Lockdown parțial în România: Masca obligatorie în toate spațiile deschise, magazinele se închid la 21.00, iar școlile trec în mediul online

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Președintele Klaus Iohannis a anunțat măsuri noi de restricție care ar urma să intre în vigoare zilele următoare. Președintele a declarat că circulația pe timpul nopții va fi interzisă, măștile vor fi obligatorii peste tot, pe teritoriul țării, atât târgurile cât și piețele vor fi închise, iar școlile își vor desfășura activitatea doar în mediul online. Ludovic Orban, primul ministru, a anunțat că măsurile vor intra în vigoare de luni.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi. Am avut și astăzi prea mulți care au decedat și trebuie să fim foarte realiști. Sunt necesare măsuri ferme pentru a controla extinderea pandemiei.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan național precum școlile să treacă toate în online. Angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil.

Magazinele trebuie să fie închise seara la ora 9:00. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Petrecerile trebuie interzise. Târgurile și piețele trebuie închise. Portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară indiferent dacă sunt locuri publice din interior sau din exterior.

Firmele trebuie să își decaleze programul de funcționare.

Vrem să dăm șanse medicilor să trateze cazuri grave în spitale și ne dorim să continue activitățile economice”, a spus Klaus Iohannis.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că măsurile vor intra în vigoare de luni.

Măsurile anunțate de președintele Klaus Iohannis urmează să fie propuse în ședința Consiliului Național pentru Situații de Urgențe și mai apoi aprobate în ședința de guvern.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419