Rămâi conectat

Actualitate

Locuințele de pe străzile private vor putea fi racordate la electricitate chiar dacă administrațiile locale nu solicită extinderea rețelelor: Cum se va finanța investiția

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Într-o postare pe pagina proprie de pe o rețea de socializare, Marius Ceteraș, directorul SDEE Transilvania Sud SDEE Alba anunță că racordarea locuințelor aflate la peste 100m față de rețeaua electrică va putea fi rezolvată chiar dacă administrațiile locale nu solicită extinderea rețelelor.

„Problema racordării locuințelor aflate la o distanță de peste 100m față de rețeaua electrică de distribuție poate fi de acum înainte rezolvată chiar și în situațiile în care administrațiile locale nu solicită extinderea rețelelor electrice conform ordinului ANRE 36/2019 (de exemplu pe străzi private).

Urmare a demersurilor pe care le-am făcut în prima parte a anului, ANRE a modificat metodologia de aplicare a ordinului 36/2019, dând posibilitatea unui utilizator sau grup de utilizatori să se substituie administrației locale, să comande și să cofinanțeze împreună cu operatorul de distribuție extinderea rețelelor.

Foarte important pentru utilizatori este că vor beneficia și de prevederea că operatorul de distribuție este obligat să suporte minim 50% din investiție, indiferent de cota de eficiență a acesteia. Daca investiția este eficientă în proporție de peste 80%, operatorul de distribuție o va suporta integral.

Cei interesați mă pot contacta pentru mai multe detalii. Nu va fi foarte simplu de realizat extinderea, deoarece cererea de extindere trebuie să fie însoțită de mai multe documente, dar cu rabdare și perseverență aceste obstacole pot fi depășite”, a scris Marius Ceteraș pe facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea