Rămâi conectat

Politică Administrație

Locuință ANL, pentru o familie de medici chirurgi de la Spitalul Cugir

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Medicii chirurgi care au venit de curând la Spitalul din Cugir au primit ieri contractul pentru o locuinţă ANL chiar de la primarul, Adrian Teban.

Doctorul Terezia Prabir, însoţită de managerul spitalului Silviu Samoilescu au fost prezenţi în cursul zilei de ieri la primărie pentru a semna contractul privind închirierea unei locuinţe într-unul din blocurile destinate tinerilor.

Cel care le-a înmânat contractul a fost chiar edilul Cugirului care i-a asigurat de tot sprijinul administraţiei locale în ceea ce priveşte activitatea medicală pe care chirurgii o derulează la spitalul orăşenesc.

„Avem nevoie de medici pentru a acoperi deficitul pe care-l are spitalul, iar administraţia locală se va implica şi va susţine toate demersurile conducerii unităţii sanitare de a atrage noi cadre medicale. Venirea celor doi chirurgi ne demonstrează că există tineri doctori care doresc să profeseze şi în spitale din oraşe mai mici, nu doar în centre universitare. Sperăm să fie doar începutul unei dezvoltări a sistemului medical cugirean, care altădată, a fost de excepţie. Ca administraţie publică, vom face tot posibilul să îmbunătăţim condiţiile şi dotarea tehnică a spitalului, astfel încât să creştem atractivitatea instituţiei medicale locale.”

Repartizarea unei locuinţe ANL familiei de medici, Terezia şi Prabir Boruah a avut loc ca urmare a deciziei Consiliului Local, care a aprobat în acest sens un proiect de hotărăre iniţiat de primarul Adrian Teban. Conform criterilor de acordare a unui astfel de apartament, dosarul depus de medicul clujan, de origine indiană a acumulat un punctaj de 50 de puncte, devansând ceilalţi solicitanţi de locuinţe pentru tineri.

Alţi nouă medici sunt aşteptaţi la Cugir peste patru-cinci ani, când îşi vor finaliza  stagiul de pregătire în rezidenţiat. Reamintim că anul trecut Spitalul Oraşănesc din Cugir a scos la concurs un număr de 12 posturi, dintre care 9 au fost ocupate la examenul de Rezidenţiat care a avut loc la Centrul Universitar din Cluj-Napoca.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Dumitru Deoancă, candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dumitru Deoancă, candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag Într-o atmosferă de unitate, Dumitru Deoancă a fost ales candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag. Acesta a primit sprijinul și încrederea colegilor săi pentru a candida la funcția de primar. Dumitru are o experiență de 8 ani în politica locală și a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea