Rămâi conectat

Sport

Lucian Itu, simbolul Metalurgistului Cugir, înainte de derby-ul cu „U” Cluj: ”Este meciul anului sub Drăgana, vrem victoria, pentru a o dedica lui «Coro»!”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucian Itu, simbolul fotbalistic al Metalurgistului Cugir, cel mai experimentat echipier al „roş-albaştrilor”, antrenor secund şi „căpitan” al formaţiei cugirene are un mesaj tranşant înaintea derby-ului cu „U” Cluj, de pe „Arena CSO”, partidă ale cărei încasări vor fi donate de organizatori antrenorului Cristian Coroian.Este meciul anului la Cugir şi spun asta cu tot repectul pentru Hermannstadt, cu care ne-am duelat în primăvară! «U» este un brand, o formaţie extrem de iubită în Transilvania. Vrem să câştigăm şi să-i dedicăm victoria lui «Coro»! Îi asigur pe adversari că o aibă o viaţă grea la Cugir! Pentru oricine din serie care joacă cu «şepcile roşii» este un meci special, la fel va fi şi pentru noi, mai ales că jucăm acasă, în faţa fanilor”, a menţionat Lucian Itu.

Retras în linia defensivă, Itu (39 de ani) are aprecieri la adresa celor care au decis ca încasările să ajungă la fostul său colaborator de pe banca tehnică, Cristian Coroian, ce a suferit un atac cerebral în 2015 şi traversează o perioadă dură a recuperării. „O idee foarte bună, o să-l ajutăm cum putem, noi jucătorii o să cumpărăm cât mai multe bilete. «Coro» rămâne în sufletele noastre, ne-am fi bucurat teribil dacă putea veni la meci”, a mai spus Itu, marcatorul unui gol în acest tur. „Întâlnim un adversar experimentat, cu jucători ce şi-au lăsat amprenta pe fotbalul românesc, cu calitate individuală. În Liga a 3-a este alt fotbal, e muncă grea, nu mai joacă numele”, a încheiat Lucian, care a fost în deseori adversar al Universităţii Cluj, în Liga a 2-a, pe când juca la Minerul Lupeni sau Internaţional Curtea de Argeş. În 2006, U” a câştigat cu 3-1 (triplă D. Goga) şi a remizat în Valea Jiului, la Lupeni (0-0). În stagiunea următoare, 2006-2007, Itu a marcat golul de onoare al minerilor la Cluj (1-3 în deplasare şi 0-1). Singura victorie directă a fost în sezonul 2008-2009, când Internaţional Curtea de Argeş a învins la Cluj (3-1, după ce în tur „U” s-a impus în deplasare, 2-1), iar în campionatul 2009-2010, Minerul Lupeni a pierdut pe teren propriu, 1-3 cu studenţii clujeni.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Atomic Blaj, debut la minibaschet masculin cu rezultate de apreciat la Festivalul Regional, prima participare oficială

Dan HENEGAR

Publicat

în

Echipa Atomic Blaj a avut parte de un debut pozitiv la nivelul baschetului competițional juvenil. Echipa din „Mica Romă” a participat la prima ediție a Festivalului Regional de minibaschet, la Brașov, în „Zeiden Arena”. În fapt a fost prima participare oficială a unei echipe din Blaj la o competiție organizată de Federația Română de Baschet. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea