Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lucrări ample de reabilitare la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia. „Tunel” de traversare între cele două corpuri de clădire alăturate, construit anul viitor

Publicat

în

Lucrări ample de reabilitare la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia. „Tunel” de traversare între cele două corpuri de clădire alăturate, construit anul viitor

Lucrări ample de reabilitare sunt în plină desfășurare și vor transforma complet interiorul celui mai vechi sediu al Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia. Este vorba despre corpul de clădire situat la intersecția străzilor Avram Iancu și Teilor.

Viceprimarul cu atribuții de primar Voicu PAUL împreună cu o echipă de experți tehnici din Primăria municipiului Alba Iulia au făcut astăzi o vizită în teren, pentru a vedea la fața locului stadiul proiectului. Toate lucrările sunt în grafic, iar constructorul acordă o atenție specială recomandărilor în materie de siguranță venite din partea autorităților, de la ISU până la DSP. Termenul de finalizare a lucrărilor este estimat pentru 1 ianuarie 2020, iar rezultatele concrete vor fi săli de clasă mai mari şi mai moderne, sisteme de încălzire şi ventilație performante şi toalete moderne, absolut necesare în condițiile în care, în trecut, era disponibilă o singură toaleta pentru aproape 150 de copii.

Electrica Furnizare Discount

Pe de altă parte, un „tunel” de traversare între celelalte două corpuri de clădire alăturate ale Liceului, din strada Călărași, se afla acum în faza de proiectare şi va fi construit în prima parte a anului viitor. Totul pentru a facilita accesul în siguranță al elevilor dintr-o clădire în cealaltă pentru ore, repetiții sau concerte.

 „Nicio investiție nu e prea mare, când e făcută pentru micii artiști. Copiii de la Arte sunt adevărate motive de mândrie ale orașului şi e datoria noastră să îi susținem cu absolut tot ce putem. La fel ca pe toţi ceilalți copii, din toate școlile orașului. Mi-ar plăcea ca toate aceste schimbări majore în bine să se întâmple simultan şi, dacă s-ar putea, peste noapte… Însă suntem realiști, ştim care ne sunt limitele bugetare şi încercam să folosim cât mai chibzuit posibil fiecare leu pentru a transforma radical, chiar dacă pe rând, fiecare dintre unitățile educative din oraş. Sunt încântat de implicarea managementului acestei scoli, a domnului director, în special, în tot ceea ce înseamnă reabilitarea ei. Primăria ajută cât poate, e treaba noastră să ne implicăm, însă managementul de aici ne-a demonstrat că se pot face lucruri uimitoare şi în afara „ajutorului de la stat”, prin sponsorizări, donaţii sau parteneriate inițiate chiar de şcoală.”, a declarat Voicu PAUL, viceprimarul cu atribuţii de primar al Municipiului Alba Iulia.

 În completare, Teofila ȚÎR, directorul executiv al Direcţiei cheltuieli din Primăria Alba Iulia, a spus Dacă vorbim de cifre, cei 1,9 milioane de lei folosiţi pentru achiziția clădirii din imediata vecinătate a Liceului de Arte, fosta proprietate a Grupului Școlar de Cooperaţie, nu îi vedem ca pe o cheltuială, ci ca pe o investiție în viitorul unor noi şi noi generații de artiști locali.”

Modernizarea infrastructurii şcolare din Alba Iulia este o prioritate a administrației locale, lucrări ample fiind în desfășurare şi la Liceul Sportiv, Colegiul Economic, Liceul Alexandru Domșa, Școala Avram Iancu, Școala Liviu Rebreanu sau Grădinița nr. 16.

Publicitate

Ştirea zilei

25 ianuarie 2022: RECORD. PESTE 19.000 cazuri de COVID, raportate în România – bilanț parțial

Publicat

în

25 ianuarie 2022: Peste 19.000 cazuri de COVID, raportate în România. 44 decese provocate de CORONAVIRUS – bilanț parțial

În cursul dimineții de marți, 25 ianuarie 2022, autoritățile au transmis bilanțul parțial de coronavirus în România.

CITEȘTE ȘI: 24 ianuarie 2022: Peste 12.000 cazuri de COVID, raportate în România – bilanț parțial

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 25 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 19.685 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 44 decese. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Ştirea zilei

Program de testare în week-end pentru pacienții simptomatici, la laboratorul DSP Alba de pe strada Mușețelului din Alba Iulia

Publicat

în

Program de testare în week-end pentru pacienții simptomatici, la laboratorul DSP Alba de pe strada Mușețelului din Alba Iulia

În contextul creșterii accelerate a numărului de cazuri Sars-CoV-2, pentru a facilita accesul la testare a populației județului Alba inclusiv în zilele de week-end, DSP Alba va asigura funcționarea laboratorului și în zilele de sâmbătă și duminică.

Decizia a fost luată în principal pentru a prelua din presiunea pusă pe Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Alba Alba Iulia care este suprasolicitată în special în week-end-uri când majoritatea cabinetelor medicilor de familie nu au program de funcţionare.

Astfel, cel puțin în următoarea perioadă, până la constatarea scăderii cazurilor de Sars-Cov-2, punctul de testare DSP Alba, situat în Alba Iulia, în parcarea Policlinicii de pe strada Mușețelului nr. 2 va funcționa inclusive în week-end, după următorul program:

Electrica Furnizare Discount
  • sâmbătă și duminică – 8.00 – 12.00;
  • testarea este gratuită pentru persoanele simptomatice;
  • cei care se prezintă în vederea testării trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și trimitere de la medicul de familie (anexa 2). Dacă acest lucru nu este posibil din motive obiective, pentru a nu exista blocaje sau disfuncționalități privind accesul la testare, biletul de trimitere va fi transmis ulterior către DSP Alba.
Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| „Van Damme de Bistra”: Hărțuit de polițiști pentru că a „ciripit”. Șeful IPJ Alba invocă pure coincidențe

Publicat

în

VIDEO| „Van Damme de Bistra”: Hărțuit de polițiști pentru că a „ciripit”. Șeful IPJ Alba invocă pure coincidențe

Poliția orașului Câmpeni este structura cu cele mai mari probleme din cadrul IPJ Alba. Mai mulți polițiști sunt acuzați de abuzuri de către locuitori din zonă. Chiar dacă în urmă cu 1 an la comanda structurii a fost numit pentru o perioadă limitată un alt comandant, lucrurile sunt departe de a fi rezolvate.

Comisarul șef P. S. a revenit la comanda unității, iar indisciplina și abuzurile subordonaților săi continuă. Situația se perpetuează de mulți ani de zile și este ”acoperită” de comandanții IPJ Alba. Abuzurile clare sunt finalizate cu pensionarea polițiștilor, iar faptele penale sunt ”îngropate”.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: VIDEO| Dosarul „Van Damme de Bistra”: „Școlit” cu ranga după ce a „ciripit” la poliție. 9 luni de la agresiune și o anchetă în plop

Un tânăr din comuna Bistra, care a provocat în urmă cu 1 an un mare scandal în cadrul Poliției orașului Câmpeni, soldat cu pensionarea a doi polițiști și deschiderea unor dosare penale, acuză faptul că este hărțuit în continuare de oamenii legii. Dorel Râșteiu afirmă că este urmărit în trafic și oprit de fiecare dată când circulă cu mașina.

Urmărit pentru că le face plângeri polițiștilor

”La ora 08:13 (sâmbătă – n.r.) am fost urmărit și oprit de către alți doi agenți și mi-a solicitat să suflu în aparatul etilotest. Am desigilat acel muștiuc l-am introdus în etilotest după care agentul s-a tot întors cu aparatul în mână și s-a tot plimbat pe lângă mașină un interval de câteva minute bune după care am refuzat să mai suflu pentru că agentul ar fi putut pune ori ce pe acel muștiuc pt a îmi scoate alcoolemie. Am solicitat organelor să mergem să mi se recolteze probe de sange.

Probele de sânge au rămas în mâna agentului B. N. un agent cu care sunt în litigiu. Nu pot fi sigur că acest agent nu face ceva pt a îmi scoate alcoolemie. Pentru că în urmă cu 5 ani am mai pățit tot așa cu domnul agent L. C.”, spune tânărul din Bistra.

Acesta susține că în aceeași zi, seara, o autospecială a poliției a întors brusc în Bistra când a văzut mașina lui circulând din sens opus. „Ne-a urmarit circa un kilometru și ceva apoi ne-a tras pe dreapta. Ambele opriri au fost pentru verificarea actelor. Văzând că nu sunt eu la volanul mașinii nu a mai continuat alte verificări fapt pt care se vede clar că ei pe mine mă urmăresc.

M-am săturat să fiu urmărit și hărțuit în trafic de către poliția din orașul Câmpeni. Nu este dată când mașina mea iese în drum să nu fie oprită de către agenții de politie din Câmpeni indiferent de cine o conduce. Nu mai suport presiunile puse de către polițiști asupra mea și a familiei mele. Ne-au înscenat ne numărate dosare penale mie cât și familiei mele. Dosare care unele au fost soluționate împotriva noastra iar altele în curs de cercetare.

Citește și: VIDEO| Dosarul „Van Damme de Bistra”: Ghinionul victimei, „norocul” agresorilor. Camere de supraveghere „oarbe” în momentul agresiunii cu ranga

De câte ori fac o sesizare pentru anumite persoane care lucrează în sistemul public sunt urmărit și sancționat pe motive că de ce îmi permit să sesizez fapte contravenționale sau penale. Se fac presiuni imense asupra mea de când șeful secției de Politie Câmpeni S. P. s-a întors înapoi ca și comandant”, mai susține Dorel Râșteiu.

Acesta mai spune că a fost amenințat verbal de către mai mulți agenți că „o să aibă ei grijă de el”. ”Am fost în audiență la comisarul șef de Poliție D. F. C. (șeful IPj Alba – n.r.) și i-am adus la cunoștință faptul că sunt urmarit și hărțuit de către mai mulți agenți din cadrul Poliției Câmpeni, iar acesta mi-a răspuns că poate fi doar o coincidență și că nu se adeveresc cele semnalate de mine”, a mai precizat tânărul.

Agentul L. C. a fost și el mutat disciplinar, din comuna Sohodol la Hopârta, timp de două luni. A revenit în Apuseni, fiind în prezent la Postul de poliție din comuna Vidra. Și acesta are mai multe plângeri din partea unor cetățeni, care îl acuză de abuzuri.

Atacat cu ranga în mașină

În 30 ianuarie 2021, tânărul aflat într-o maşină a fost atacat cu o rangă de o persoană necunoscută, cu faţa acoperită cu o cagulă, în faţa unui local din comuna Bistra.

Dorel Rîşteiu a susţinut că agresunea a avut loc după ce a sunat la 112 şi a anunţat că restaurantul era deschis după ora 21.00, într-o perioadă în care acest lucru era interzis prin starea de alertă. Bărbatul a postat mai multe imagini pe reţeaua de socializare cu momentele în care a reclamat situaţia, dar şi cu maşina cu geamurile sparte şi rănile pe care le-a avut, în urma atacului.

Agresiunea a avut loc după ce au plecat echipajele de Poliţie, sosite după apelul la 112. Restaurantul aparţine unui fost poliţist din Câmpeni, care s-a pensionat în urma acestui scandal, şi este administrat de soţia acestuia şi o altă rudă. Victima a susținut că îl bănuiește pe fostul polițist că a fost cel care l-a atacat cu ranga.

Ulterior, trei dosare au fost deschise de procurori, în care erau vizați și doi polițiști, dar niciunul nu a fost trimis în instanță. O anchetă a fost derulată şi în interiorul IPJ Alba. Una dintre concluzii a fost schimbarea temporară a comandantului Poliţiei oraşului Câmpeni. Comisarul de poliţie P. S. a fost a fost împuternicit şef al Poliţiei oraşului Baia de Arieş pe o perioadă de şase luni. La expirarea detașării a revenit la comanda structurii din Câmpeni.

Protecția de care se bucură polițiștii din Câmpeni, dar și din alte localități din zona Munților Apuseni, îi determină să continue cu abuzurile asupra cetățenilor.

sursa: ziare.com

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare