Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Litoralul românesc, ocolit de către turiști în minivacanța de Sfânta Maria. Care sunt destinațiile cele mai căutate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Litoralul românesc, ocolit de către turiști în minivacanța de Sfânta Maria. Care sunt destinațiile cele mai căutate

Litoralul românesc nu se mai află primul în topul opțiunilor turiștilor pentru minivacanta de Sfânta Maria.

Citește și: Zile libere de Sfânta Maria 2023. O nouă minivacanță pentru români

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Preţul mediu pentru un sejur de două nopţi în această minivacanţă de Sf. Maria este de 892 lei pentru două persoane iar cele mai multe rezervări (33,81%) au fost efectuate în marile oraşe ale ţării, potrivit unei platforme hoteliere online.

Braşov, Sibiu, Oradea şi Bucureşti sunt cele mai rezervate, în timp ce litoralul românesc este a doua destinaţie ca popularitate (18,86% dintre rezervări), turiştii alegând aici în special staţiunile Costineşti, Mamaia, Eforie Nord şi Neptun.

Zona montană acoperă 13,32% dintre rezervări, cele mai multe fiind înregistrate în Sinaia, Buşteni, Predeal şi Bran. Românii vor petrece minivacanţa de Sf. Maria şi în destinaţiile balneoclimaterice din ţară (cu 8,65% dintre rezervări), opţiunile lor fiind deja tradiţionalele Sovata, Praid, Băile Felix şi Băile Herculane.

Conform platformei hoteliere online Travelminit.ro, numărul rezervărilor pentru minivacanţa de Sf. Maria a crescut cu 8% în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2022, anul care a marcat ieşirea din pandemie şi în care s-au înregistrat creşteri masive ale rezervărilor pentru weekendul de Sf. Maria. O altă diferenţă este că 2023 este primul an în care nu litoralul este principala destinaţie aleasă de turişti pentru petrecerea minivacanţei.

Potrivit sursei citate, turiştii încă mai pot găsi locuri disponibile la cazările de pe litoral şi nu numai, hoteluri, pensiuni şi case de vacanţă care acceptă plata cu voucherele.

Potrivit datelor Travelminit.ro, preţul mediu pentru un sejur de două nopţi de Sf. Maria este de 892 lei (pentru două persoane) şi 1.044 lei (pentru o familie de doi adulţi + doi copii).

Citește și: Cum va fi VREMEA în minivacanța de Sfânta Maria, în Transilvania și la munte. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Preţurile sunt mai mari la mare decât la munte cu aproximativ 25% pentru rezervările de familie şi cu aproximativ 32% pentru rezervările de cuplu, pentru acest weekend. De exemplu, preţul mediu pentru un sejur de Sf. Maria pe litoral este de 1.276 lei (pentru două persoane) şi de 1.541 lei (pentru o familie), pe când acelaşi sejur la munte are un preţ mediu de 873 lei (pentru două persoane) şi de 1.162 lei (pentru o familie).

„Weekendul prelungit de Sf. Maria este ultima minivacanţă din acest sezon estival, o ocazie excelentă pentru turiştii care vor să se bucure de câteva zile de relaxare, dar şi o oportunitate pentru jucătorii din industrie pentru a le oferi clienţilor experienţele dorite şi pentru a se promova cât mai bine pentru următoarele sezoane. Vremea se anunţă a fi caldă, atât pe litoral, cât şi la munte, iar Travelminit încă dispune de locuri libere la unităţile de cazare, care acceptă inclusiv plata cu vouchere de vacanţă, aşa că este momentul să vă planificaţi o escapadă de ultim moment”, a precizat Rita Szilveszter, marketing manager Travelminit.ro.

Pe de altă parte, există variante foarte bune pentru petrecerea sejurului de Sf. Maria şi pentru turiştii care vor să evite locurile aglomerate. Printre destinaţiile din afara zonelor populare în care românii au făcut rezervări de Sf. Maria se numără Arefu, Curtea de Argeş, Corbeni, Poienile Izei sau satele săseşti din zona Transilvaniei (Viscri, Meşendorf).

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţă rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul companiei conţine 7500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platforma şi acoperă o gama largă de cazare în toată ţară (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţă rezervărilor cu card de vacanţă.

Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 150 milioane de euro şi peste 350 de angajaţi.

Se face iar punte, urmează o minivacanţă de 4 zile pentru bugetari

Minivacanța va fi posibilă datorită sărbătorii creștin-ortodoxe Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria) 2023, cu cruce roșie, care pică într-o zi de marți, 15 august.

De la finalul anului 2022, Guvernul a decis să facă punte în luna august, de Sfânta Maria. Sfânta Maria este an de an zi liberă legală, așadar este zi liberă de la stat.

Potrivit Codului Muncii, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat, românii primesc liber, în ziua de 15 august, pentru a sărbători Adormirea Maicii Domnului.Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de weekend.

Sărbătoarea religioasă din 2023 pică într-o zi de marți, motiv pentru care Guvernul a decis, încă din luna decembrie 2022, ca ziua de luni, 14 august, dată care precede sărbătoarea legală din 15 august, să fie zi liberă.

Guvernul a stabilit, printr-o hotărâre, ca ziua de 14 august 2023 să fie zi liberă pentru salariații din instituţiile şi autorităţile publice, având în vedere că acestea se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal.

Decizia de a stabili zilele libere la începutul anului, pentru personalul din sistemul bugetar, a fost luată potrivit Codului Muncii, astfel încât angajatorii și angajații să își poată stabili și previziona zilele libere pentru întregul an.

Zile libere 2023. Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii și nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 14 august 2023 sau participanţilor în aceste procese.

Potrivit documentului aprobat de Guvern, prin centrala Ministerului Finanțelor se vor efectua operațiuni de încasări și plăți, operațiuni de plăți privind serviciul datoriei publice, precum și eventualele operațiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de resurse proprii în lei deschis la Trezoreria Statului.

Pentru recuperarea zilelor libere, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 august 2023, potrivit planificărilor stabilite, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

Următoarele minivacanțe pentru români sunt de Sfântul Andrei și Ziua Națională, care sunt legate de weekend și prima și a doua zi de Crăciun, care urmează după un weekend.

Zile libere 2023, se testează reducerea săptămânii de lucru. O bancă de la noi, de pildă, oferă această opțiune angajaților care își doresc să aibă un altfel de program decât cel clasic, de 8 ore pe zi, pentru a avea mai mult timp dedicat vieții personale.

Rezultatele sunt încurajatoare, spune Mihaela Ioniță, director de resurse umane în cadrul ING Bank România, realizată de Laura Culiță: „Pentru noi, săptămâna de lucru redusă înseamnă o rearanjare a timpului de lucru și anume – muncești cu o oră în plus timp de 4 zile pe săptămâmă și ai opțiunea să-ți iei jumătate de zi a cincea zi sau o dată la 2 săptămâni o zi liberă”.

Potrivit unui chestionar aplicat de bancă, 82% dintre angajați apreciază cu nota 5, pe o scară de la 1 la 5, că acest mod de lucru este unul preferat, iar 90% dintre manageri sunt încântați de acest test privind modul de lucru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea