Rămâi conectat

Actualitate

Lockdown pentru cei nevaccinați, în Germania: Vaccinarea ar putea deveni obligatorie începând din luna februarie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lockdown pentru cei nevaccinați, în Germania: Vaccinarea ar putea deveni obligatorie începând din luna februarie

Cancelarul german în exercițiu, Angela Merkel, a anunțat că Germania va impune restricții suplimentare la nivel național privind contactul social pentru persoanele nevaccinate – în ceea ce mass-media locală descrie drept un „lockdown pentru cei nevaccinați”, relatează BBC, Euronews și The Guardian.

Astfel, persoanele neimunizate nu vor putea intra în magazine neesențiale, restaurante, locuri de cultură sau de agrement, a precizat Angela Merkel. Discotecile și cluburile vor trebui să se închidă dacă numărul cazurilor depășește un anumit prag, a mai anunțat cancelarul.

De asemenea, Merkel a declarat că vaccinarea împotriva COVID-19 ar putea deveni obligatorie în Germania începând din luna februarie. Merkel și viitorul ei succesor Olaf Scholz au afirmat că Parlamentul german va vota dacă vaccinarea va fi obligatorie. Nu există o dată exactă, dar cancelarul german a sugerat că, dacă este aprobată, o astfel de măsură ar putea fi pusă în aplicare până în februarie a anului viitor.

Angela Merkel, care s-a întâlnit joi cu cei 16 lideri de stat ai Germaniei împreună cu succesorul ei, Olaf Scholz, pentru discuții de urgență privind măsuri mai dure pentru a opri răspândirea accelerată a cazurilor de COVID-19, a declarat că situația este „foarte gravă” și că este necesar un „act de solidaritate națională”.

„Am înțeles că situația este foarte gravă și că dorim să luăm măsuri suplimentare pe lângă cele deja luate”, a avertizat Angela Merkel.

Joi, Germania a înregistrat 73.000 de cazuri noi de COVID-19 și 388 de decese. Puțin sub 70% din populația Germaniei este vaccinată împotriva COVID-19 – mai puțin decât mai multe țări europene, inclusiv Franța și Marea Britanie.

Austria a devenit prima țară din UE care a impus vaccinarea obligatorie, în timp ce Grecia a anunțat că va face vaccinurile obligatorii pentru persoanele de peste 60 de ani.

Merkel și succesorul ei, social-democratul Olaf Scholz, s-au întâlnit astăzi cu liderii regionali germani pentru a conveni asupra unei căi de urmat pentru țară.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea