Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lovitură de imagine pentru Unirea Alba Iulia! Mihai Dăscălescu, ales în Comitetul Executiv al FRF ca reprezentant al Ligii a 3-a!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mihai Dăscălescu (40 de ani), preşedintele divizionarei terţe Unirea Alba Iulia, a fost ales în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, ca şi reprezentant al Ligii a 3-a, alegerile desfăşurându-se astăzi la sediul FRF! Până primăvara viitoare. Alba are un reprezentant la vârful fotbalului românesc, o postură onorantă!

Dintre cei 5 candidați (Gabriel Magdaș – Performanța Ighiu s-a retras), Mihai Dăscălescu a primit cele mai multe voturi, 48 din 61, fiind urmat de Florin Spînu (ACSO Filiași), ce a strâns 40 de voturi (cei doi urmând să reprezinte eșalonul terț).

*Mihai Dăscălescu: „Cel mai important moment al carierei de conducător! Datorită Unirii Alba Iulia am ajuns aici!”

„Este cel mai important moment al carierei mele de conducători și rivalizează cu debutul în Liga 1 ca și fotbalist. Recunosc că am ajuns aici datorită Unirii Alba Iulia. Sunt fericit, am avut o susținere foarte mare, iar acest număr de voturi mă obligă la o reprezentare cât mai bună la vârful Federației a cluburilor din eșalonul terț! Îmi doresc să întărim sectorul juvenil, la fel ca și la Alba Iulia și să reușim ca Liga a 3-a să devină una foarte puternică. Dacă baza piramidei, al treilea eșalon, va fi una trainică, atunci fotbalul românesc va avea numai de câștigat”, a declarat Mihai Dăscălescu.

*Antrenat de Mircea Lucescu în „Giulești”

Acesta a debutat în Divizia A, în 1 august 1998, la partida Astra Ploiești – FCM Bacău 1-1. Cariera sa ca jucător cuprinde cluburile Corvinul Hunedoara, Astra Ploiești, Rapid București, FC Brașov, FC Ghimbav, Unirea Alba Iulia (2007-2008), Minerul Lupeni și CS Zlatna. Atacant masiv, Dăscălescu a strâns 31 de goluri în cele 156 de meciuri în Liga 1 și 50 de goluri marcate în cele 160 de partide din Liga a 2-a.

Pe când a evoluat în „Giulești” (1999-2000) a fost pregătit de Mircea Lucescu, actualul selecționer al Turciei, la Rapid jucând și în cupele europene și cucerind singurul trofeu din carieră: Supercupa României, în 1999.

Oficialul echipei din Cetatea Marii Uniri a acces la vârful fotbalului românesc, într-o postură temporară, până în primăvara anului 2018, când se va desfăşura Adunarea Generală de alegeri a FRF. Dăscălescu a câştzigat al doilea scrutin din acest an, după ce, în iunie, a devenit, fără emoţii, al doilea vicepreşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba. Dăscălescu este al doilea reprezentant al judeţului Alba la vârful fotbalului autohton, precedentul caz fiind în 1999, când un alt unirist, Ioan Mărginean „Limoniu” a câştigat bătălia cu Mircea Govor (Olimpia Satu Mare)

Pe 4 august, a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a Cluburilor de Liga a 3-a, pentru a fi aleşi şi cei doi reprezentaţi ai eşalonului trei, în locul lui Marin Burcă – Metaloglobus Bucureşti, promovată în Liga a 2-a şi Alexa Krenek – CS Oşorhei, retrogradată în Liga a 4-a.

Din Comitetul Executiv al FRF fac parte: Răzvan Burleanu – preşedinte, Gino Iorgulescu – prim vicepreşedinte, Octavian Goga – al doilea vicepreşedinte, reprezentant al fotbalului amator, Valeriu Argăseală şi Dani Coman – reprezentanţi al cluburilor de Liga I, Azraş Braşoveanu şi Marcel Ghergu – reprezentanţi ai cluburilor de Liga 2, Cătălin Cighir – reprezentant al cluburilor cu activitate exclusivă de copii şi juniori, Cristian Vornicu – reprezentant cluburilor de fotbal în sală, Alin Cioban – reprezentant al fotbalului feminin, Kyros Vassaras – reprezentant al CCA, Emilian Hulubei – reprezentant al sindicatului fotbaliştilor recunoscut de FIFA şi cei doi reprezentanţi ai cluburilor de Liga 3, aleși azi.

Sursa foto:  Gligor UDREA şi Federaţia Română de Fotbal

[nggallery id=4422]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea