Rămâi conectat

Cultură Educație

Lucrări la infrastructura rutieră la Blaj

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Administraţia publică locală din Blaj va continua în acest an lucrările de infrastructură rutieră demarate anul trecut. De exemplu, în satul Spătac, localitate unde va fi dezvoltată o zonă turistică, s-a asfaltat drumul până aproape la podeţul peste valea care traversează localitatea aflată la doar 3 kilometri de municipiul căruia îi aparţine din punct de vedere administrativ. De altfel, unii investitori privaţi au început deja să-şi construiască aici cabane sau pensiuni, mai ales că există deja principalele reţele de utilităţi publice. Potrivit proiectului, drumul va fi deviat faţă de traiectoria iniţială, astfel încât acesta să scurteze distanţa până la DJ Cergău – Blaj.
„Mă bucur că acest drum judeţean a fost reparat şi chiar doresc să mulţumesc pentru acest lucru Consiliului Judeţean Alba, deoarece sunt locuitori ai comunei Cergău şi ai localităţilor de pe Valea Secaşului care lucrează la firma Bosch şi fac naveta la Blaj”, ne-a declarat primarul Gheorghe Rotar. De asemenea, vor continua lucrările la străzile Tudor Vladimirescu şi Mihail Kogălniceanu, executate prin programul Regio, derulat prin intermediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru. Valoarea totală a proiectului demarat anul trecut, în luna martie, este de peste 9,2 milioane de lei, din care beneficiarul va plăti circa 1,65 milioane lei, iar Guvernul României aproape 900.000 lei, Uniunea Europeană suportând diferenţa, de 6,7 milioane lei. Vor fi construite ziduri de sprijin din beton care să asigure taluzul natural de pe partea stângă a str. Mihail Kogălniceanu şi o protecţie sporită a pietonilor pe str. Tudor Vladimirescu, artere care se vor moderniza pe aproape 3 kilometri. Acest proiect este preconizat să se finalizeze în luna septembrie a acestui an.                             Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.

Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024

Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.

Citește și: FOTO| Săli de clasă moderne pentru cei 240 de elevi ai ciclului gimnazial de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeș: Finanțare prin PNRR

Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.

„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.

Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.

Citește și: FOTO: Elevii Școlii ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, vizită la Stația de tratare a apei Sebeșel și Stația de epurare a apelor uzate Alba Iulia

Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.

Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.

Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare