Rămâi conectat

Sport

LIVE VIDEO/ FOTO: Gala Sportului Județean 2019 – Laura Alexia Bogdan (judo) și Alexandru Catarambă (poverlifting), ambii CS Unirea Alba Iulia, sportivii anului în județ, Volei Alba Blaj – cea mai bună echipă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Laura Alexia Bogdan (judo) – sporturi olimpice și Alexandru Catarambă (powerlifting) – sporturi neolimpice, ambii legitimați la CS Unirea Alba Iulia, au fost desemnați sportivii anului 2019, în cadrul Galei Sportului Județean, ce are loc la Mercur Styl în această seară.

De asemenea, Volei Alba Blaj, deținătoarea eventului județean, a primit iarăși titlul cuvenit celei mai bune echipe din Alba! Este pentru al doilea an consecutiv în care reprezentanții CS Unirea Alba Iulia au cucerit toți laurii la acest nivel. Antrenorii anului sunt tot de la CS Unirea Alba Iulia, Gabriel Avram (atletism, LPS Alba Iulia/ CS Unirea Alba Iulia) și Ovidiu Pănăzan (powerlifting, CS Zamolxis Alba Iulia/ CS Unirea Alba Iulia), la fel ca în ultimii patru ani, iar prin cele patru nominalizări, CS Unirea Alba Iulia a cucerit practic tot la acest nivel, confirmând cel mai bun an din istoria clubului. „Vă mulțumim pentru rezultatele voastre, am fost alături de voi în acest an. Ați reprezentat cu cinste județul Alba, unul care au tradiție în sport„, a spus Ion Dumitrel

*Volei Alba Blaj, cea mai bună echipă a județului

Dacă la sporturi neolimpice powerliftingul este al doilea an la rând în frunte prin Alexandru Catarambă (a preluat ștafeta de la Andrei Cioflică), în schimb la secțiunea sporturi olimpice judo-ul a revenit în prim plan prin tânăra uniristă Laura Alexia Bogdan, după 4 ani, precedentele distincții cucerindu-le Marcel Cercea (în 2013 și 2015). Dar iată rezultatele înregistrate în 2019 de cei mai buni sportivi ai județului:

*sporturi olimpice: Laura Alexia Bogdan (judo, CS Unirea Alba Iulia, antrenori Cristian Dinu și Alin Dinu) – componentă a lotului național al României, locul 5 la Campionatul Balcanic desfășurat la Skopje-Macedonia; campioană națională la NE Waza, categoria de vârstă Under 16, categoria de greutate 48 kg; vicecampioană națională la Campionatul Național Under 15, categoria de greutate 48 kg;

*sporturi neolimpice: Alexandru Catarambă (powerlifting, CS Unirea Alba Iulia, antrenor Ovidiu Pănăzan) – trei medalii de aur și una de argint la Campionatele Mondiale de Juniori Under 18 de la Regina (Canada); trei medalii de aur și una de argint la Campionatele Europene de Juniori Under 18 de la Pilsen (Cehia); patru medalii de aur la juniori și trei medalii de bronz la seniori la Campionatele Naționale.

Volei Alba Blaj este cea mai bună echipă din Alba din acest an, formația din “Mica Romă” disputând finala Cupei CEV, a doua competiție continentală ca importanță (după ce în 2018 a fost vicecampioană a Europei în Liga Campionilor).

Evenimentul de seamă organizat de către Consiliul Judeţean Alba şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba a devenit o tradiţie a fiecărui final de an, adunând tot ce are mai bun acest fenomen la nivel local, în acest an premiile acordate însumând aproximativ 82.000 de lei.

Gala Sportului Judeţean 2019 a reprezentat un moment deosebit, în care performerii şi performanţa au fost la loc de cinste, acțiunea având și o latură caritabilă, “De Crăciun poți fi mai bun”, cauza socială din acest an fiind Darius Balog (powerlifting, CS Unirea Alba Iulia, elev la centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia), diagnosticat cu autism și tulburări din spectrul autist.

Cei mai buni sportivi pe ramuri de sport au fost următorii:

*atletism: Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia);

*bridge: Andra Pîrtică (AS Bridge Club Apullum Alba Iulia);

*box: Andrei Vasile Dărămuş (CS Unirea Alba Iulia);

*dans sportiv: Paul Ioan Degan (CS Life Is Dance Alba Iulia);

*golf: Ana Maria Coman (Asociaţia „Clubul de Golf Prof. Paul Tomiţa” Pianu de Jos);

*haltere: Nicu Vîlcu (CS Unirea Alba Iulia);

*înot: Daria Remete Mireştean (LPS Alba Iulia);

*judo: Laura Alexia Bogdan (CS Unirea Alba Iulia);

*karate: Joo Sandor (CS Dojokan-Activ Aiud);

*orientare: Ionuţ Alin Zincă (CS Unirea Alba Iulia);

*pescuit sportiv: Alexandru Cristian Călian (CS Cetate Alba Iulia);

*polo: Adelina Pătraşcu (CSM Unirea Alba Iulia);

*powerlifting: Alexandru Catarambă (CS Unirea Alba Iulia);

*schi: Ioan Alexandru Bordi (CSȘ Blaj);

*tenis de câmp: Alexia Mărginean (TC Sun Alba Iulia);

*volei: Ioana Baciu (Volei Alba Blaj).

[nggallery id=7612]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea