Liderul PSD Alba, deputat Ioan Dîrzu: Principalele 100 de obiective realizate

Paul Voicu - Primar 2020

Stimați albaiulieni, chiar dacă au existat puncte din Programul de guvernare care, din motive obiective nu au fost atinse, PSD și-a respectat majoritatea angajamentelor electorale prevăzute pentru 2017. Au fost adoptate cele mai importante obiective, respectiv cele privind creșterea veniturilor populației.

Măsurile cu cel mai mare impact social din cele 100 de obiective sociale sunt următoarele:

ELIT
 • Creșterea veniturilor populației, care au condus la creșterea puterii reale de cumpărare (12,6% pentru salariați și 14,6% pentru pensionari), ceea ce înseamnă că avem mai mulți români în clasa de mijloc și mai mulți bani în buzunarele cetățenilor.
 • Deblocarea absorbției fondurilor europene – De la Guvernul Zero, am ajuns la 9% prag de absorbție, depășind state europene cu tradiție, precum Franța, Italia, Olanda, Belgia sau Austria.
 • Dotarea cu echipamente moderne a tuturor spitalelor județene (RMN-uri, CT-uri, echipamente de radioterapie).
 • Diminuarea preţurilor la medicamente şi extinderea accesului pensionarilor la tratamente gratuite şi compensate.
 • Triplarea sumelor alocate pentru vaccinări și adoptarea Legii vaccinării.
 • Plata la timp și chiar în avans a subvențiilor în agricultură, oferind astfel șanse egale fermierilor români în competiția cu cei europeni.
 • Extinderea cu 40% a suprafețelor irigate și livrarea gratuită a apei pe 1.700 de km de canal, pentru fermieri.
 • Cadastrarea gratuită pentru 1,5 milioane de imobile în agricultură.
 • Programele ,,Tomate românești”, ,,Start up-nation”,
 • Lansarea ,,PNDL 2”, finanțat cu 30 de miliarde de lei pentru dezvoltarea locală, de acest program beneficiind și județul Alba;
 • Alocarea a 2% din PIB pentru apărare.

Creșterea producției industriale

Avansul de 8,8% pe cel de-al treilea trimestru, care plasează România pe primul loc în lume, chiar înaintea Chinei și Indiei (conform ultimelor estimări a FMI și a INS) se bazează pe cea mai mare producţie industrială din ultimii 30 de ani.

Mihail David - 2020

România creşte economic consistent dar şi sustenabil. Politica economică a PSD aplicată de guvern dă rezultate dincolo de așteptări și practic relansează și consolidează reindustrializarea României.

Astfel datele Institutului Național de Statistică arată un plus de 7,7% al producției industriale, în primele nouă luni ale acestui an.

Remarcabil este faptul că se dezvoltă puternic industriile cu valoare adăugată mare. A crescut cu 28% fabricarea echipamentelor electrice, cu 30% fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente, cu 20% fabricarea autovehiculelor de transport sau cu 9% fabricarea de calculatoare.

Pe ansamblu, în primele nouă luni ale anului,  industria a ajuns sa aibă o pondere de 23% în PIB și să contribuie cu 1,7 puncte procentuale la creșterea economică.

Este, deci, mai mult decât evident că dezvoltarea economică a țării nu e conjuncturală, nu este doar rezultatul creșterii consumului, ci are fundament solid şi este ilogic pentru oricine să ignore cifrele realității și să critice, doar de dragul de a o face, performanța economică unică a României, în ultimii 10 ani.

Este pentru prima oară în ultimii 28 de ani când un guvern urmărește punct cu punct realizarea obiectivelor din programul de guvernare.  Cele peste 100 de măsuri asumate şi adoptate în 2017 reprezintă mai mult decât au realizat majoritatea guvernelor României democratice într-un mandat de 4 ani.

Cu respect,

Ioan Dîrzu

Deputat

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

Dorel 19 noiembrie 2017 at 13:00

Domnule Dirzu stiam ca esti un demagog ordinar dar sa minti in modul acesta nerusinat este prea mult.Oare voi chiar a-ti pierdut de tot contactul cu lumea reala,chiar nu va dati seama ca sunteti aproape sa ne ingropati de tot.RUSINE sluga .

Statul paralel 19 noiembrie 2017 at 18:01

” Statul paralel este insusi Liviu Dragnea, un om putred de bogat, cu o avere pe care nu va putea niciodata s-o justifice, si care mimeaza grija pentru saraci.”
Europarlamentarul PSD Catalin Ivan a scris, pe Facebook, ca seful PSD, Liviu Dragnea, si cei din jurul sau „sunt tot mai rupti de realitate”, iar PSD este „deturnat” si „tarat intr-o lupta cu un dusman imaginar”, pentru ca „statul paralel chiar exista”, iar „Liviu Dragnea este exponentul cel mai notoriu al acestui stat paralel”..

C 19 noiembrie 2017 at 20:23

Tovarasu Dirzu…..dumneata care te ploconea i prin firme pt voturi înainte cu ceva vreme…mai bine fa ceva acolo în parlament și rezolvați cu bucățică asta de autostrada pan la cluj…asta este o realizare nu minciunile lu dragneea….ca ajungeți sa fiti huliti de toti si va vor mai vota numai asistații sociali și actualii pensionari pan in 1000 lei

dolfi 19 noiembrie 2017 at 21:52

Pe sistemul Nici o masa fara Peste, avem nici o zi fara darzu. Nu ne poti minti pe toti tovarase demagog.

Popescu V. 19 noiembrie 2017 at 22:27

„Daca taceai filozof ramaneai” cum naiba ai reusit sa scapi de sutul in cur pe care l-ai primit la alegeri ? Minti si cand spui buna ziua Darzule. Tu pe ce lume traiesti ? Cu somitatile la un sprit nu sti cum traiesc amaratii dupa masurile de kakat pe care le-ati luat si urmeaza sa le luati. Sa-ti ajute Dumnezeu pe cat bine ati facut si sa o duci cum o duc romanii dupa masurile luate de PSD.

PSD 20 noiembrie 2017 at 10:35

Fara nici o supărare omul asta delirează.
Asta înseamna sa nu ai oameni de valoare în partid cu care sa te consulți când vine vorba de declarații.

SUSTENABILITATE (‹ engl. sustainable) s. f. Calitate a unei activități antropice de a se desfășura fără a epuiza resursele disponibile și fără a distruge mediul, deci fără a compromite posibilitățile de satisfacere a nevoilor generațiilor următoare.

Adevărul e ca nici nu distrugeți mediul…e goala curtea la Kronospan si nici nu se degaja in aer formaldehide…

Iti place cum suna sustenabil nu ???

Pana acuma nu ați avut șanse în Alba cu PSD dar de anul asta sunteți inexistenți.

Bucurate de mandatul actual ca altul sigur nu mai vezi….

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...