Rămâi conectat

Curier Județean

LISTA: 26 de hoteluri și pensiuni din județul Alba, premiate la prima ediție a Galei de Excelență AmFostAcolo 2018

Publicat

în

Un număr de 26 de hoteluri și pensiuni din județul Alba au fost premiate, sâmbătă, la prima ediție a Galei de Excelență AmFostAcolo 2018, după ce au acumulat recomandări pozitive și note foarte bune din partea utilizatorului acestui site în acest an.

Trebuie menționat faptul că 13 dintre unitățile de cazare incluse în lista de premiere, sunt propuse pentru premii de tip challenger (premii de încurajare), care n-au avut șansa să acumuleze un număr minim de impresii, dar care prin managementul dezvoltat, au realizat investiții majore pentru îmbunățățirea serviciilor și a confortului oferit.

Sunt unități de cazare în care AmFostAcolo, crede și pe care dorește să le recompenseze cu astfel de diplome.

Electrica Furnizare Discount

Criteriile de selecţie au fost:

1)părerile să fie reprezentative– unitatea de cazare respectivă să fi acumulat in acest an și anii anteriori un număr minim de impresii şi recomandări din partea clienţilor săi;

2) gradul de recomandare general să fie de minim 70%

3) mediile pe grade de satisfactie sa fie de cel putin 7

4) Unitatile de cazare sa detina certificat de clasificare, eliberat de către Ministerul Turismului

„AmFostAcolo premiază în fiecare an performanța în managementul, investițiile și servicile turistice „de excelență”, așa cum se reflectă acestea în satisfacția turiștilor, cel mai relevant indicator al activității lor — în opinia noastră. Ne bucurăm să constatăm, și în acest an,  creșterea semnificativă a numărului acestora. Pe lângă aprecierea și recomandarea turiștilor, deținerea unei  clasificării oficiale de la autoritățile din domeniu este  un alt „filtru” important în selecția premianților. 2018 este un an cu dublă semnficație pentru noi, toți – aniversăm atât 10 ani de existență AmFostAcolo cât și, mai general, 100 de ani de la Marea Unire. Am ales, astfel,  pentru prima data, Alba Iulia ca loc al desfășurării Galei de Excelență AmFostAcolo 2018, iar întreaga Întâlnire anuală este organizată sub semnul acestei  importante duble aniversări – avem  activități organizate  în costume populare, reprezentându-ne fiecare regiunea din care venim (peste 200 participanți);  degustări de produse tradiționale proprii ale membrilor, din toate zonele țării; două excursii pentru cunoașterea și promovarea Albei și Țării Vinurilor; strângere donații pentru categoriile defavorizate din Alba etc. Cu peste un milion de cititori lunar, AmFostAcolo este cel mai important site de turism din România. Înfiiințat în 2008 în Timișoara, avem ca obiective principale o informare turistică completă , de calitate și promovarea zonelor, atitudinilor, managementului și investițiilor turistice de calitate,” a spus Cornel Bociort administrator AmFostAcolo.ro

Înfiinţat in 2008, AmFostAcolo.ro este principalul şi cel mai mare site de impresii turistice din România. Sub deviza “Şansa unei alegeri informate, garanţia unei vacanţe reuşite”, AmFostAcolo a reuşit să adune în rândurile sale o comunitate turistică impresionantă de aproape 100.000 de membri, o comunitate sufletistă si entuziastă care prin impresiile şi recomandările de călătorie din peste 30.000 de destinaţii distincte contribuie in mod esenţial la satisfacerea nevoilor de informare a oricărui turist român.

ALBA IULIA                                                                                             

 1. Pensiunea Apulum 4*
 2. Transilvania Hotel 4*
 3. Hermes Hotel 3*
 4. Prestige Hotel 3*
 5. Allegria (ex Mercur) Hotel [șos. Sebeș-Alba] 3*
 6. Mariss Hotel 3*
 7. Cetate Hotel 2*
 8. Parc Hotel 4*

CHALLENGER                                                                            

 1. Pensiunea Select 4*
 2. Pensiunea Perla Mureşului [Oarda de Jos] 3*
 3. Pensiunea Speedhouse
 4. Citadel Hostel
 5. Pensiunea Terra 2*

SEBEȘ                                                                                             

 1. Casa Dives [Pianu de Sus] 3*
 2. Karlhof Hotel 4*

CHALLENGER                                                                            

 1. Turn Hotel & Restaurant 3*
 2. Golf Hotel Pianu [Pianu de Jos] 4*
 3. Axa Hotel [Cunța] 3*

AIUD                                                                                   

 1. Victoria Hotel 3*
 2. Rustiq Hotel [Sântimbru] 3*
 3. Astoria Hotel [Sântimbru] 3*

CHALLENGER                                                                            

 1. Pensiunea Mobis-AL [Aiud] 3*
 2. Motel Restaurant Bleumarin [Gâlda de Jos]

ALTE ZONE DIN ALBA                                                                                     

 1. Pensiune Terra Mythica 3*                          Ighiu
 2. Hotel Cardinal 4* – Domeniile Mar’tinutzi Vântu de Jos

26.       Pensiunea Casa Dacilor 3*                            Șugag

Publicitate

Curier Județean

Încă DOUĂ paturi ATI, suplimentate, pentru pacienții Covid, grav bolnavi, din județul Alba. Situația la nivel național

Publicat

în

Încă DOUĂ paturi ATI, suplimentate, pentru pacienții Covid, grav bolnavi, din județul Alba. Situația la nivel național

În data de 23 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1699 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 373 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 153 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. 1.854 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Electrica Furnizare Discount

La  nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

La Spitalul Municipal Aiud, au fost suplimentate încă DOUĂ paturi ATI, din rezerva operațională de paturi destinate pacienților de COVID-19.

Spital Orasenesc Cugir 0
Spitalul Orasenesc Campeni 0
Spitalul Municipal Sebeș 0
Spitalul Orășenesc – Abrud 0
Spitalul Municipal Blaj 0
Spital Municipal Aiud 2
Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia 0
Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud 0

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Exponatul lunii octombrie la Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș: Acuarelă cu centrul istoric al orașului în anul 1820, semnată de Rudolf Pühringer 

Publicat

în

FOTO| Exponatul lunii octombrie la Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș: Acuarelă cu centrul istoric al orașului în anul 1820, semnată de Rudolf Pühringer

Exponatul lunii octombrie la Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş este o acuarelă realizată de Rudolf Pühringer, în anul 1937, care reproduce o imagine mai veche, datând din 1820, a Pieţei Mari a orașului Sebeș. Imaginea surprinde aproape întregul areal al acesteia, scena fiind văzută de undeva din colțul de nord-vest al pieței, de la nivelul solului. Suprafața sa este delimitată spre sud, de șanțul inundat, traversat de podețe din lemn, dincolo de care începea trotuarul.

Chiar dacă nu pare a fi o zi de târg, piața este animată, fiind populată de câteva personaje, de etnii și cu statut social diferite, redate în diverse ipostaze. În prim-plan, de la stânga spre dreapta, sunt redate șase personaje. Primele două, bărbat și femeie, mătură acea parte a pieței. La picioarele femeii se află și o roabă, folosită, probabil, tot la curățenie.

Electrica Furnizare Discount

În apropierea lor, un bărbat, orășean după port, cu pălărie și ținând în mână un baston, se plimbă liniștit. Ceva mai departe, două doamne, cu rochii lungi până la pământ și cu pălării, se îndreaptă discutând spre hala breslelor. În fața unei mici clădiri, situate, spre nord, în continuarea halei breslelor, atelierul tinichigiului Kandert, un bărbat, poate chiar proprietarul, fumează din pipă, sprijinindu-se de zid. În plan secund, undeva la marginea din stânga a compoziției, sunt redate două personaje, bărbat și femeie, îmbrăcate în port tradițional românesc, discutând, în picioare, în spatele unei căruțe cu coviltir, la care este înhămat un cal.

Nu departe de cei doi, aproape de fundal, ieșind de pe uliţa Petreştiului (actuala str. Bistrei), un alt țăran român conduce un car încărcat, tras de doi boi. În apropiere, în fața primului imobil, trece un hornar, ducând pe umăr o scară. În fața clădirii învecinate, prăvălie sau restaurant, un bărbat și o femeie, sași după port, par să-și aștepte clienții.

Undeva în apropierea centrului pieței, este redată o altă căruță cu coviltir, trasă de boi, ai cărei pasageri, probabil români, se află în apropiere, unul dintre ei șezând. În partea dreaptă, în apropierea halei breslelor, se află un grup de trei femei, în jurul a ceva ce pare a fi o tarabă, una dintre ele, cea cu umbreluță și însoțită de un câine, târguindu-se. În fundal, în apropierea unei alte prăvălii, un personaj își așteaptă clienții, iar în fața clădirii învecinate, sediu al garnizoanei Sebeșului la acea dată, trei soldați păzesc intrarea.

Fațadele clădirilor care mărginesc latura sudică a pieței au fost redate detaliat, putându-se observa atât elementele de decor arhitectural, cât și cromatica fațadelor. Acuarela demonstrează că imobilele din această parte a oraşului nu au suferit până în prezent decât transformări minore, vizând, în special, decorația, cu o singură excepție, cea a edificiului care, la acea dată, adăpostea garnizoana orașului. Această clădire a fost cumpărată, în anul 1861, de către exploratorul şi colecţionarul Franz Binder, care a renovat-o, înzestrând-o cu o nouă faţadă, de manieră eclectică.

Acuarela este semnată și datată în colțul din stânga, jos: „Pühringer 1937″. În subsolul tabloului, sub titlul imaginii pe care a reprodus-o, „Prospect des Groszen Platzes der Stadt Mühlbach in Siebenbürgen Ao 1820″, autorul consemnează numele proprietarilor imobilelor redate, din 1820 până în 1937, când a fost realizată acuarela.

Rudolf Ottokar Pühringer (1875-?) s-a născut în 28 aprilie 1875, la Praga, fiind fiul ofiţerului Maximilian Pühringer şi al Bertei, născută Schwanenbeck. Urmând exemplul tatălui său, a îmbrăţişat cariera militară, ajungând locotenent-colonel la Regimentul 8 de Geniu, împreună cu care s-a deplasat în nordul Ardealului în contextul lucrărilor la căile ferate de acolo. La 8 iunie 1907 s-a căsătorit cu Henriette Bauman, la Sebeş, unde s-a şi stabilit şi și împreună au avut patru copii. Fără a avea studii în domeniul artelor, a pictat, cu predilecţie, acuarele, fără a neglija însă şi alte tehnici (uleiul). Deşi se cunosc puţine lucrări ale sale („Castelul Kreuzenstein”, „Lacul şi Turnul Studentului”, ambele păstrate în colecţia Friedrich Mauksch), se poate afirma despre Rudolf Pühringer că este un artist atent la detalii, lucrările sale având, în prezent, o importantă valoare documentară.

*Drepturi de autor – Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș

Citește mai mult

Curier Județean

Consiliul local Aiud a aprobat Planul Urbanistic Zonal privind instituirea unei zone mixte pe o stradă din municipiu. Ce beneficii aduce decizia

Publicat

în

Consiliul local Aiud a aprobat Planul Urbanistic Zonal privind instituirea unei zone mixte pe o stradă din municipiu. Ce beneficii aduce decizia

„Consilierii locali, prezenți în ședința ordinară a Consiliului Local Aiud din data de 21 octombrie 2021, au aprobat în unanimitate Planul Urbanistic Zonal privind instituirea unei zone mixte pe strada Rozelor nr. 4-6-8, inițiat de Varro Iolanda.

Prin P.U.Z, se tratează teme precum integrarea în cadrul natural, accesibilitatea, organizarea spațial-funcțională, infrastructura edilitară, amenajarea spațiilor verzi, servituți de utilitate publică, etc.

Electrica Furnizare Discount

Staţionarea autovehiculelor se va realiza în proporţie de 100% în spaţii specializate, dispuse la subsolul / demisolul / parterul clădirilor. Se vor crea 62 locuri de parcare: 36 la subsol si 26 la parter.

Planul urbanistic zonal, aduce o serie de beneficii întregii zone, prin înființarea spațiilor comerciale si a serviciilor propuse. Noua funcțiune va crea locuri de muncă, aducând beneficii atât locuitorilor din zonă, ridicând calitatea vieții,.

Prin introducerea unui nou centru de interes în zonă se va încuraja dezvoltarea unor funcțiuni similare, iar folosirea unui limbaj arhitectural coerent, bine integrat în oraș va crește atractivitatea zonei.” , transmit reprezentanții Primăriei Aiud pe mediul de socializare.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare