Lucrări de asfaltare la un drum spre un sat din județul Alba cu doar 5 locuitori

Paul Voicu - Primar 2020

Lucrări de asfaltare la un drum spre un sat din județul Alba cu doar 5 locuitori

Visul administrației locale de a reface legătura rutieră între localitatea Rachiș și centrul de comună, apoi cu DN1, este pe cale de a se realiza. Pe drumul comunal DC 81 Lopadea Veche – Rachiș au început lucrările de reabilitare şi modernizare. Beneficiind de 6.837.061 lei, bani obţinuţi prin intermediului Programului Național de Dezvoltare Rurală, calea de acces va dispune în final de covor asfaltic, rigole și tot ceea ce trebuie pentru un drum modern.

ELIT

Potrivit administraţiei locale, Rachiș, satul în care doar 5 oameni mai au buletin care atestă faptul că au domiciliul acolo, este în permanență în atenția administrației locale.

În dorința ei de revigorare și relansare a comunei și în special a satului Rachiș, administrația locală a comunei Mirăslău s-a aliat cu comunele învecinate, reuşind în cele din urmă să acceseze fondurile necesare pentru a moderniza căile de acces înspre localitate, astfel încât prin punerea în valoare a potențialului turistic și peisagistic, să dezvolte o zonă de agrement, dând posibilitatea doritorilor să-și cumpere proprietăţi pe care să construiască case de vacanță, pensiuni și alte obiective de interes turistic sau economic.

Mihail David - 2020

Localitatea Rachiș este situată într-o depresiune formată de pârâul care o străbate între dealuri împădurite și care îi poartă numele, în apropiere de rezervațiile naturale Cheile Vălișoarei și Cheile Plaiului, Cheile Siloșului putând fi bază de plecare pe traseele turistice care străbat Munții Trascăului înspre Cetatea Colțești, Vânătările Ponorului, Huda lui Papară, Poarta Zmeilor, Piatra Secuiului și la mică distanță de binecunoscutele „Găvane”, adevărate piscine săpate de ape în stâncă.

Tot în localitatea Rachiș, un dezvoltator, Iulian Docea, urmaș al celor care au trăit odinioară acolo, a început să restaureze în scop turistic și pentru reînvierea satului mai multe case pe care deocamdată le pune în mod gratuit la dispoziție celor care doresc să se așeze și să trăiască acolo.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Ad 25 iulie 2019 at 8:19

Scrieti si cu ce scop se asfalteaza acest drum

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...