Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Accesul interzis camioanelor de la Polaris, la Centrul de management al deșeurilor Galda de Jos. „Stăm ca milogii la poartă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
LIVE VIDEO| Accesul interzis camioanelor de la Polaris, la Centrul de management al deșeurilor Galda de Jos. „Stăm ca milogii la poartă”

Astăzi, 14 iulie, în jurul orei 14.00, „porțile” Centrului de management al deșeurilor de la Galda de Jos sunt închise, iar camioanele cu gunoi nu pot pătrunde pentru a arunca gunoaiul colectat.

Timp de mai multe luni, Municipiul Alba Iulia și alte localități din județ se confruntă cu problema gunoiului menajer neridicat.

În trecut, depozitul de gunoi ecologic de la Galda nu are autorizație de mediu pentru toate tipurile de deșeuri, condiție impusă de Uniunea Europeană prin contractul de finanțare. Astfel, de la deschiderea CMID, din 7 mai anul curent, primăria Alba Iulia avea obligația legală să asigure un spațiu de depozitare pentru deșeurile inerte și voluminoase, în special pentru cele din construcții, dar și pentru toate deșeurile care nu pot fi depozitate la Galda. Toate primăriile de orașe din județ au găsit o soluție, dar primăria Alba Iulia, din motive inexplicabile, nu are încă o rezolvare pentru această problemă.

În ce privește deșeurile care pot fi depozitate la Galda, o bună perioadă de timp, Rer Vest & Retim nu au respectat programul de lucru, profitând de indolența Consiliului Județean Alba, care avea pârghiile legale și contractuale să îi determine să-și respecte obligațiile. Să fim bine înțeleși, relațiile dintre operatorii de salubritate, în speță între cel de la groapă și cel de la colectare, nu sunt simple raporturi comerciale, ele sunt guvernate și de norme de ordine publică, întrucât e vorba de servicii publice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea