Rămâi conectat

Ştirea zilei

LISTĂ| Aproape 50 de școli din Alba vor primi BANI pentru reducerea și combaterea abandonului școlar. Granturi de până la 200.000 de euro pe școală

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproape 50 de școli din județul Alba se află între unitățile de învățământ declarate eligibile în lista publicată pe site-ul Ministerului Educației, dar pot aplica prin completarea „Declarației de intenție” și cele care nu se află pe listă, dar fac dovada îndeplinirii criteriilor de vulnerabilitate.

Minsitrul Educației a precizat că a fost adoptat Programul național pentru reducerea abandonului școlar, prin care cel puțin 2.500 de școli vor primi granturi de până la 200.000 de euro pe școală.

„Avem în negocieri cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, finanțare pentru un proiect prin care pentru 24 de luni, pe termen scurt, să putem angaja 1.000 de psihologi cu dublă specializare, asistență psihopedagogică și orientare școlară”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a afirmat că a fost adoptat programul național pentru reducerea abandonului școlar, în care cel puțin 2.500 de școli vor primi granturi de până la 200.000 de euro pe școală.

LISTA POATE FI VIZUALIZATĂ AICI

„Ce este sigur – este sigur că am adoptat Programul național pentru reducerea abandonului școlar, în care cel puțin 2.500 de școli vor primi granturi de până la 200.000 de euro pe școală. Un punct foarte important este că pentru prima oară sunt eligibile cheltuieli integrate care să contribuie cu adevărat la șanse de reducere a abandonului școlar, care a înregistrat valori înspăimântătoare, și am proprietatea termenilor, mai ales în mediul rural și în mediile defavorizate”, a declarat ministrul Educației

Întrebat ce se întâmplă cu acei copii care abandonează școala, el a continuat: „Nu se mai regăsesc niciunde. Peste copiii care abandonează școala, din păcate, este un număr important de copii care n-au ajuns în școală niciodată, deci ei nu intră la cei care abandonează școala, pentru simplul motiv că, deși au vârsta de 7, 8, 9, 10 ani, n-au ajuns niciodată în școală. Este dramatic”.

Cîmpeanu susține că este îngrijorat de faptul că tot mai mulți copii abandonează școala, înainte de a termina clasa a VIII-a.

„Da, avem aceste cifre, care sunt mai mult decât îngrijorătoare, dar gândiți-vă că dacă din aproape 3 milioane de elevi aproape jumătate, 1,4 milioane, sunt în mediul rural și 1 din 4 abandonează școala, vorbim deja de 300.000 – 400.000 de elevi, 300.000 – 400.000 de copii care abandonează școala înainte de a finaliza măcar clasa a VIII-a”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea