Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Tricolor pe cer de 1 Decembrie, la Alba Iulia: Foc de artificii pe timp de zi de Ziua Națională

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

LIVE VIDEO| Tricolor pe cer de 1 Decembrie, la Alba Iulia: Foc de artificii pe timp de zi de Ziua Națională

În fața Catedralei Încoronării a avut loc joi, 1 Decembrie, focul de arificii pe timp de zi, intitulat ”Tricolor pe cer” Începând cu ora 12:30, în Piața Tricolorului din Alba Iulia, timp de câteva minute cerul Cetății Unirii a fost iluminat de un foc de artificii.

Pentru albaiulieni, aceasta este a doua oară când se pot bucura de un asemenea foc de arificii, primul având loc de Centenarul Încoronării, pe 15 octombrie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Special concepute pentru utilizarea în timpul zilei, artificiile cu fum au creat un spectacol de culoare și sunet pe cerul din zona Catedralei Încoronării.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

APEL UMANITAR pentru bunicii singuri din Sohodol și Poiana Galdei: ”Să ne gândim și la cei pe care nu-i mai caută nimeni”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Viaţa în localitățile de munte este tot mai aspră odată cu venirea iernii. Bătrânii rămaşi prin satele uitate de lume din Alba au zile pline de poveri. Îşi drămuiesc sărăcia de la o zi la alta şi tânjesc după o vorbă bună.

În această situație sunt aproximativ 30 de familii din Sohodol și Poiana Galdei, din județul Alba. Bătrânii au nevoie de alimente şi provizii care să-i ajute în zilele de iarnă, dar și să le aducă lumină în suflet de Crăciun. Cine dorește să le facă o bucurie, poate suna la numărul de telefon: 0753.467.330.

Elit - Gustul Desăvârșit

Un apel umanitar a fost lansat pe Facebook pentru ca bunicii să aibă parte de sărbători liniște și să aibă ce pune pe masă: ”Poate unii dintre noi avem o bunică sau un bunic căruia să-i ducem dorul și pe care nu mai avem posibilitatea să-l vedem niciodată. Eu cel puțin sunt în această situație, niciunul din bunicii mei nu mai trăiesc. Și pentru că-mi amintesc cu cât drag ne pregăteau cadourile de Crăciun, aș vrea să ne gândim și noi la cei pe care nu-i mai caută nimeni sau au nepoții foarte departe. Vă rog să mai faceți încă un efort și să aducem o bucurie bătrânilor”!

Persoanele care vor să ajute pot face o plasă cu alimentele necesare mesei de Crăciun: legume, fructe, fiecare alegând ceea ce consideră de trebuință. De asemenea cine are de donat pături sau plăpumi groase, vor fi binevenite.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Întâlnire de gradul ZERO între Ion Dumitrel și Gabriel Pleșa. Ce au discutat cei doi lideri

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Întâlnire de gradul ZERO între Ion Dumitrel și Gabriel Pleșa. Ce au discutat cei doi lideri

În cursul zilei de luni, 5 decembrie, la sediul Primăriei Alba Iulia a avut loc o întâlnire între primarul Gabriel Pleșa și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Gabriel Pleșa a declarat că s-ar întoarce în PNL, partidul din care s-a lansat pe scena politică din județ, însă ulterior a infirmat și spune că va rămâne alături de USR.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ziarul Unirea a aflat, pe surse, despre o întâlnire la Primărie între Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia și Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, unde s-a discutat referitor la posibile finanțări din partea Consiliului Județean pentru proiecte precum restaurarea casei Camil Velican, realizarea parcării din zona Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și realizarea parcului în zona Schit.

Ion Dumitrel, mirat de unde cunoaștem de această întâlnire, a spus că „acest tip de întâlniri nu sunt nici secrete, dar nici publice”.

„Împreună cu Marius Hațegan și echipa de consilieri dorim să analizăm proiectele. Vrem să investim în Alba Iulia, atât cât ne permite bugetul, pentru că Alba Iulia are nevoie de o administrație cu experiență, precum cea a liberalilor și a lui Mircea Hava”.

Gabriel Pleșa a declarat pentru ziarulunirea.ro:  ”E o primă discuție. Abia pe sfârșitul acestui an se va vota bugetul de stat. Consiliul Județean probabil va vota bugetul până la sfârșitul lunii ianuarie, iar primăria îl va vota pe la începutul lunii februarie. Vom vedea cum se așează sumele, în funcție de bugetul de stat, dar am vrut să am din timp o discuție cu domnul președinte, la inițiativa colegilor mei din Consiliul Județean, în sensul în care să putem să susținem împreună 2-3 proiecte de investiție în municipiul Alba Iulia și au fost cele trei propuneri.

Desigur, noi am bugetat deja Casa ”Camil Velican”, dar mai este nevoie de susținere. Undeva în luna ianuarie vor începe efectiv lucrările de restaurare.

Mai discutăm și de parcul de la Schit, unde avem PUZ-ul aprobat de vreo 5 sau 6 ani, l-am reactualizat în acest an și îmi doresc foarte tare să finalizăm acel parc de 4 hectare din zona vechiului ștrand. Acesta este primul proiect pentru care am cerut sprijin financiar din partea Consiliului Județean.

Discuțiile sunt preliminare, dar este adevărat, am avut o întâlnire cu domnul Dumitrel, cu domnul consilier județean Adrian Simion, cu domnul viceprimar Marius Filimon și cu domnul vicepreședinte al CJ, Marius Hațegan și am discutat despre posibilitatea cofinanțării a unul sau două proiecte din cele propuse.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Cugirul a îmbrăcat haine de sărbătoare. Luminițele de Crăciun au fost aprinse în seara de Moș Nicolae

Ziarul Unirea

Publicat

în

Orașul Cugir a îmbrăcat haine de sărbătoare. Luminițele de Crăciun au fost aprinse în seara de Moș Nicolae, spre bucuria copiilor și celor prezenți.

La Cugir, luminițele de sarbători au fost aprinse marți, 6 decembrie 2022, de Moș Nicolae. Mii de beculeţe şi zeci de perdeluțe luminoase dau senzaţia cugirenilor si celor care tranziteaza orașul că au păşit într-un tărâm de basm.

Astfel, în seara de Moș Nicolae, oamenii s-au putut bucura de momentul pe care toți l-au așteptat la poalele Drăganei. Orașul a îmbrăcat straie de sărbătoare, odată cu aprinderea iluminatului festiv.

Elit - Gustul Desăvârșit

Luminițele vor rămâne aprinse la Cugir până în ianuarie, iar oamenii se pot bucura de căsuțele cu bunătați, meșteșuguri și artizanat, de unde pot cumpăra decorațiuni și ornamente de Crăciun, se pot încălzi cu un ceai cald, vin fiert sau plăcinte și produse tradiționale.

Atracţia principală pentru cei mici și nu doar pentru ei, va fi bradul montat în fața Bisericii „AdormireaMaicii Domnului”, care prezintă dimensiuni considerabile și care va fi împodobit cu mii de beculete și sute de globulețe, iar de la bază, nu va lipsi atractiva sanie trasă de reni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea