Rămâi conectat

Actualitate

Locuri de muncă în MAI: Persoanele cu licență în specializări necesare structurilor MAI pot deveni OFIȚERI. Legea, promulgată de Iohannis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Locuri de muncă în MAI: Persoanele cu licență în specializări necesare structurilor MAI pot deveni OFIȚERI. Legea, promulgată de Iohannis

Preşedintele a promulgat legea care prevede că vor putea deveni ofiţeri MAI în grad de sublocotenent şi persoanele care deţin o licenţă în specializări necesare structurilor MAI.

Legea promulgată de președintele Klaus Iohannis prevede modificarea Legii privind statutul cadrelor militare, astfel încât „în Ministerul Afacerilor Interne, ofiţerii în activitate provin şi din absolvenţi ai programelor de studii universitare de master profesional organizate în scopul formării ofiţerilor la instituţiile de formare profesională care pregătesc personal pentru nevoile instituţiei, destinate candidaţilor care deţin o licenţă în specializări universitare necesare structurilor instituţiei” să li poată acorda gradul de sublocotenent.

„Numirea în funcţii şi avansarea în grad a cadrelor militare în activitate cărora le sunt incidente reglementări profesionale specifice, stabilite la nivel naţional, se realizează în baza prezentului statut, cu respectarea condiţiilor stabilite prin reglementările respective”, mai arată sursa citată.

Senatul a adoptat decizional inițiativa legislativă luna trecută, pe 31 octombrie.

Proiectul de lege este motivat prin necesitatea unei reglementări unitare „a situațiilor de dobândire a statutului profesional al personalului din Ministerul Afacerilor Interne, este necesară o intervenție normativă astfel încât statutul de cadru militar să poată fi dobândit și de către persoanele care dețin o licență în specializări universitare necesare structurilor instituției și care absolvă cursul de master profesional centrat pe dobândirea de competențe specifice necesare desfășurării activității în structurile în care sunt incidente prevederile Legii nr. 80/1995”.

De asemenea, motivarea inițiativei legislative mai arată că „astfel, și pentru structurile militare ale Ministerului Afacerilor Interne, se va asigura posibilitatea instituirii unei rute alternative, de formare profesională inițială de nivel studii universitare de master destinata candidaților care dețin o licență în specializări universitare necesare acestora, sursa de natură să contribuie la acoperirea, într-o măsură semnificativă, a cerinței privind încadrarea cu personal calificat a posturilor deficitare prevazute a fi ocupate cu personal cu statut de ofițer”.

„Potrivit modificărilor aduse prin legea de aprobare, programele de master profesional organizate de Academia de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza”, destinate formarii inițiale a ofițerilor, se aplica începând cu anul universitar 2022-2023, mai arată sursa citată.

Proiectul a fost adoptat și de Camera Deputaților pe 29 iunie, 2022, cu 220 de voturi „pentru”, 7 voturi „contra” și 53 de abțineri de la vot.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea