Ziarul Unirea

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu: Motorină cu 30% mai ieftină pentru agricultorii români

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Guvernul României continuă măsurile de susținere a fermierilor români pentru a avea șanse egale în competiția cu cei europeni.

Motorina utilizată în agricultură este mai ieftină pentru agricultori grație ajutorului de stat legal decis și acordat de Guvern.

ELIT

Totalul acestui ajutor de stat pentru motorina agricultorilor a fost suplimentat cu 87,5 milioane de lei și astfel ajunge la 437 milioane de lei – aproximativ 95 de milioane de euro, pentru anul 2017.

Practic, pentru fiecare agricultor litrul de motorină va fi cu aproximativ 30% mai ieftin.

Valoarea efectivă a sprijinului este de 1,41 lei pentru fiecare litru și reprezintă diferența dintre acciza standard și acciza redusă pentru agricultori.

Banii se asigură de la bugetul de stat, în limita aprobată pentru ministerul Agriculturii pentru anul 2017.

Conform Programului de guvernare 2017-2020, Guvernul va implementa și alte politici publice benefice pentru agricultorii români: eliminarea impozitului pe terenurile agricole lucrate, impozit zero pentru tractoare și utilaje agricole și cadastrarea, de către stat, a tuturor terenurilor agricolă până în anul 2020.

În ceea ce privește obligația noastră, a parlamentarilor Partidului Social Democrat, vă aduc în atenție următoarele măsuri legislative pe care le-am promis agricultorilor români și pe care le vom adopta în curând:

  1. Revizuirea legislației din agricultură cu privire la achiziționarea terenurilor
  2. Simplificarea legislațieiși a procedurilor privind formele de sprijin din agricultură pe principiul “o singură cerere la o singură instituție”.
  3. Îmbunătăţirea legislaţiei cu privire la transabilitatea produselor agroalimentare.
  4. Realizarea unui sistem unitar de monitorizare a produselor intrate pe piaţa de consum care să facă posibilă eliminarea din “faşă” a produselor contrafăcute sau neconforme care pot afecta sănătatea consumatorului.
  5. Crearea de fonduri mutuale agricole pentru stabilitatea veniturilor în cazul volatilității prețurilor la produsele agricole sau a produselor înregistrate.

În calitate de vicepreședinte al comisiei parlamentare pentru agricultură, silvicultură, industie alimentară și produse specifice, îmi asum să sprijin îndeplinirea Programului de guvernare în domeniul agriculturii și să mă asigur că măsurile legislative  în domeniu conțin norme juridice clare, în folosul agricultorilor români.

 

Cu deosebită considerație,

Deputat

Ioan Dîrzu

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro