Rămâi conectat

Ştirea zilei

Liberalul Mihai Nicușor demască abuzurile primarului Ilie Tomuș din Șibot

Bogdan Presecan

Publicat

în

mihai nicusorVicepreședntele PNL Alba a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul partidului că primarul localității Șibot, Ilie Tomuș, dă dovadă de un comportament aberant.

În urma vizitelor efectuate în comună, mai mulți cetățeni i-au sesizat liberalului îngrijorarea lor vizavi de faptul că reprezentanții partidului pe care îl reprezintă intenționează să oprească alimentarea cu apă pe o rețea din satul Balomir și Sărăcsău, informație mincinoasă, lansată chiar de primarul comunei Șobot. Potrivit lui Mihai Nicușor, introducerea apei în aceste localități se datorează eforturilor viceprimarului Dacian Herlea, făcând parte din promisiunile respectate din timpul campaniei electorale.

În urma unei investigații începute pe cont propriu, vicele PNL Alba a descoperit mai multe neregului, posibil cazuri de abuz în serviciu, în activitatea primarului Ilie Tomuș.

O situație flagrantă este un contract încheiat recent între Primăria Șibot și o firmă de consultanță financiară pentru servicii de contabilitate în valoare de 5.000 de lei pe lună, în condițiile în care administrația locală are angajat contabil pentru acest lucru. Curios este faptul că aceeași firmă presează aceleași servicii pentru Primăria Scărișoara, la care nivelul de activitate este similar cu cel de la Șibot, însă prețul plătit este de peste două ori mai mic, respectiv 1.700 de lei pe lună.

Mai mult decît atât, liberalul susține că primarul Ilie Tomuș a angajat această cheltuială unilateral, fără să o supună votului consilierilor locali, așa cum prevede legea achizițiilor publice. În același timp edilul avea obligația aprobării în Consiliul Local a unei noi organigrame, odată cu externalizarea serviciului de contabilitate, fapt care însă nu s-a întâmplat.

Potrivit unor surse din cadrul primăriei, Tomuș ar fi externalizat serviciul de contabilitate unei societăți private pentru a putea ascunde urmele unor nereguli privind activitatea în domeniul achizițiilor publice, din ultimii ani.

Un exemplu de sifonare a banilor publici, oferit de Mihai Nicușor, este cel al societății Romana Costin SRL, firma de casă a primarului, care aparține actualului consilierul local Cosmina Rațiu Matei și care în perioada 2011-2012 a livrat marfă către unitatea administrativ-teritorială a comunei Șibot în valoare de peste 1,2 miliarde de lei vechi, cât bugetul comunei, realizat din taxe și impozite, pentru un an.

În noul mandat, o nouă firmă suveică ar fi luat locul societății Romana Costin SRL. Este vorba despre SC Zet Cons, în spatele căreia s-ar afla tot consilierul local Cosmina Rațiu Matei.

“Îi atrag atenția primarului din Șibot că trebuie să dea dovadă de transparență conform legii. Consilierii locali și județeni ai USL Alba sunt gata să susțină proiectele serioase pentru dezvoltarea localității Șibot, însă nu vor susține niciodată proiectele dubioase. Nu vom accepta nciodată sifonarea banilor publici prin intermediul unor firme de casă ale primarului”,  a declarat consilierul județean Mihai Nicu;or.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea