Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lovitură de imagine pentru Unirea Alba Iulia! Mihai Dăscălescu, ales în Comitetul Executiv al FRF ca reprezentant al Ligii a 3-a!

Publicat

în

Mihai Dăscălescu (40 de ani), preşedintele divizionarei terţe Unirea Alba Iulia, a fost ales în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, ca şi reprezentant al Ligii a 3-a, alegerile desfăşurându-se astăzi la sediul FRF! Până primăvara viitoare. Alba are un reprezentant la vârful fotbalului românesc, o postură onorantă!

Dintre cei 5 candidați (Gabriel Magdaș – Performanța Ighiu s-a retras), Mihai Dăscălescu a primit cele mai multe voturi, 48 din 61, fiind urmat de Florin Spînu (ACSO Filiași), ce a strâns 40 de voturi (cei doi urmând să reprezinte eșalonul terț).

*Mihai Dăscălescu: „Cel mai important moment al carierei de conducător! Datorită Unirii Alba Iulia am ajuns aici!”

„Este cel mai important moment al carierei mele de conducători și rivalizează cu debutul în Liga 1 ca și fotbalist. Recunosc că am ajuns aici datorită Unirii Alba Iulia. Sunt fericit, am avut o susținere foarte mare, iar acest număr de voturi mă obligă la o reprezentare cât mai bună la vârful Federației a cluburilor din eșalonul terț! Îmi doresc să întărim sectorul juvenil, la fel ca și la Alba Iulia și să reușim ca Liga a 3-a să devină una foarte puternică. Dacă baza piramidei, al treilea eșalon, va fi una trainică, atunci fotbalul românesc va avea numai de câștigat”, a declarat Mihai Dăscălescu.

Electrica Furnizare Discount

*Antrenat de Mircea Lucescu în „Giulești”

Acesta a debutat în Divizia A, în 1 august 1998, la partida Astra Ploiești – FCM Bacău 1-1. Cariera sa ca jucător cuprinde cluburile Corvinul Hunedoara, Astra Ploiești, Rapid București, FC Brașov, FC Ghimbav, Unirea Alba Iulia (2007-2008), Minerul Lupeni și CS Zlatna. Atacant masiv, Dăscălescu a strâns 31 de goluri în cele 156 de meciuri în Liga 1 și 50 de goluri marcate în cele 160 de partide din Liga a 2-a.

Pe când a evoluat în „Giulești” (1999-2000) a fost pregătit de Mircea Lucescu, actualul selecționer al Turciei, la Rapid jucând și în cupele europene și cucerind singurul trofeu din carieră: Supercupa României, în 1999.

Oficialul echipei din Cetatea Marii Uniri a acces la vârful fotbalului românesc, într-o postură temporară, până în primăvara anului 2018, când se va desfăşura Adunarea Generală de alegeri a FRF. Dăscălescu a câştzigat al doilea scrutin din acest an, după ce, în iunie, a devenit, fără emoţii, al doilea vicepreşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba. Dăscălescu este al doilea reprezentant al judeţului Alba la vârful fotbalului autohton, precedentul caz fiind în 1999, când un alt unirist, Ioan Mărginean „Limoniu” a câştigat bătălia cu Mircea Govor (Olimpia Satu Mare)

Pe 4 august, a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a Cluburilor de Liga a 3-a, pentru a fi aleşi şi cei doi reprezentaţi ai eşalonului trei, în locul lui Marin Burcă – Metaloglobus Bucureşti, promovată în Liga a 2-a şi Alexa Krenek – CS Oşorhei, retrogradată în Liga a 4-a.

Din Comitetul Executiv al FRF fac parte: Răzvan Burleanu – preşedinte, Gino Iorgulescu – prim vicepreşedinte, Octavian Goga – al doilea vicepreşedinte, reprezentant al fotbalului amator, Valeriu Argăseală şi Dani Coman – reprezentanţi al cluburilor de Liga I, Azraş Braşoveanu şi Marcel Ghergu – reprezentanţi ai cluburilor de Liga 2, Cătălin Cighir – reprezentant al cluburilor cu activitate exclusivă de copii şi juniori, Cristian Vornicu – reprezentant cluburilor de fotbal în sală, Alin Cioban – reprezentant al fotbalului feminin, Kyros Vassaras – reprezentant al CCA, Emilian Hulubei – reprezentant al sindicatului fotbaliştilor recunoscut de FIFA şi cei doi reprezentanţi ai cluburilor de Liga 3, aleși azi.

Sursa foto:  Gligor UDREA şi Federaţia Română de Fotbal

[nggallery id=4422]

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Noile PREȚURI PLAFONATE, la energie și gaze: Cât vor plăti românii pentru un kilowat de la 1 februarie. Anunțul premierului

Publicat

în

VIDEO| Noile PREȚURI PLAFONATE, la energie și gaze: Cât vor plăti românii pentru un kilowat de la 1 februarie. Anunțul premierului

În cursul seri de luni, 17 ianuarie, primul ministru Nicolae Ciucă a anunțat noile prețuri plafonate în energie care se vor aplica de la 1 februarie.

„Am reușit să ajungem la un acord, plafon la energia electrică de la 1 leu la 0,8 lei per kilowat, iar consumul crește de la 200 kilowați la 500 de kilowați. Va însemna că la consumatori se va cere 0,68 lei per kilowat.

Electrica Furnizare Discount

La gaz plafonul va scădea de la 0,37 la 0, 31, iar consumul va crește de la 1000 la 1500 kilowați. Plafonarea va fi de la 1 februarie”, a spus premierul.

Sursa: stiripesurse.ro

 

 

Citește mai mult

Ştirea zilei

Utilaj modern pentru întreținerea spațiilor verzi din Blaj: Licitația de peste 230.000 de lei pentru achiziționarea unei autostropitoare, lansată în SEAP

Publicat

în

Utilaj modern pentru întreținerea spațiilor verzi din Blaj: Licitația de peste 230.000 de lei pentru achiziționarea unei autostropitoare, lansată în SEAP

Primăria Municipiului Blaj a început demersurile pentru achiziționarea unei noi autostropitoare pentru întreținerea spațiilor verzi.

Primăria a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziția unei autostropitoare pentru spațiile verzi din oraș.

Valoarea totală estimată a investiției este de 232.000 de lei, fără TVA.

Electrica Furnizare Discount

În perioada 2018-2020 au fost achiziționate: un buldoexcavator și un utilaj multifuncțional pentru spălat străzi, trotuare, autobasculantă Ford, automaturatoare Scarab, automaturatoare Green Machines, maturatoarea Comae, 2 remorci, tractor multifuncțional, tractor pt salubritate.

Primaria Municipiului Blaj Serviciul Public de Gospodărie Comunala dorește achiziționarea a unei Autostropitoare spatii verzi pentru a facilita irigarea spatiilor verzi aflate in sensurile giratorii, a jardinierelor așezata in suporți pe marginea șoselelor, a ghivecelor de flori montate pe suporți la inaltime, pentru întreținerea sanatatii plantelor, arbuștilor si imbunatatirea calitatii mediului urban si revitalizarea estetica a Municipiului Blaj.

Automăturatoarea trotuare trebuie să fie acoperită de garanție pentru cel puțin 4 ani pentru autoșasiu și minim un an de la data livrării pentru suprastructură, care nu va implică cheltuieli suplimentare din partea beneficiarului cu excepția consumabilelor, manoperei, pieselor și materialelor aferente reviziilor.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Simulare BACALAUREAT și EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Când au loc PROBELE pentru candidați. CALENDAR

Publicat

în

Simulare BACALAUREAT și EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Când au loc PROBELE pentru candidați. CALENDAR

Simulările pentru examenul de Bacalaureat 2022 au loc în perioada 28-31 martie, iar cele pentru Evaluarea Națională între 4-6 aprilie, potrivit surselor din ministerul Educației. Rezultatele vor fi afișate pe 14 aprilie pentru ambele simulări.

 • Până la publicarea în Monitorul Oficial a ordinului de ministru cu actualul calendar pentru simulările examenelor naționale, datele de mai jos pot suferi modificări.

Calendarul simulărilor pentru BAC 2022:

 • 28 martie 2022 – Simulare proba E a) – Limba și literatura română;
 • 29 martie 2022 – Simulare proba E c) – Matematică sau Istorie;
 • 30 martie 2022 – Simulare proba E d) – disciplina la alegere a profilului și specializării
 • 31 martie 2022 – Simulare proba E b) – Limba și literatura maternă;
 • 14 aprilie – afișarea rezultatelor

Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională 2022, pentru elevii de clasa a VIII-a

Electrica Furnizare Discount
 • 4 aprilie 2022 – Simulare proba Limba şi literatura română
 • 5 aprilie 2022 – Simulare proba Matematică;
 • 6 aprilie 2022 – Simulare proba Limba maternă;
 • 14 aprilie 2022 – afișarea rezultatelor

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Simulările pentru examenele de BAC și Evaluare Națională se vor susține cu prezența fizică. În 2021 au fost reluate simulările, după ce în 2020 nu au fost susținute din cauza pandemiei.

Calendarul primei sesiuni de BAC 2022 (iunie – iulie 2022)

 • 23 – 27 mai 2022 Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
 • 27 mai 2022 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
 • 6 – 8 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
 • 8 – 9 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
 • 9 – 10 iunie 2022 Evaluarea competențelor digitale — proba D
 • 13 – 15 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

 • 20 iunie 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
 • 21 iunie 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
 • 22 iunie 2022 Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
 • 23 iunie 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
 • 27 iunie 2022 Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
 • 28 – 30 iunie 2022: Rezolvarea contestațiilor
 • 1 iulie 2022: Afișarea rezultatelor finale

Calendarul probelor și rezultatelor de la Evaluarea Națională 2022

 • 30 mai – 3 iunie 2022: Înscrierea la evaluarea națională
 • 3 iunie 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
 • 14 iunie 2022: Limba și literatura română — probă scrisă
 • 16 iunie 2022: Matematica — probă scrisă
 • 17 iunie 2022: Limba și literatura maternă — probă scrisă
 • 23 iunie 2022 (până la ora 14,00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
 • 23 iunie 2022 (ora 16:00 – ora 19:00): Depunerea contestațiilor
 • 24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
 • 24 iunie – 29 iunie 2022: Soluționarea contestațiilor
 • 30 iunie 2022: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare