Rămâi conectat

Ştirea zilei

LISTĂ| Aproape 50 de școli din Alba vor primi BANI pentru reducerea și combaterea abandonului școlar. Granturi de până la 200.000 de euro pe școală

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Aproape 50 de școli din județul Alba se află între unitățile de învățământ declarate eligibile în lista publicată pe site-ul Ministerului Educației, dar pot aplica prin completarea „Declarației de intenție” și cele care nu se află pe listă, dar fac dovada îndeplinirii criteriilor de vulnerabilitate.

Minsitrul Educației a precizat că a fost adoptat Programul național pentru reducerea abandonului școlar, prin care cel puțin 2.500 de școli vor primi granturi de până la 200.000 de euro pe școală.

„Avem în negocieri cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, finanțare pentru un proiect prin care pentru 24 de luni, pe termen scurt, să putem angaja 1.000 de psihologi cu dublă specializare, asistență psihopedagogică și orientare școlară”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ministrul a afirmat că a fost adoptat programul național pentru reducerea abandonului școlar, în care cel puțin 2.500 de școli vor primi granturi de până la 200.000 de euro pe școală.

LISTA POATE FI VIZUALIZATĂ AICI

„Ce este sigur – este sigur că am adoptat Programul național pentru reducerea abandonului școlar, în care cel puțin 2.500 de școli vor primi granturi de până la 200.000 de euro pe școală. Un punct foarte important este că pentru prima oară sunt eligibile cheltuieli integrate care să contribuie cu adevărat la șanse de reducere a abandonului școlar, care a înregistrat valori înspăimântătoare, și am proprietatea termenilor, mai ales în mediul rural și în mediile defavorizate”, a declarat ministrul Educației

Întrebat ce se întâmplă cu acei copii care abandonează școala, el a continuat: „Nu se mai regăsesc niciunde. Peste copiii care abandonează școala, din păcate, este un număr important de copii care n-au ajuns în școală niciodată, deci ei nu intră la cei care abandonează școala, pentru simplul motiv că, deși au vârsta de 7, 8, 9, 10 ani, n-au ajuns niciodată în școală. Este dramatic”.

Cîmpeanu susține că este îngrijorat de faptul că tot mai mulți copii abandonează școala, înainte de a termina clasa a VIII-a.

„Da, avem aceste cifre, care sunt mai mult decât îngrijorătoare, dar gândiți-vă că dacă din aproape 3 milioane de elevi aproape jumătate, 1,4 milioane, sunt în mediul rural și 1 din 4 abandonează școala, vorbim deja de 300.000 – 400.000 de elevi, 300.000 – 400.000 de copii care abandonează școala înainte de a finaliza măcar clasa a VIII-a”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Standul polițiștilor de la Serviciului pentru Acțiuni Speciale, atracția zilei pentru vizitatorii activităților desfășurate de Ziua Poliției Române

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

FOTO VIDEO| Standul polițiștilor de la Serviciului pentru Acțiuni Speciale, atracția zilei pentru vizitatorii activităților desfășurate de Ziua Poliției Române

Standul polițiștilor de la Serviciului pentru Acțiuni Speciale a fost atracția zilei, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, la activitățile desfășurate în cadrul Zilei Poliției Române.

Polițiștii au expus diverse mijloace de intervenție, echipamente de protecție și arme. Au fost expuse de la arme istorice, precum Kalasnikov-ul, până la arme ultramoderne, spre exemplu puști cu lunetă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Micii curioși au fost invitați să încerce diverse echipamente de protecție, ca de exemplu scutul de fier sau vesta de protecție antiglonț, care cântărește nu mai puțin de 30 de kilograme, în momentul în care toate echipamentele necesare unei intervenții sunt încărcate pe ea.

Copiii au putut face poze îmbrăcați cu echipamentele de protecție și au putut admira îndeaproape armele ce se foloseau odinioară și cele care se folosesc acum în intervenții.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Mărțișoarele vândute de voluntarii Leo Alba Iulia Fortress au adus fericire unor persoane cu dizabilități din Sebeș

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO| Mărțișoarele vândute de voluntarii Leo Alba Iulia Fortress au adus fericire unor persoane cu dizabilități din Sebeș

Organizația non-profit LEO Alba Iulia Fortress a susținut un eveniment caritabil, reușind să strângă o sumă de 5117 de lei.

Banii au fost obținuți prin organizarea unui eveniment social tematic de Ziua Îndrăgostiților intitulat „Stages of love” în data de 20 februarie și prin oferirea unor mărțișoare în schimbul donațiilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mărțișoarele au fost confecționate manual de voluntarii LEO în colaborare cu Asociația „Diakoniewerk International”din Sebeș, în intervalul 28 februarie-1 martie.

Din această sumă au fost donați 2117 lei unor persoane cu dizabilități din Sebeș, restul fiind alocați proiectului “Primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă” al Spitalului „Marie Curie”.
De asemenea, prin intermediul Districtului 124 LEO România, s-au donat bani și pentru a ajuta Turcia și Siria


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Elevii din clasele a XII-a și a XI-a de la Colegiul Militar din Alba Iulia au donat sânge. Misiunea lor, să aducă speranță bolnavilor care au nevoie de transfuzii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mai mulți elevi de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au donat sânge vineri, 24 martie 2023, aducând speranță persoanelor bolnave, care au nevoie de transfuzii de sânge.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

Cel mai de preț dar pe care îl poți oferi cuiva este șansa la viață, la sănătate. Dorind să fie sprijin semenilor care au nevoie de ajutor, elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” s-au mobilizat din nou, iar vineri dimineață s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba cu o misiune specială: să doneze sânge!

Prin gestul lor nobil, mai mulți elevi din clasele a XII-a și a XI-a, alături de comandantul companiei I elevi, locotenent Cristi Popa, au adus speranță persoanelor bolnave, care au nevoie de transfuzii de sânge.

Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia obișnuiesc să doneze periodic sânge, fiind astfel un ajutor de nădejde pentru comunitate și în același timp și un exemplu pentru alți tineri.

Programul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba este de luni până vineri, între orele 7.30-13.00. Mai multe informații puteți obține la numărul de telefon 0258834050.

Pentru a deveni donator de sange trebuie sa indepliniti următoarele condiţii:

-vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
-greutate peste 50Kg
-puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
-tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
-să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
-femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
-să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
-sa nu fii sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune,boli de inima,boli renale,boli psihice,boli hepatice,boli endocrine

Donatorii nu trebuie să aiba sau sa fi avut urmatoarele boli:

-hepatită (de orice tip)
-TBC
-sifilis
-malarie
-epilepsie si alte boli neurologice
-boli psihice
-bruceloză
-ulcer
-diabet zaharat
-boli de inimă
-boli de piele: psoriazis, vitiligo
-miopie forte peste (-) 6 dioptrii
-cancer


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare