imagini cu situația dezolantă din zonă, disperat ca nu se schimbă nimic.

„Aș dori să vă prezint vechea și noua toaletă publică din centrul orașului, pe Calea Moților, lângă primărie. În fiecare zi găsim o noua surpriză. Ar trebui construită o nouă toaleta publică în centru. Oamenii beau alcool, lasă resturi de țigări , mâncare, ambalaje chiar și urină”, spune omul sătul de această situație.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit cetățeanului această stare durează de mai mult de 2 ani și deși oamenii spun că au făcut sesizări pe aplicația Smart Alert Alba Iulia nu s-a schimbat nimic.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| ACCIDENT rutier la Sebeș: Două mașini s-au „pupat” într-o intersecție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

ACCIDENT rutier la Sebeș: Două mașini s-au „pupat” într-o intersecție

Un accident rutier s-a petrecut astăzi, 9 august 2022, în municipiul Sebeș, la intersecția dintre străzile Sava Henția și Aleea Parc.

Potrivit cititorului ziarulunirea.ro care a trimis fotografiile pe adresa redacției, evenimentul rutier s-a petrecut din cauza unei neacordări de prioritate.

Poliția nu a intervenit în cazul de față, întrucât șoferii au încheiat o constatare amiabilă al acestui accident.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, nici o persoană nu a fost rănită în urma impactului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Cursă cu „obstacole” în municipiul Sebeș: Lucrările de pe o stradă au devenit un pericol pentru trecători. „Groapa imensă e lăsată nesemnalizată”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Cursă cu „obstacole” în municipiul Sebeș: Lucrările de pe o stradă au devenit un pericol pentru trecători. „Groapa imensă e lăsată nesemnalizată”

Lucrările desfășurate pe strada Dorin Pavel din municipiul Sebeș au pus în încurcătură cetățenii din oraș care locuiesc în această zonă.

O femeie din localitate a expus problema în mediul online, printr-un mesaj postat pe pagina sa de socializare.

„Am semnalat in privat Primaria Municipiului Sebes in legătura cu lucrările efectuate pe strada Dorin Pavel, însă nu am primit nici un raspuns.

Elit - Gustul Desăvârșit

De mai bine de doua săptămâni nu mai lucrează nimeni.

Groapa imensa e lăsată nesemnalizată de atunci, pe trotuare abia se poate circula pe jos, nu mai vorbim de intrat cu mașina in curte…”, a fost mesajul postat de femeie, pe pagina sa de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare