Rămâi conectat

Politică Administrație

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu: Motorină cu 30% mai ieftină pentru agricultorii români

Ziarul Unirea

Publicat

în

Guvernul României continuă măsurile de susținere a fermierilor români pentru a avea șanse egale în competiția cu cei europeni.

Motorina utilizată în agricultură este mai ieftină pentru agricultori grație ajutorului de stat legal decis și acordat de Guvern.

Totalul acestui ajutor de stat pentru motorina agricultorilor a fost suplimentat cu 87,5 milioane de lei și astfel ajunge la 437 milioane de lei – aproximativ 95 de milioane de euro, pentru anul 2017.

Practic, pentru fiecare agricultor litrul de motorină va fi cu aproximativ 30% mai ieftin.

Valoarea efectivă a sprijinului este de 1,41 lei pentru fiecare litru și reprezintă diferența dintre acciza standard și acciza redusă pentru agricultori.

Banii se asigură de la bugetul de stat, în limita aprobată pentru ministerul Agriculturii pentru anul 2017.

Conform Programului de guvernare 2017-2020, Guvernul va implementa și alte politici publice benefice pentru agricultorii români: eliminarea impozitului pe terenurile agricole lucrate, impozit zero pentru tractoare și utilaje agricole și cadastrarea, de către stat, a tuturor terenurilor agricolă până în anul 2020.

În ceea ce privește obligația noastră, a parlamentarilor Partidului Social Democrat, vă aduc în atenție următoarele măsuri legislative pe care le-am promis agricultorilor români și pe care le vom adopta în curând:

  1. Revizuirea legislației din agricultură cu privire la achiziționarea terenurilor
  2. Simplificarea legislațieiși a procedurilor privind formele de sprijin din agricultură pe principiul “o singură cerere la o singură instituție”.
  3. Îmbunătăţirea legislaţiei cu privire la transabilitatea produselor agroalimentare.
  4. Realizarea unui sistem unitar de monitorizare a produselor intrate pe piaţa de consum care să facă posibilă eliminarea din “faşă” a produselor contrafăcute sau neconforme care pot afecta sănătatea consumatorului.
  5. Crearea de fonduri mutuale agricole pentru stabilitatea veniturilor în cazul volatilității prețurilor la produsele agricole sau a produselor înregistrate.

În calitate de vicepreședinte al comisiei parlamentare pentru agricultură, silvicultură, industie alimentară și produse specifice, îmi asum să sprijin îndeplinirea Programului de guvernare în domeniul agriculturii și să mă asigur că măsurile legislative  în domeniu conțin norme juridice clare, în folosul agricultorilor români.

 

Cu deosebită considerație,

Deputat

Ioan Dîrzu


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Mircea Hava, europarlamentar PNL: ”O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Comunicat de presă | Mircea Hava, europarlamentar PNL: ”O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare” O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare, o piață în care autoritățile privesc pasive la posibile abuzuri și manipulări de preț, lipsite de instrumente de intervenție. Era de dorit ca plafonarea la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare