Lucrări la drumuri şi străzi de peste 1 milion de lei, la Aiud

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Consiliul Local Aiud a prevăzut în bugetul iniţial pentru anul curent suma de 550.000 de lei pentru reabilitarea drumurilor din municipiu, iar în urma achiziţiei publice pentru contractarea lucrărilor organizate de Serviciul Public Administraţia Patrimoniului Local a fost demarată prima parte a lucrărilor. Este vorba despre asfaltarea drumului către localitatea Ciumbrud şi repararea străzilor Stadionului şi Morii pe care se desfăşoară şi traficul greu. Aici au fost lărgite benzile de sens, s-au reparat trotuarele şi au fost înlocuite bordurile deteriorate, în scopul asigurării unor condiţii optime de circulaţie. În cadrul aceluiaşi proiect, s-a intervenit pe câteva dintre străzile din Aiud, incluzând cartierele de blocuri, unde era nevoie de reparaţii curente, la sfârşitul lunii iulie fiind realizate deja lucrări care depăeşesc 700.000 de lei. Prin rectificarea de buget din ultima şedinţă a CL Aiud, s-a suplimentat suma necesară continuării intervenţiilor la drumurile din municipiu: 800.000 lei sunt prevăzuţi în buget pentru reparaţiile care includ plombări, reabilitări de străzi, asigurarea scurgerii apelor pluviale ori aducerea la cotă a căminelor de utilităţi şi implicit îmbunătăţirea circulaţiei în zonele vizate.
Săptămâna viitoare vor fi evaluate costurile exacte pentru încadrarea în buget, valoarea estimată a întregii investiţii în reabilitarea infrastructurii de drumuri depăşind suma de 1 milion de lei, motiv pentru care pentru a realiza toate lucrările este nevoie de încă o rectificare a bugetului pe anul curs, cu aproximativ 200.000 lei. „Am ştiut de anul trecut că 2011 va fi, şi din punctul de vedere al bugetului local, un an extrem de greu. Dificultăţilor financiare li s-au adăugat măsurile aberante ale guvernului, haosul din ministere, învălmăşeala legislativă, iar autorităţile locale trebuie să facă faţă unor noi şi noi provocări, primarii şi consiliile locale trebuie să descurce ce au încurcat lejer cei din conducerea ţării. Totuşi, guvernanţii nu au reuşit să influenţeze chiar toate principiile de bază pe care le-am avut mereu la conceperea bugetului. Am prevăzut şi în acest an, în ciuda problemelor, sume pentru reparaţiile la drumurile din Aiud, ţinând cont de nevoia ca acestea să fie circulabile, dar fără să uităm că mai avem prevăzute şi investiţii la reţelele de utilităţi. Personal, vreau ca străzile din Aiud să fie perfecte, dar acolo unde se vor face lucrări la reţeaua de apă şi la cea de canalizare, cum sunt şi străzile Avram Iancu şi Moţilor, voi investi minimumul necesar pentru ca circulaţia să fie bună, dar fără ca banii publici să fie risipiţi. Lucrări electorale să facă alţii dacă doresc, banii aiudenilor trebuie bine chibzuiţi acum şi oricând”, a declarat primarul Horaţiu Josan.
Robert GHERGU

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

1 comentariu

Marcela 11 august 2011 at 12:42

Domnule primar,

Unde este haosul…? Nororc cu banii de la Guvern, ca altfel nu stiu ce decontați la finalul mandatului. Bine, acum puteti sa nu asteptati pana final, sa plecati mai repede de la Primarie.

Vă propun o soluție : DEMISIA DE ONOARE? O aveti?

Comentariile sunt oprite