Ziarul Unirea

Locuințele de pe străzile private vor putea fi racordate la electricitate chiar dacă administrațiile locale nu solicită extinderea rețelelor: Cum se va finanța investiția

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Într-o postare pe pagina proprie de pe o rețea de socializare, Marius Ceteraș, directorul SDEE Transilvania Sud SDEE Alba anunță că racordarea locuințelor aflate la peste 100m față de rețeaua electrică va putea fi rezolvată chiar dacă administrațiile locale nu solicită extinderea rețelelor.

„Problema racordării locuințelor aflate la o distanță de peste 100m față de rețeaua electrică de distribuție poate fi de acum înainte rezolvată chiar și în situațiile în care administrațiile locale nu solicită extinderea rețelelor electrice conform ordinului ANRE 36/2019 (de exemplu pe străzi private).

ELIT

Urmare a demersurilor pe care le-am făcut în prima parte a anului, ANRE a modificat metodologia de aplicare a ordinului 36/2019, dând posibilitatea unui utilizator sau grup de utilizatori să se substituie administrației locale, să comande și să cofinanțeze împreună cu operatorul de distribuție extinderea rețelelor.

Foarte important pentru utilizatori este că vor beneficia și de prevederea că operatorul de distribuție este obligat să suporte minim 50% din investiție, indiferent de cota de eficiență a acesteia. Daca investiția este eficientă în proporție de peste 80%, operatorul de distribuție o va suporta integral.

Cei interesați mă pot contacta pentru mai multe detalii. Nu va fi foarte simplu de realizat extinderea, deoarece cererea de extindere trebuie să fie însoțită de mai multe documente, dar cu rabdare și perseverență aceste obstacole pot fi depășite”, a scris Marius Ceteraș pe facebook.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419