Rămâi conectat

Politică Administrație

Lista finală a parlamentarilor din Alba – vezi cine te reprezintă în legislatura 2012 – 2016

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lista parlamentarilor Alba a fost finalizată în urma alegerii directe și a redistribuirii mandatelor. În legislatura 2012 – 2016 județul Alba va fi reprezentat de 4 parlamentari ai USL care au obținut mandatele prin alegere directă, 2 din PDL și unul din PP-DD – care au obținut mandatele prin redistribuirea voturilor.

Iată cine este deputatul sau senatorul care vă reprezintă în următorii 4 ani în Parlamentul României:

DEPUTAȚI:

Călin Potor (PNL) a câștigat în Colegiul nr.1 (Alba Iulia) cu voturile a peste jumătate dintre alegători (13.610 de voturi). Este la al doilea mandat de deputat (la cel din 2008 – 2012 candidând din partea PDL).

Clement Negruț (PDL) a obținut, de asemenea, al doilea mandat de deputat, în Colegiul nr.2 (Sebeș – Blaj), prin redistribuire. La aceste alegeri parlamentare Negruț s-a clasat pe locul 2, cu 8.762 de voturi (cu 2.834 mai puține decât Ovidiu Jidveian – PSD, ocupantul locului 1 pe acest colegiu).

Dan Coriolan Simedru (USL) a fost preferatul electoratului din Colegiul nr.3 (Cugir Zlatna). Acesta a obținut voturile a peste 50% dintre alegători – 14.457 de voturi.

Cornel Comşa (PP-DD) intră în Parlament ca deputat pe Colegiul nr.4 (Aiud – Ocna Mureș), de pe locul 3, prin redistribuire. Comșa a obținut 3.920 de voturi, cu 2.205 mai puține decât ocupantul locului 2 pe colegiu – Sorin Bumb (PDL) și cu 5.195 mai puține decât ocupantul locului 1 – Radu Coclici (PSD).

Ioan Dîrzu (PSD), este la primul mandat de deputat și a câștigat ”din prima” Colegiul nr.5 (Apuseni – Teiuș), cu 14.825 de voturi.

SENATORI:

Teodor Atanasiu (PNL), fost deputat în legislatura 2008 – 2012, a câștigat la aceste alegeri un mandat de senator pe Colegiul nr.1 (Alba Iulia – Apuseni – Cugir). Liberalul albaiulian a obținut maimult de  jumătate din  voturile alegătorilorprezenți la urne (44.376 de voturi).

Alexandru Pereș (PDL), aflat la al 5-lea mandat de parlamentar (2 de deputat și 3 de senator). A câștigat după redistribuire Colegiul nr.2 (Sebeș – Blaj – Aiud – Ocna Mureș), obținând 15.832 de voturi, cu 4.997 mai puține decât ocupantul locului I pe acest colegiu – Nicolae Dobra (UNPR).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea