Rămâi conectat

Actualitate

Liderul PRPE Alba, Ilie Petru, despre şefa Biroului Judeţean pentru Romi: „Cele 36 de comunităţi pentru romi nici nu o cunosc pe Marcela Şerban”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

      Preşedintele Sucursalei Judeţene Alba a Partidei Romilor „Pro Europa”, Ilie Petru, a ţinut să răspundă unei replici oferite de Instituţia Prefectului la un articol apărut în ziarul „Unirea” din 23 ianuarie, prin care acesta era acuzat că nu ar cunoaşte legea, la redactarea căruia susţine că ar fi contribuit şi şefa Biroului Judeţean pentru Romi, Marcela Şerban. „Nu ştiu cine nu cunoaşte legea, Petru Ilie sau Şerban Marcela şi Biroul de presă al Instituţiei Prefectului?”, se întreabă preşedintele PRPE Alba, Ilie Petru, într-o replică formulată în 6 puncte. El argumentează că PRPE Alba s-a referit la angajarea experţilor romi pentru primării, conform HG nr. 522/2006, Ilie Petru susţinând că „se vede că acest punct a deranjat-o pe Şerban Marcela, dar eu eram conştient că acest punct îi deranjează, dar eu nu am vrut să le dau satisfacţie”. De altfel, liderul romilor critică activitatea şefei Biroului Judeţean pentru Romi, Marcela Şerban, care „dacă toată ziua fumează şi bea cafele şi nu o interesează soarta romilor din judeţul Alba, pe noi ne interesează”. Mai mult, el spune că PRPE Alba şi comunităţile de romi nu îi recunosc calitatea de consilier al prefectului, afirmând că romii nici măcar nu o cunosc.
„Şerban Marcela a fost 4 ani consilierul prefectului liberal Covaciu. Noi, Partida Romilor, care suntem cu Partidul Democrat-Liberal, nu ne-am dat seama că Şerban Marcela poate «vrăji» pe domnii de la PDL, când ministrul Administraţiei şi Internelor i-a aprobat domnului Nicolae Păun, preşedintele Partidei Romilor pe ţară, deputat în Parlamentul României, angajarea doamnei Lidia Ursu în anul 2004 şi fostul prefect Covaciu din partea PNL-ului nu a dorit s-o angajeze pe doamna Lidia Ursu şi a angajat-o pe Marcela Şerban. În 2008 tot aşa s-a întâmplat. Astăzi, Marcela Şerban spune romilor că ea nu este de etnie romă, dar până în anul 2004 era de etnie romă când vindea haine second-hand pe pieţele din judeţul Alba? Cred că din 2013 probabil va merge tot la pieţe. Dacă în anul 2012 va mai cotinua serviciul ca şi consilier al prefectului, Partida Romilor «Pro Europa», Sucursala Judeţeană Alba, cu toate comunităţile din judeţ nu vor mai susţine Partidul Democrat-Liberal, pentru că noi ştim de cine e susţinută pentru a-şi menţine serviciul ca şi consilier al prefectului”, susţine Ilie Petru.
Totodată, el şi-a exprimat speranţa că preşedintele PDL Alba, primarul Mircea Hava şi liderul PDL Alba Iulia, viceprimarul Paul Voicu, care răspunde direct de relaţia cu PRPE Alba, vor discuta cu conducerea Partidei Romilor „Pro Europa” Alba pentru a soluţiona această problemă. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea