Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO | Continuă demolarea Blocului G2 „Turturica”, din Alba Iulia: Cum va arăta parcarea supraetajată care se va construi

Ziarul Unirea

Publicat

în

LIVE VIDEO | Continuă demolarea Blocului G2 „Turturica”, din Alba Iulia: Cum va arăta parcarea supraetajată care se va construi

Continuă lucrările de demolare a Blocului G2 „Turturica”, lucrări începute miercuri, 6 decembrie, urmând ca în locul acestuia să fie construită o parcare supraetajată cu peste 150 de locuri de parcare.

În urmă cu șase ani, la data de 10 octombrie 2017, circa 60 de familii care locuiau în acest imobil, fără drept de proprietate, au fost evacuate, după ce au primit cu câteva zile înainte decizii judecătorești definitive și irevocabile prin care au fost somate să evacueze locuințele în termen opt zile.

În 18 august 2023 a fost semnat contractul care marchează începutul lucrărilor de proiectare și execuție pentru noua parcare publică.

Citește și: FOTO | Începe DEMOLAREA Blocului G2 „Turturica” din Alba Iulia: Se va construi o parcare supraetajată

În cadrul acestui proiect, vechiul bloc G2, Turturica, de pe strada Arnsberg, în stare avansată de degradare, va fi demontat pentru a face loc noului edificiu. Acesta nu va fi doar o parcare convențională, ci un spațiu multifuncțional ce va îmbina utilitatea cu estetica și confortul pentru comunitate.

Viitoarea parcare supraetajată, având un regim de înălțime P+2E, va dispune de 144 de locuri de parcare interioare și 27 de locuri exterioare. Aici, conducătorii auto cu vehicule electrice vor beneficia de stații de încărcare, iar pasionații de biciclete vor avea la dispoziție un punct de închiriere în sistem „bike sharing”. Terasa clădirii va fi transformată într-un spațiu verde și o zonă de joacă pentru cei mici.

Execuția acestui proiect ambițios va fi realizată de asocierea SC Lincoln Plus SRL și SC Secret Art SRL. Valoarea totală a contractului se ridică la 11.734.486 lei, fără TVA, iar lucrările vor fi împărțite în servicii de proiectare, verificare tehnică și execuție propriu-zisă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri sociale 2024: A început alimentarea cu prima din acest an. Ce trebuie să facă beneficiarii care nu au primit banii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Carduri sociale 2024: A început alimentarea cu prima din acest an. Ce trebuie să facă beneficiarii care nu au primit banii O dată la două luni, milioane de români așteaptă ca pe cardul de alimente să intre cei 250 de lei. Alimentarea conturilor a început pe data de 17 februarie și se va încheia la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea