Rămâi conectat

Sport

Liga a 5-a. Patru echipe se luptă pentru şefie în Seria a 2-a

Publicat

în

*Seria 1, etapa a 18-a: AS Crăciunelu – Spicul Bucerdea 6-4, Partizanii Sînmiclăuş – AS Cetatea 1-1, Avântul Sîncel – Arena Alba Iulia 2-6, Langentahl Valea Lungă – AS Pănade 3-2, Dacia Mihalţ – Viitorul Biia 2-5, Unirea Cergău – Progresul Fărău 4-2, Inter Mihalţ – a stat.
În clasament: 1. Arena 48 (71-11), 2. AS Cetatea 37 (52-39), 3. Viitorul Biia 36 (54-18), 4. AS Pănade 34 (66-31), 5. Langentahl 32 (58-34).
Etapa viitoare (sâmbătă, 14 aprilie, ora 17.00): Arena Alba Iulia – Unirea Cergău (ora 11.00), Inter Mihalţ – AS Crăciunelu, AS Cetatea – Langentahl Valea Lungă, Progresul Fărău – Partizanii Sînmiclăuş, Viitorul Biia – Avântul Sîncel, Spicul Bucerdea – Dacia Mihalţ, AS Pănade – stă.
*Seria a 2-a, etapa a 14-a: Iezerul Ighiel – Mureşul Gîmbaş 0-3, Sportul Livezile – Olimpic Berghin 3-1, Şoimii Ciumbrud – Fortuna Lunca Mureşului 2-0, Decebal Cricău – Del Dodo Alba Iulia 5-1, Andreas Alba Iulia – Inter Ciugud 1-7, Industria Galda de Jos – Voinţa Beldiu 10-0.
În clasament: 1. Decebal Cricău 29 (41-14), 2. Industria Galda 29 (47-22), 3. Şoimii Ciumbrud 29 (31-17), 4. Inter Ciugud 28 (38-24).
Etapa viitoare (sâmbătă, 14 aprilie): ora 11.00: Fortuna Lunca Mureşului – Sportul Livezile, Olimpic Berghin – Decebal Cricău; ora 17.00: Mureşl Gîmbaş – Andreas Alba Iulia, Del Dodo Alba Iulia – Iezerul Ighiel, Inter Ciugud – Industria Galda de Jos (un derby), Voinţa Beldiu – Şoimii Ciumbrud.
*Seria a 3-a, etapa a 14-a: Independenţa Cut – Mureşul Vinţu de Jos 3-1, Energy Cîlnic – Viitorul Tărtăria 3-0, Energia Săsciori – AS Pianu de Sus 9-1, AS Balomir Şibot – Colorado Şpring 2-2, Mureşul Săliştea – CSO Cugir II 2-1, Hidromecanica Şugag – Sportul Pianu 3-1.
În clasament: 1. Energia Săsciori 38 (61-11), 2. Hidro Şugag 33 (43-15), 3. Energy Cîlnic 30 (42-20), 4. Mureşul Vinţu 27 (34-19).
Etapa a 15-a (sâmbătă, 14 aprilie): ora 11.00: AS Pianu de Sus – Energy Cîlnic, CSO Cugir II – Independenţa Cut; ora 17.00: Colorado Şpring – Hidromecanica Şugag, Sportul Pianu – Mureşul Săliştea, Viitorul Tărtăria – AS Balomir Şibot, Mureşul Vinţu de Jos – Energia Săsciori.

Publicitate

Sport

Deși a concurat cu degetul fracturat, luptătorul Paul Tolas (Revolution Academy Alba Iulia) – bronz la Campionatul Mondial

Publicat

în

Paul Tolas, luptătorul originar din Cetatea Marii Uniri, a reușit să cucerească medalia de bronz la Campionatul Mondial WKF (World Kickboxing Federation), competiție ce s-a desfășurat timp de o săptămână la Cairo, capitala Egiptului.

România a avut la acest eveniment de calibru un lot format din 40 de sportivi, între aceștia regăsindu-se și competitorul legitimat la Revolution Academy Alba Iulia. Paul Tolas s-a pregătit pentru aceste mondiale, pe care le-a abordat din postura de debutant la acest nivel, împreună cu Lucian Nicolescu – preparatorul fizic și antrenorul Alin Moldovan – la kickboxing. Albaiulianul în vârstă de 19 ani a luptat în limitele categoriei 63,5 kilograme (cu 8 concurenți pe diagramă) și în primul meci a trecut de campionul Egiptului. A fost un meci dificil, adjudecat prin decizie a arbitrilor, Tolas a trecut în semifinală, având garantată medalia de bronz, însă a plătit un preț greu, rupându-și degetul mare al piciorului drept. A trecut peste dureri și a intrat din nou în ring cu piciorul bandajat, luptând cu un argentinian. A rezultat o luptă de zile mari, românul fiind aclamat de întreaga sală, ce i-a apreciat spiritul de sacrificiu, însă nu a fost suficient, pierzând șansa se a se bate pentru o medalie din metal mai prețios.

“Mă simt mândru de realizarea mea, o medalie la Campionatul Mondial. Am realizat că pot mai mult și cu siguranță o să mă vedeți din nou în ring cât mai curând. Mulțumesc pentru tot antrenorilor Lucian Nicolescu și Alin Moldovan și nu în ultimul rând sponsorilor pentru efortul financiar de a ajunge la Cairo, respectiv Sergiu Simina, Allegria Hotel, Lin & Ema. Vă aștept la kickboxing în Alba Iulia, Sebeș și Aiud”,a transmis sportivul în vârstă de 19 ani. Luptătorul albaiulian a căpătat experiență în ring, după ce a participat la diverse gale Colosseum Tournament, fiind legitimat la acest club de aproximativ trei ani.

Electrica Furnizare Discount

Tolas și-a făcut debutul, la vârsta de 18 ani, la profesioniști, în Gala Colosseum Tournament Arad, din luna octombrie a anului trecut, adoptând nickname-ul “The Hurricane”. Înainte de declanșarea pandemiei de coronavirus, luptătorul de kickboxing a avut un parcurs excelent în anul 2019, cu 5 victorii în luptele disputate, fiind remarcat de promotorii galelor profesioniste “Ultimate Fighting Tournament” (UFT) și „Suprime Night Fight” (SNF).

Citește mai mult

Sport

FOTO: la Liga Elitelor Under 15, Optimum Alba Iulia a învins, la debut, CSM Unirea Alba Iulia

Publicat

în

Alba are două echipe înscrise în Liga Elitelor Under 15, ambele repartizate în Seria a 13-a a competiției fotbalistice juvenile organizată sub egida Federației Române de Fotbal. Și dacă în prima rundă a stat, în etapa a doua Optimum Alba Iulia a învins, scor 3-1 (2-1) pe CSM Unirea Alba Iulia.

În meciul de la Drâmbar Al. Doda (CSM Unirea Alba Iulia) a deschis scorul, dar a ieșit la rampă Denis Gligor ce a realizat un hat-trick. Gazdele, pregătite de Gheorghe Bran și Ciprian Selagea, au mizat pe Cristian Dreghiciu – Răzvan Clepan, Matei Nicola, Alexandru Zaha, Adrian Pleșa, Mihai Moș, Sebastian Bran, Adrian Rădac, Robert Baba, Denis Gligor și Sergiu Todea. Distribuția CSM-ului, antrenori Mihai Manea și Bogdan Bucurică, a fost compusă din Daniel Ferencz – Bogdan Hada, Dragoș Chinde, Alexandru Doda, Cătălin Muntean, Mihai Butnariu, Andrei Ruja, Darian Borza, Rareș Stanciu, Carlos Munteanu și Lucas Blagu.

În primul meci, CSM Unirea Alba Iulia a remizat, pe “Cetate”, scor 2-2 (0-1) cu Interstars Sibiu 2020, dublă reușită de Darian Borza (fotbalist dorit de Kisvarda FC). În Seria a 13-a sunt cele două reprezentante ale Albei, alături de trei formații din Sibiu: Alma Sibiu, Interstar Sibiu și Interstars Sibiu 2020.

Electrica Furnizare Discount

În acest an se mai dispută 5 etape, iar ultimele 3  sunt prevăzute în martie 2022. Programul conjudețenelor: *etapa a 3-a (31 octombrie): Alma Sibiu – Optimum Alba Iulia, CSM Unirea – stă; *etapa a 4-a (7 noiembrie, ora 10.00): Optimum Alba Iulia – Interstar Sibiu, CSM Unirea – Alma Sibiu; *etapa a 5-a (14 noiembrie): Interstar Sibiu – CSM Unirea, Interstars Sibiu 2020 – Optimum; *etapa a 6-a (21 noiembrie, prima din retur): Interstars Sibiu – CSM Unirea, Optimum – stă; *etapa a 7-a (28 noiembrie, ora 10.00): CSM Unirea Alba Iulia – Optimum Alba Iulia.

Citește mai mult

Sport

Adrian Bicheși, fostul antrenor al “alb-negrilor”: “când eram la Unirea, nu-mi închipuiam că poate fi mai rău!”

Publicat

în

Din vara anului 2016, când a ajuns pe a treia scenă fotbalistică, la cerere, Unirea Alba Iulia a avut 5 antrenori principali, Radu Andone (toamna anului 2016), Adorian Himcinschi (anul 2017, un retur și un tur, Adrian Bicheși (două mandate), Mihai Manea (campionatul 2019/ 2020, stopat din cauza pandemiei) și Valentin Sinescu (în prezent).

Dintre aceștia, cel mai mult a stat pe banca tehnică a grupării din Cetatea Marii Uniri Adrian Bicheși, ce a strâns doi ani și jumătate (a terminat 3 campionate). Actualmente în Liga a 4-a, la Viitorul Sântimbru, pe care a preluat-o în august, Bicheși a oferit o declarație legată de situația formației pe care a părăsit-o în vară.

Când eram în club mi s-a părut complicat, greu de gestionat, fără a vedea un viitor. Nu credeam că poate fi mai rău, dar acum este mult mai rău! Fără implicarea primăriei nu ai ce să salvezi la Unirea Alba Iulia. Este un lot foarte tânăr, cu numai doi jucători cu experiență, e complicat pentru oricine. Atât timp cât cei responsabili nu se pot așeza la o masă, este foarte greu”, a fost comentariu elegant al ex-uniristului într-o emisiune la Radio „Unirea FM” referitoar la rezultatele “lanternei roșii” din Seria a 9-a.

Electrica Furnizare Discount

Adrian Bicheși a terminat pe locul al 7-lea sezonul precedent în Seria a 9-a a Ligii a 3-a, iar în campionatul 2018/2019, sub comanda sa Unirea s-a clasat pe poziția a 12-a în Seria a 4-a, ambele mandate fiind caracterizate de probleme financiare majore la gruparea din Cetatea Marii Uniri. De asemenea, la Zlatna, în „16”-imile Cupei României, în toamna anului 2018, Unirea Alba Iulia a înfruntat, în nocturnă, pe FCSB, pierzând la limită, scor 0-1. În stagiunea 2017/2018, după plecarea lui Himcinschi în pauza dintre tur și retur, la al doilea sezon în Liga a 3-a al Unirii Alba Iulia, Bicheși s-a clasat pe locul al 7-lea în Seria a 5-a, câștigată de “U” Cluj (celelalte conjudețene au terminat mai sus: Performanța Ighiu – locul 3, Metalurgistul Cugir – locul 4 și Industria Galda – locul 5).

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare