Rămâi conectat

Sport

LPS Alba Iulia, calificată la turneul final al ONSS la baschet feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

LPS Alba IuliaEchipa de baschet fete a Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia s-a calificat la Turneul final al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Performanța a fost atinsă în urma câștigării fazei zonale a competiției între unități de învățământ, care s-a desfășurat timp de două zile la Alba Iulia și care le-a avut ca participante alături de echipa locală pe LPS Arad, LPS Banatul Timișoara și LPS Deva. În finala competiției, echipa antrenată de George Lăncrănjan și Nicușor Marcu (care în semifinale a depășit pe LPS Deva) a trecut fără mari emoții de formaţia din Arad, una din rivalele din ultimii ani și s-a calificat în ultima etapă. Scorul final a fost 84-62 (22-13, 16-16, 24-15, 17-13) pentru gazde, care nu au întâmpinat mari probleme aproape niciun moment. Punctele selecționatei albaiuliene au fost reușite de: Gherman – 12 puncte, Petrifălean și Fleșer – câte 11 puncte, Boțan – 10 puncte, Ciurpan – 9 puncte, Burlacu – 8 puncte, Țetcu – 7 puncte, Beldian – 6 puncte, Bârsan și Șulumete – câte 5 puncte.
În acest sezon lotul LPS Alba Iulia la această competiție este compus din: Mihaela Gherman, Andreea Beldian, Iuliana Petrifălean, Alice Bârsan, Ana Maria Ciurpan (sportive antrenate de George Lăncrănjan), Andreea Fleșer, Karina Șulumete, Ionela Țetcu, Bianca Burlacu și Alexandra Boțan (jucătoare de la selecționata U16 a liceului, pregătite de Nicușor Marcu). Faza finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar va avea loc în prima decadă a lunii mai la Botoșani.
A fost un turneu reușit, ne bucurăm că ne-am calificat în faza finală, însă mai avem multe de pus la punct pentru a juca la nivelul dorit acolo. Avem un lot în care sunt practic comasate două echipe și trebuie să ne punem tactic la punct, dar o să ne pregătim pentru turneul final. Nu ne va fi însă foarte greu, deoarece atât eu, cât și colegul Nicușor Marcu avem aceeași filosofie despre baschet și trebuie doar să ne punem de comun acord asupra aspectelor tactice și de așezare în teren. Mergem la turneul final pentru a câștiga”, a declarat antrenorul George Lăncrănjan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Denisa Mărcuș și Miruna Măda, cicliști din Alba, pe podium la Triada MTB Avrig

Dan HENEGAR

Publicat

în

Denisa Mărcuș și Miruna Măda, cicliști din Alba, pe podium la Triada MTB Avrig Cicliștii din Alba legitimați la CSM Mediaș au realizat rezultate de apreciat la primul concurs de mountain bike din acest an disputată în zona Transilvaniei. Triada MTB Avrig s-a desfășurat pe parcursul a două zile, adresandu-se cicliștilor amatori, dar și celor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea