Rămâi conectat

Curier Județean

Licitațiile pentru traseele de transport călători județene și intrajudețene, blocate de o decizie judecătorească

Bogdan Presecan

Publicat

în

Programul de transport județean de persoane prin curse regulate în Alba, adoptat în 27 decembrie pentru perioada 1 mai 2013 – 30 iunie 2019, a fost prelungit joi până în 31 decembrie, prin adoptarea în unanimitate de către consilierii județeni a unui proiect de hotărâre în acest sens. Acest program stabilește firmele și traseele de transport public pe o anumită perioadă de timp.

Actualul program de transport ar fi expirat în data de 30 aprilie 2013, iar traseele cuprinse în acesta trebuiau atribuite operatorilor de transport rutier desemnaţi câştigători în urma procedurii de licitație electronice, care nu va mai avea loc. Motivul? Curtea de Apel Piteşti a anulat întreaga procedură prin suspendarea ordinului ministrului Administraţiei şi Internelor privind atribuirea criteriilor de evaluare ale operatorilor de transport, până la soluţionarea cauzei în justiție.

Umare a acestei situații, Guvernul României a adoptat ordonanța de Urgență nr. 30 din 16 aprilie 2013, potrivit căreia pentru asigurarea continuității serviciului de transport , actualele servicii de transport își mențin valabilitatea până la 31 decembrie a.c.

Miza este una foarte importantă pentru societățile de transport public de persoane din Alba și din întreaga țară, având în vedere piața de multe milioane de euro pe care o reprezintă serviciul de transport călători județean și interjudețean.

Sentinţa Curţii de Apel Piteşti este executorie de drept şi produce efecte juridice faţă de toate persoanele cărora ordinul li se adresează: “În prezent, procedura de atribuire a traseelor pentru transportul rutier public de persoane prin servicii regulate de trafic judeţean este în imposibilitatea de a se realiza având în vedere lipsa actului juridic care stabileşte criteriile de evaluare, punctajele şi metodologia de punctare aplicabile operatorului de transport, act care stă la baza atribuirii traseelor şi implicit a licenţelor de traseu. Urmare a acestei situaţii, Guvernul României a adoptat OUG nr 30 din 16 aprilie 2013 potrivit căreia, pentru asigurarea continuităţii serviciului de transport, actualele programe de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, cu termen de valabilitate până la data de 30 aprilie 2013, îşi menţin valabilitatea până la 31 decembrie 2013″, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

foto arhiva

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea