Liderul PRPE Alba, Ilie Petru, despre şefa Biroului Judeţean pentru Romi: „Cele 36 de comunităţi pentru romi nici nu o cunosc pe Marcela Şerban”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

      Preşedintele Sucursalei Judeţene Alba a Partidei Romilor „Pro Europa”, Ilie Petru, a ţinut să răspundă unei replici oferite de Instituţia Prefectului la un articol apărut în ziarul „Unirea” din 23 ianuarie, prin care acesta era acuzat că nu ar cunoaşte legea, la redactarea căruia susţine că ar fi contribuit şi şefa Biroului Judeţean pentru Romi, Marcela Şerban. „Nu ştiu cine nu cunoaşte legea, Petru Ilie sau Şerban Marcela şi Biroul de presă al Instituţiei Prefectului?”, se întreabă preşedintele PRPE Alba, Ilie Petru, într-o replică formulată în 6 puncte. El argumentează că PRPE Alba s-a referit la angajarea experţilor romi pentru primării, conform HG nr. 522/2006, Ilie Petru susţinând că „se vede că acest punct a deranjat-o pe Şerban Marcela, dar eu eram conştient că acest punct îi deranjează, dar eu nu am vrut să le dau satisfacţie”. De altfel, liderul romilor critică activitatea şefei Biroului Judeţean pentru Romi, Marcela Şerban, care „dacă toată ziua fumează şi bea cafele şi nu o interesează soarta romilor din judeţul Alba, pe noi ne interesează”. Mai mult, el spune că PRPE Alba şi comunităţile de romi nu îi recunosc calitatea de consilier al prefectului, afirmând că romii nici măcar nu o cunosc.
„Şerban Marcela a fost 4 ani consilierul prefectului liberal Covaciu. Noi, Partida Romilor, care suntem cu Partidul Democrat-Liberal, nu ne-am dat seama că Şerban Marcela poate «vrăji» pe domnii de la PDL, când ministrul Administraţiei şi Internelor i-a aprobat domnului Nicolae Păun, preşedintele Partidei Romilor pe ţară, deputat în Parlamentul României, angajarea doamnei Lidia Ursu în anul 2004 şi fostul prefect Covaciu din partea PNL-ului nu a dorit s-o angajeze pe doamna Lidia Ursu şi a angajat-o pe Marcela Şerban. În 2008 tot aşa s-a întâmplat. Astăzi, Marcela Şerban spune romilor că ea nu este de etnie romă, dar până în anul 2004 era de etnie romă când vindea haine second-hand pe pieţele din judeţul Alba? Cred că din 2013 probabil va merge tot la pieţe. Dacă în anul 2012 va mai cotinua serviciul ca şi consilier al prefectului, Partida Romilor «Pro Europa», Sucursala Judeţeană Alba, cu toate comunităţile din judeţ nu vor mai susţine Partidul Democrat-Liberal, pentru că noi ştim de cine e susţinută pentru a-şi menţine serviciul ca şi consilier al prefectului”, susţine Ilie Petru.
Totodată, el şi-a exprimat speranţa că preşedintele PDL Alba, primarul Mircea Hava şi liderul PDL Alba Iulia, viceprimarul Paul Voicu, care răspunde direct de relaţia cu PRPE Alba, vor discuta cu conducerea Partidei Romilor „Pro Europa” Alba pentru a soluţiona această problemă. (R.G.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

13 Comentarii

felicia 10 februarie 2012 at 17:46

bai c.i.o.r.o.i.u.l.e nu ai furat destul?

nnn 10 februarie 2012 at 18:25

Bai frate… da’ cine este ci-o-r-o-iul asta ? Ce draq vrea ? Este suparat ca nu mai are de unde ciordi ?

andra 10 februarie 2012 at 18:51

Vopsitule …nu vezi ce caracter infect ai? Nici nu meriti sa-i rostesti macar numele doamnei Marcela; ea este intradevar o doamna cu un caracter deosebit si coloana vertebrala. Tu esti un excroc penal, nici nu stiu daca te pot numi persoana. Incerci degeaba sa o discreditezi, nu vezi ca nu te mai baga nimeni in seama? toata lumea te cunoaste ca esti un mizerabil, esti disperat si incerci sa iesi in evidenta aruncand cu noroi in oricine. Poate ar fi bine sa ne spui cum a fost la puscarie cand ai fost inchis, sau cate dosare penale ai. Uita-te in oglinda analfabetule… oricum te cauta moartea de ceva timp pe acasa .. si credem ca o sa te gaseasca cat de curand…

luly 10 februarie 2012 at 19:07

Nu mai spuneti-i ciorooi ca se oftica omu. Daca e mai kalo nu e si el om ca si voi? Si daca a fost la mititica ce ? acolo nu trebuie oameni?

Aurelian 10 februarie 2012 at 19:12

In apropierea recoltei cerealelor, taranii prindeau cate o cioara, o omorau si o acatau intr-un par. Toate ciorile, stancutele si cioroi, zburau la inaltime, caraiau de mama focului, dar nu se apropiau de recolta. Cam asa ceva la speriat si pe Ilie Patru!

xxs 10 februarie 2012 at 19:35

Asta da indicator al crizei…Daca nici tigani mai rasariti nu mai gasim in Romania atunci da, treba e serioasa

aurelia 10 februarie 2012 at 20:49

Scufunda-te! cioara vopsita si lasa pe alti mai tineri sa conduca partida romilor din ALBA, esti un ramolit din toate punctele de vedere.Comunitatile pentru romi, nu o cunosc pe doamna Marcela Serban, insa o cunosc comunitatile de romi din judetul Alba.
Comunitatea de romi din Sebes(unde ai domiciliul) te huiduiesc si arunca cu pietrii dupa tine,romii din alte localitati nici nu vor sa-ti auda numele. Cum poti vorbi tu in numele comunitatilor de romi din Alba, cand tu ai cati-va oameni in Partida Romilor -sucursala Alba, sucursala fara credibilitate cu un asemenea presedinte.
Cine este aceasta Lidia Ursu…tot una ca si tine…

danutz 10 februarie 2012 at 20:56

frumos tare,faraonu…si umbla si cu ..vopsita

emil 10 februarie 2012 at 20:58

Ilie.. oameni tai nu pot ajunge la nivelul de cultura si educatie al Marcelei Serban.
Esti disperat sa-ti pui oamenii de la Partida romilor intr-un post dupa care tanjesti de cativa ani….dar nimeni, nici cei de la PNL si nici PDL nu vor sa se imbolnaveasca de „caractere infecte”. Sti ca nu ai sanse si atunci improsti cu noroi in continuare, ca oricum tu nu cunosti nici cele mai elementare reguli de bun simt. Se pare ca femeia asta nu se coboara la nivelul tau josnic, si bine face, te lasa sa-ti faci numarul de circar in continuare.

Badia 11 februarie 2012 at 2:56

Este o mica mare diferenta intre cei doi. Vorbesc despre Marcela Serban si Petru Ilie. Desi domnul poarta numele a doi sfinti este departe de a fi… cinstit, doar nu vroiati sa-i spun sfant. Marcela Serban, proasta cum crede sfantu petru ilie, este mai desteapta decat 100 ca el. Cum dracu sa nu fie asa atat timp cata reusit sa „vrajeasca” atati oameni „prosti” care au condus Prefectura? Credeti ca prefectii astia sunt dusi cu pluta? Omul asta, Petru Ilie, este un obsedat si un egocentrist care crede ca toti rromi depind de bunavointa lui si ca oficialitatile judetului sunt niste… prosti. Cine nu crede, sa vina cu argumente contra.
O rugaminte: nu-i mai spuneti cioare deoarece este la fel ca si noi, doar tonalitatea pieli difera.

* 11 februarie 2012 at 18:50

cra cra cra !

gogu 11 februarie 2012 at 23:33

Iliuta nu te lasa ca ai direptate.Noi te sprijinim
O fi lins asta ceva !

viorel bumbu 12 februarie 2012 at 17:11

Craaa!!!! CRRAAAAA!!!!!
Cioarooo!!!!!

Comentariile sunt oprite