Lucrările pe tronsonul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu au fost oprite
Pe tronsonul 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu lucrările de construcție s-au oprit cu două luni înainte de termenul de finalizare deși, în urmă cu doar câteva zile, premierul Victor Ponta dădea asigurări că sectorul de drum va fi inaugurat pe 15 noiembrie. Reprezentanţi firmei se plâng că nu li s-au plătit lucrări executate, dar mai ales, nu a fost eliberată o autorizaţie de construcţie fără de care ei nu mai pot lucra.
Peste 30 de utilaje de pe șantierul autostrăzii Sibiu-Orăștie stau trase pe dreapta de o săptămână. Muncitorii se plimbă dintr-o parte în alta a șantierului doar pentru a se asigura că materialele de construcţii nu sunt furate.
Lucrările pe tronsonul Sălişte-Cunţa erau deja oprite la data când premierul Victor Ponta, venit în vizită, dădea asigurări că autostrada va fi inaugurată peste două luni.
„Am discutat şI cu reprezentanţii firmei şi cu reprezentanţii CNADNR şu mi-au confirmat faptul că, de data aceasta, se vor ţine de termen iar pe 15 noiembrie se va circula neîntrerupt între Sibiu şI Deva”, spunea premierul în 12 septembrie.
Peste doar două luni, pe autostrada ar trebui să se circule în regim normal. Pare incredibil, având în vedere că dealul încă nu este stabilizat, iar pe drum nu s-a așternut nici măcar un strat de asfalt.
Lucrările Sibiu-Orăștie au început în 2011, iar anul trecut trei tronsoane a fost dată în folosință. Mai puţin zona Sălişte-Cunţa, afectată de alunecări. Constructorul a venit cu o soluție: consolidarea dealului. Proiectul a fost aprobat, dar nici până acum Agenția Națională de Mediu nu a emis avizul pentru lucrările suplimentare şi nu există autorizație de construcție.
Cu toate acestea, reprezentanţii CNADNR susţin că, oficial, lucrările nu au fost oprite.
Sursa: digi24.ro
FOTO: arhiva
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]