Rămâi conectat

Curier Județean

Liceul Tehnologic Sebeş: Sărbătoare 2 în 1

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş a găzduit un amplu program cultural-artistic prin care elevii Liceului Tehnologic din Sebeş au aniversat atât 155 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, cât şi 164 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. Radu Totoianu, directorul Muzeului Municipal „Ioan Raica” , a prezentat evenimentele care au dus la realizarea Unirii Principatelor şi a importanţei acesteia, moment urmat de „Hora Unirii”, a spus prof. Maria Gatea, purtătorul de cuvânt al liceului sebeşean.

În cadrul activităţi dedicate aniversării poetului naţional Mihai Eminescu, elevii au pregătit un program special cu poezii şi cântec eminescian şi au realizat un panou expoziţonal cu desene inspirate din versurile eminseciene, fiind totodată amintite aspecte ale vieţii şi operei literare a lui Mihai Eminescu şi prezentate traduceri ale unor poezii eminesciene în limbile engleză şi franceză. Pe lângă clasicele recitaluri de poezii şi cântece, elevii au prezentat o altă manieră de receptare a textului eminescian, printr-un moment artistic intitulat „Cum mi l-am împrietenit pe Eminescu”. La acest eveniment a participat şi prof. Rodica Groza – adjunct al IŞJ Alba. Întreaga activitate a fost coordonată de profesoarele Mihaela Suciu, Mirela Moldovan, Sanda Burţă, Adriana Cordoş, Cristina Miheţu, Lucia Modoeanu, Nicoleta Cibu şi prof. Ovidiu Ivancu.

Robert GHERGU

foto: arhivă

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea