Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO | Începe DEMOLAREA Blocului G2 „Turturica” din Alba Iulia: Se va construi o parcare supraetajată

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO | Începe DEMOLAREA Blocului G2 „Turturica” din Alba Iulia: Se va construi o parcare supraetajată

În cursul dimineții de luni, 4 decembrie 2023, a început organizarea de șantier pentru demolarea Blocului G2 „Turturica”, după ce în prealabil toți cei care au locuri de parcare în apropiere au fost anunțați să își mute autoturismele din zonă.

Antreprenorul care va executa lucrarea este firma SC Lincoln Plus SRL (Sebeș) iar astăzi și mâine se vor monta garduri de delimitare a șantierului.

Miercuri, 6 decembrie 2023, urmează să se aducă la fața locului un excavator dotat cu foarfecă pentru a începe demolarea efectivă a Blocului G2.

Durata estimativă a construcției parcării supraetajate este de un an de zile.

Citește și: „Operațiunea Turturica”: Parcarea supraetajată, cu două etaje, mai aproape de realizare. A fost semnat contractul de proiectare și execuție

În urmă cu șase ani, la data de 10 octombrie 2017, circa 60 de familii care locuiau în acest imobil, fără drept de proprietate, au fost evacuate, după ce au primit cu câteva zile înainte decizii judecătorești definitive și irevocabile prin care au fost somate să evacueze locuințele în termen opt zile.

În 18 august 2023 a fost semnat contractul care marchează începutul lucrărilor de proiectare și execuție pentru noua parcare publică.

În cadrul acestui proiect, vechiul bloc G2, Turturica, de pe strada Arnsberg, în stare avansată de degradare, va fi demontat pentru a face loc noului edificiu. Acesta nu va fi doar o parcare convențională, ci un spațiu multifuncțional ce va îmbina utilitatea cu estetica și confortul pentru comunitate.

Viitoarea parcare supraetajată, având un regim de înălțime P+2E, va dispune de 144 de locuri de parcare interioare și 27 de locuri exterioare. Aici, conducătorii auto cu vehicule electrice vor beneficia de stații de încărcare, iar pasionații de biciclete vor avea la dispoziție un punct de închiriere în sistem „bike sharing”. Terasa clădirii va fi transformată într-un spațiu verde și o zonă de joacă pentru cei mici.

Execuția acestui proiect ambițios va fi realizată de asocierea SC Lincoln Plus SRL și SC Secret Art SRL. Valoarea totală a contractului se ridică la 11.734.486 lei, fără TVA, iar lucrările vor fi împărțite în servicii de proiectare, verificare tehnică și execuție propriu-zisă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT rutier la Cugir: O șoferiță din oraș a accidentat o femeie care traversa neregulamentar și fără să se asigure

Bogdan Ilea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Cugir: O șoferiță din oraș a accidentat o femeie care traversa neregulamentar și fără să se asigure Un accident rutier a avut loc duminică la Cugir. O femeie de 76 de ani a fost lovită de un autoturism în timp ce traversa prin loc nepermis. La data de 25.02.2024, în jurul orei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea