Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO: Ave, Apulum! Strigătele de luptă ale Gărzii Apulum răsună din nou la Alba Iulia. Războinici, gladiatori și dansatoare, reprezentanții în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ave, Apulum! Strigătele de luptă ale Gărzii Apulum răsună din nou la Alba Iulia. Războinici, gladiatori și dansatoare, reprezentanții în Cetatea Alba Carolina

Ave, Apulum! Strigătele de luptă ale „Gărzii Romane”- Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, ale gladiatorilor din Ludus Apulensis, ale războinicilor daci din trupa Lupii Apoulonului, dar și dansurile Magna Nemesis se pot auzi și vedea în Cetatea Alba Carolina începând de astăzi, 1 mai.

Spectacolele săptămânale vor avea loc în zona Porții a IV-a a Cetății, iar primul show este programat pentru 1 mai, la ora 18.00.

 

Citește și: Evenimente în 2024, la Alba Iulia: Data la care vor avea loc manifestările

Reprezentațiile se vor desfășura în fiecare zi de vineri (exceptând data de 3.05 – Vinerea Mare), după următorul program:

-01.05.2024 ora 18:00
-10.05.2024 ora 18:00
-începând din 17.05, în fiecare vineri de la ora 19:00.

Garda Apulum este o trupă de reconstituie istorică antică compusă din patru formații – Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Nemesis.

Formațiile sunt alcătuite din voluntari albaiulieni care încercă să reconstituie aspecte militare și civile ale istoriei daco-romane, având accentul pus pe promovarea patrimoniului local.

Garda Apuluma a devenit un brand al orașului Alba Iulia și se poate lăuda cu susținerea a sute de reprezentații de reconstituire istorică antică, majoritatea în Cetatea Bastionară Alba Carolina, în cadrul tradiționalului spectacol de vineri, din timpul sezonului aprilie-septembrie.

Dar în același timp, reenactorii albaiulieni au promovat patrimoniul antic local în cadrul a zeci de evenimente la care au participat, atât în țară, cât și în străinătate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Accident GRAV pe autostrada A1, zona localității Răhău: Două persoane rănite după impactul dintre o mașină și un microbuz, pe sensul Sibiu-Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV pe autostrada A1, zona localității Răhău: Două persoane rănite după impactul dintre o mașină și un microbuz, pe sensul Sibiu-Alba Un accident rutier grav aa vut loc sâmbătă noaptea, în jurul orei 23,20, pe autostrada A1, în zona localității Răhău. Două persoane ar fi încarcerate după impactul dintre 3 mașini. Citește și: UPDATE […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea