Ziarul Unirea
 

LIVE VIDEO: ”România 100 – Diplomație, Educație și Misiune”, reuniune dedicată Centenarului, la Alba Iulia. Ambasadori din mai multe țări și ministrul Culturii, prezenți în Orașul Marii Uniri

Vineri, 27 aprilie, cu începere de la ora 9.00, în Aula Magna a Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc  deschiderea oficială a Reuniunii aniversare a reprezentanților misiunilor diplomatice acreditate în țara noastră – “România 100 – Diplomație, educație și misiune” . Evenimentul dedicat Centenarului Marii Uniri este organizat de Universitatea din Alba Iulia, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, și a reunit în orașul Marii Uniri numeroși ambasadori, miniștri, secretari de stat, rectori și reprezentanți ai mediului socio-economic și cultural național și județean.

În cadrul evenimentului, vor avea loc dezbateri aniversare privitoare la relațiile diplomatice bilaterale ale României de la înfăptuirea Marii Uniri, importanța diplomației în promovarea identității naționale a României în plan internațional, momente importante în relațiile bilaterale ale României în ultimii 100 de ani, parteneriatele strategice, profilul și rolul României în evoluția actuală a relațiilor internaționale, inclusiv în perspectiva preluării Președinției Consiliului UE la data de 1 ianuarie 2019, calitatea educației și a vieții studenților internaționali care studiază la Alba Iulia, perspective de colaborare ș.a.

Pe lângă activităţile academice şi de protocol, programul va include şi vizite la principalele obiective istorice şi culturale din Alba Iulia – Capitala istorică a României, prilej cu care se va parcurge simbolic, traseul istoric al înfăptuirii României Mari.

Lista ambasadorilor care participă la Reuniunea aniversară a reprezentanților misiunilor diplomatice din România „ROMÂNIA 100 – DIPLOMAȚIE, EDUCAȚIE ȘI MISIUNE”

 1. Abigail Rupp, Adjunctul Sefului Misiunii Diplomatice a SUA in Romania (Deputy Chief of Mission, U.S. Embassy Bucharest)
 2. Nunțiu Apostolic – Sfântul Scaun: E.S. MONSENIORUL MIGUEL MAURY BUENDIA
 3. Ambasadorul Republicii Coreea: E.S. KIM EUN-JOONG
 4. Ambasadorul Republicii Arabe Egipt: E.S. SALAH ELDIN ABDEL SADEK AHMED
 5. Ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei: E.S. SAKER MALKAWI
 6. Ambasadorul Malaeziei: E.S. TAJUL AMAN MOHAMMAD
 7. Ambasadorul Republicii Islamice Pakistan: E.S. SAFDAR HAYAT
 8. Atașat cultural și însărcinat cu probleme de învățământ, Ambasada Republicii Arabe Siriene: E.S. ALI MALIN
 9. Ambasadorul Turkmenistanului: E.S. SHOHRAT JUMAYEV
 10. Consilier, Ambasada Statului Palestina: ASSEM KORDI
 11. Ambasadorul Republicii Croația: E.S. DAVOR VIDIŠ
 12. Ambasadoarea Republicii Tunisiene: E.S. BOUTHEINA LABIDI
 13. Ambasadorul Republicii Moldova: E.S. MIHAI GRIBINCEA
 14. Ambasadorul Republicii Kazahstan: E.S. DAULET BATRASHEV
 15. Ambasadorul Statului Kuwait: E.S. TALAL MANSOUR ALHAJERI
 16. Ambasadorul Republicii Belarus: E.S. ANDREI GRINKEVICH
 1. Ambasadorul Republicii Azerbaidjan: E.S.FARID ABDINBAYOV

Articol în curs de actualizare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...