Rămâi conectat

Politică Administrație

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr: Mihai Tudose, desemnat premier, a fost 100% alegerea colegilor de la PSD

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mihai Tudose, propus de PSD și ALDE și desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de premier, a fost 100% alegerea social-democraților, a declarat, marți, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr.

Contactat de ziarulunirea.ro și întrebat ce părere are despre Mihai Tudose, propus de ALDE și PSD și nominalizat pentru funcția de premier de președintele Klaus Iohannis, Ioan Lazăr a spus că în proporție de 100% a fost alegerea social-democraților.

”Tudose a fost alegerea 100% a colegilor de la PSD. Conform înțelegerii în urma alegerilor parlamentare cei care au obținut cel mai mare număr de voturi, PSD, propun primul ministru, este normal. Nu e normal să-l propunem noi. Ei îl propun si noi suntem de acord. Nici social-democrații nu cred că o să intre în numirea miniștrilor propuși de ALDE”, a spus Ioan Lazăr.

Întrebat dacă social-democrații au făcut o alegere bună, Ioan Lazăr a afirmat că nu cunoaște activitatea politică și nici de altă natură a lui Mihai Tudose și nu se poate pronunța.

”Dacă colegii din PSD au făcut alegerea bănuiesc că e bună. Am o nedumerire de ce unii din colegii dânsului s-au abținut în CExN”, a spus Ioan Lazăr.

El a subliniat, apoi, că nu are ”calitatea” să se pronunțe dacă Tudose este bun pentru a conduce Guvernul.

De asemenea, Ioan Lazăr a susținut că în cazul în care existau probleme în privința lui Tudose, președinte Klaus Iohannis putea să-l refuze deoarece ”deține o mapă profesională a candidatului”.

Mihai Tudose, propunerea PSD-ALDE, a fost nominalizat luni seara de către preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de şef al Executivului, după consultările cu partidele parlamentare.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea