Rămâi conectat

Ştirea zilei

Licitația începutului de an în Alba: STP a depus singura ofertă pentru un contract în valoare de peste 35 de milioane de euro

Publicat

în

Licitația începutului de an în Alba: STP a depus singura ofertă pentru un contract în valoare de peste 35 de milioane de euro

Pentru licitaţia cu valoare estimată de peste 35 de milioane de euro privind concesionarea serviciului de transport călători în municipiul Alba Iulia şi şapte comune limitrofe a depus o pfertă un singur operator.

Procedura este derulată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Alba Iulia – Transport Local (AIDA-TL), structură care reuneşte cele opt administraţii locale, care au decis să concesioneze în favoarea acesteia serviciul public de transport călători.

Asociaţia a lansat în 11 octombrie 2019 licitaţia publică în valoare de peste 35 de milioane de euro fără TVA pentru delegarea gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate în teritoriul administrativ al membrilor acesteia. Actualul contract încheiat în 2012 cu Societatea de Transport Public Local (STP) Alba expiră în septembrie 2020, după o prelungire de maximum 2 ani aprobată în septembrie 2018. La prima ”strigare” nu a depus ofertă niciun ofertant, astfel încât procedura a fost anulată iar, ulterior, contractul a fost scos din nou la licitaţie.

Electrica Furnizare Discount

Până la data limită, respectiv 30 decembrie 2019, singurul operator care a înaintat o ofertă este actualul prestator al serviciului, respectiv Societatea de Transport Public SA. Serviciul public de transport călători este subvenţionat, anual, de către Primăria Alba Iulia şi administraţiile din cele şapte comune cu o sumă totală de aproape 25 de milioane de lei (peste 5 milioane de euro).

Valoarea estimată a contractului de delegare a gestiunii, vizat de licitaţie, este de 169.484.328 de lei fără TVA (echivalentul a 35,3 milioane de euro) şi va avea o durată de 6 ani. Una dintre condiţiile specifice menţionate în caietul de sarcini este ca operatorul/operatorii de transport public ce se vor înscrie la licitaţie ”să dispună (în proprietate sau în sistem de leasing operaţional sau financiar) de minim 83 de autobuze urbane (75 active, 7 rezerve + 1 Double Decker Top-Open – n.r. autobuz supraetajat decapotabil) – categoria autobuz M2 sau M3 din care cel puţin un autobuz Double Decker Top-Open. Cele 7 autobuze cu destinaţia rezerve vor avea obligatoriu capacitatea de transport de minim 70 de locuri fiecare (pe scaune şi în picioare).

În caietul de sarcini se mai prevede că procentul maxim admis de autovehicule cu vechimea mai mare de 10 ani este obligatoriu să nu depăşească 30% din totalul mijloacelor de transport. Cele 75 de autobuze + 7 rezerve trebuie să deservească 43 de linii de transport local pe raza localităţilor membre AIDA – Transport Local. 18 autobuze vor circula pe rutele din municipiul Alba Iulia unde se efectuează peste 60% din numărul total de curse. La rândul lor, cele 18 autobuze trebuie să îndeplinească o serie de condiţii specifice: capacitate de cel puţin 70 de locuri (pe scaune şi în picioare); lungime maximă – 10,55 metri; EURO4; podea integral coborâtă pe toată suprafaţa disponibilă pasagerilor şi sistem de îngenunchiere la bordură; sistem de supraveghere video de către conducătorul auto a accesului călătorilor la uşile 2 şi 3; panouri cu afişaj grafic LCD; transmisie automată; climatizare.

De asemenea, operatorii ce au pretenţii să preia acest serviciu trebuie să dispună de 83 de şoferi disponibili şi să aibă autobuzele înmatriculate în Alba sau să se angajeze că le vor înmatricula în judeţ în cazul în care provin din alte judeţe/ţări. Criteriul de atribuire este ”cel mai bun raport calitate – preţ”.

Operatorului îi vor fi plătite lunar sume cu titlu de compensaţie de către unităţile administrativ-teritoriale pe raza cărora efectuează serviciul de transport (Alba Iulia, Ciugud, Sântimbru, Mihalţ, Galda, Cricău, Ighiu, Întregalde, Mihalţ), sume ce vor fi aprobate prin hotărâri de consiliu. De celaltă parte, în schimbul dreptului şi obligaţiei de exploatare a infrastructurii de transport, Operatorul se obligă să plătească redevenţă Entităţii Contractante calculată anual ca 2% din veniturile realizate din activitatea obligaţiei de serviciu public local din care se scade subvenţia încasată.

Prin caietul de sarcini, operatorului ce va fi declarat câştigător i se impune, ca pe perioada derulării contractului, să facă o serie de investiţii numite ”minime obligatorii”, respectiv: – Reamenajarea terminalului pentru autobuze din zona Gării CFR a municipiului Alba Iulia cu mobilier urban, panou publicitar şi panouri pentru informare dinamică a timpilor de plecare în cursă a mijloacelor de transport în comun; – Amenajarea în unităţile administrativ-teritoriale membre ale AIDA-TL a cel puţin 24 de staţii de autobuz cu mobilier urban, echipate cu panouri pentru informarea dinamică a timpilor de sosire a mijloacelor de transport în comun; – Afişarea în staţiile de transport public de pe traseele AIDA-TL a hărţii schematice şi a programului de transport; – Crearea unei aplicaţii disponibile care să asigure în română şi engleză informaţii disponibile pe site, inclusiv să asigure posibilitatea plăţii biletului prin intermediul aplicaţiei.

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Noile PREȚURI PLAFONATE, la energie și gaze: Cât vor plăti românii pentru un kilowat de la 1 februarie. Anunțul premierului

Publicat

în

VIDEO| Noile PREȚURI PLAFONATE, la energie și gaze: Cât vor plăti românii pentru un kilowat de la 1 februarie. Anunțul premierului

În cursul seri de luni, 17 ianuarie, primul ministru Nicolae Ciucă a anunțat noile prețuri plafonate în energie care se vor aplica de la 1 februarie.

„Am reușit să ajungem la un acord, plafon la energia electrică de la 1 leu la 0,8 lei per kilowat, iar consumul crește de la 200 kilowați la 500 de kilowați. Va însemna că la consumatori se va cere 0,68 lei per kilowat.

Electrica Furnizare Discount

La gaz plafonul va scădea de la 0,37 la 0, 31, iar consumul va crește de la 1000 la 1500 kilowați. Plafonarea va fi de la 1 februarie”, a spus premierul.

Sursa: stiripesurse.ro

 

 

Citește mai mult

Ştirea zilei

Utilaj modern pentru întreținerea spațiilor verzi din Blaj: Licitația de peste 230.000 de lei pentru achiziționarea unei autostropitoare, lansată în SEAP

Publicat

în

Utilaj modern pentru întreținerea spațiilor verzi din Blaj: Licitația de peste 230.000 de lei pentru achiziționarea unei autostropitoare, lansată în SEAP

Primăria Municipiului Blaj a început demersurile pentru achiziționarea unei noi autostropitoare pentru întreținerea spațiilor verzi.

Primăria a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziția unei autostropitoare pentru spațiile verzi din oraș.

Valoarea totală estimată a investiției este de 232.000 de lei, fără TVA.

Electrica Furnizare Discount

În perioada 2018-2020 au fost achiziționate: un buldoexcavator și un utilaj multifuncțional pentru spălat străzi, trotuare, autobasculantă Ford, automaturatoare Scarab, automaturatoare Green Machines, maturatoarea Comae, 2 remorci, tractor multifuncțional, tractor pt salubritate.

Primaria Municipiului Blaj Serviciul Public de Gospodărie Comunala dorește achiziționarea a unei Autostropitoare spatii verzi pentru a facilita irigarea spatiilor verzi aflate in sensurile giratorii, a jardinierelor așezata in suporți pe marginea șoselelor, a ghivecelor de flori montate pe suporți la inaltime, pentru întreținerea sanatatii plantelor, arbuștilor si imbunatatirea calitatii mediului urban si revitalizarea estetica a Municipiului Blaj.

Automăturatoarea trotuare trebuie să fie acoperită de garanție pentru cel puțin 4 ani pentru autoșasiu și minim un an de la data livrării pentru suprastructură, care nu va implică cheltuieli suplimentare din partea beneficiarului cu excepția consumabilelor, manoperei, pieselor și materialelor aferente reviziilor.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Simulare BACALAUREAT și EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Când au loc PROBELE pentru candidați. CALENDAR

Publicat

în

Simulare BACALAUREAT și EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Când au loc PROBELE pentru candidați. CALENDAR

Simulările pentru examenul de Bacalaureat 2022 au loc în perioada 28-31 martie, iar cele pentru Evaluarea Națională între 4-6 aprilie, potrivit surselor din ministerul Educației. Rezultatele vor fi afișate pe 14 aprilie pentru ambele simulări.

 • Până la publicarea în Monitorul Oficial a ordinului de ministru cu actualul calendar pentru simulările examenelor naționale, datele de mai jos pot suferi modificări.

Calendarul simulărilor pentru BAC 2022:

 • 28 martie 2022 – Simulare proba E a) – Limba și literatura română;
 • 29 martie 2022 – Simulare proba E c) – Matematică sau Istorie;
 • 30 martie 2022 – Simulare proba E d) – disciplina la alegere a profilului și specializării
 • 31 martie 2022 – Simulare proba E b) – Limba și literatura maternă;
 • 14 aprilie – afișarea rezultatelor

Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională 2022, pentru elevii de clasa a VIII-a

Electrica Furnizare Discount
 • 4 aprilie 2022 – Simulare proba Limba şi literatura română
 • 5 aprilie 2022 – Simulare proba Matematică;
 • 6 aprilie 2022 – Simulare proba Limba maternă;
 • 14 aprilie 2022 – afișarea rezultatelor

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Simulările pentru examenele de BAC și Evaluare Națională se vor susține cu prezența fizică. În 2021 au fost reluate simulările, după ce în 2020 nu au fost susținute din cauza pandemiei.

Calendarul primei sesiuni de BAC 2022 (iunie – iulie 2022)

 • 23 – 27 mai 2022 Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
 • 27 mai 2022 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
 • 6 – 8 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
 • 8 – 9 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
 • 9 – 10 iunie 2022 Evaluarea competențelor digitale — proba D
 • 13 – 15 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

 • 20 iunie 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
 • 21 iunie 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
 • 22 iunie 2022 Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
 • 23 iunie 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
 • 27 iunie 2022 Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
 • 28 – 30 iunie 2022: Rezolvarea contestațiilor
 • 1 iulie 2022: Afișarea rezultatelor finale

Calendarul probelor și rezultatelor de la Evaluarea Națională 2022

 • 30 mai – 3 iunie 2022: Înscrierea la evaluarea națională
 • 3 iunie 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
 • 14 iunie 2022: Limba și literatura română — probă scrisă
 • 16 iunie 2022: Matematica — probă scrisă
 • 17 iunie 2022: Limba și literatura maternă — probă scrisă
 • 23 iunie 2022 (până la ora 14,00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
 • 23 iunie 2022 (ora 16:00 – ora 19:00): Depunerea contestațiilor
 • 24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
 • 24 iunie – 29 iunie 2022: Soluționarea contestațiilor
 • 30 iunie 2022: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare