Rămâi conectat

Politică Administrație

Lovitură pentru Klaus Iohannis din partea OSCE, autoritatea desemnată pentru evaluarea alegerilor: „O încălcare a standardelor internaționale și a angajamentelor făcute de toate țările OSCE”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Preşedintele Klaus Iohannis, prin preferințele politice exprimate frecvent în intervențiile publice din perioada anterioară alegerilor au dus la o estompare a liniei de demarcație dintre prerogativele sale oficiale și campania electorală, reprezentând o încălcare a standardelor internaționale și a angajamentelor luate de țările membre ale OSCE, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, pentru păstrarea unei separări clare între stat și partidele politice, a explicat în cadrul unei conferințe de presă, șefa Misiunii Speciale ODIHR pentru Evaluarea Alegerilor din România, Marianne Mikko.

„Preşedintele şi-a exprimat clar, în mod frecvent, preferinţele politice în intervenţiile publice făcute în perioada premergătoare alegerilor. Acest lucru a dus la o estompare tot mai mare a liniei de demarcaţie dintre prerogativele sale oficiale şi campania electorală, ceea ce reprezintă o încălcare a standardelor internaţionale şi a angajamentelor luate de toate ţările OSCE pentru a păstra o separare clară între stat şi partidele politice”, a afirmat Marianne Mikko.

Potrivit prezentării făcute de şefa Misiunii Speciale ODIHR (Biroul pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului) pentru Evaluarea Alegerilor din România, faptul că numeroase posturi de ştiri au preluat conferinţele de presă ale Klaus Iohannis a adus un avantaj Partidului Naţional Liberal.

„Monitorizarea mass-media este un element esenţial al oricărei misiuni de observare a alegerilor de către ODIHR. Am constatat că, deşi spaţiul mediatic din România este divers, el este în mare măsură polarizat

politic. Majoritatea canalelor tv pe care le-am monitorizat au prezentat numeroase ştiri despre preşedinte, cu transmisiuni în direct ale conferinţelor sale de presă, ceea ce uneori a rezultat într-un avantaj clar pentru partidul său”, a spus experta estoniană.

„De asemenea, am observat că de multe ori mass-media nu au reuşit să facă o distincţie clară între ştiri şi promovarea electorală, iar acest lucru ca alegătorilor să le fie mai dificil să ia o decizie informată înainte de ziua alegerilor”, a mai spus Marianne Mikko.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine! Corneliu Mureșan, fostul subprefect al județului, candidează din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de președinte al Consiliul Județean Alba. Corneliu Mureșan este un tânăr antreprenor cu experiență în management, dar și în administrația județeană. De profesie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea