Rămâi conectat

Actualitate

Leul o ia la vale! Deprecierea monedei naționale va continua și în perioada următoare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Leul o ia la vale! Deprecierea monedei naționale va continua și în perioada următoare

Moneda naţională s-a depreciat puţin joi în raport cu euro, continuând practic trendul de depreciere început săptămâna trecută, situaţia politică internă deocamdată neavând influenţă asupra cursului, este de părere Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte al Asociaţiei CFA România.

„Cursul s-a depreciat puţin. Practic a continuat trendul de depreciere început săptămâna trecută. Anticipaţiile CFA România sunt că deprecierea va continua, şi pentru orizontul de 12 luni este de 5,04 lei pentru un euro, iar pentru orizontul de 6 luni este de 4,98 de lei pentru un euro. Cursul de schimb euro-leu închide anul acesta sub 5 lei, urmând ca anul viitor să depăşească 5 lei. Ce determină lucrul acesta? Pe de o parte este inflaţia, care este mai mare decât cea din zona euro, precum şi dezechilibrele macro la nivelul României, în special cele de cont curent”, a declarat Adrian Codirlaşu, pentru AGERPRES.

Întrebat dacă situaţia politică internă a influenţat situaţia cursului de schimb, Codîrlaşu a admis că „în cazul în care pică un guvern acest lucru poate afecta pieţele financiare pentru că se creează o aversiune la risc”, dar deocamdată aceasta nu a avut o influenţă.

Moneda naţională a atins joi un nou maxim istoric în raport cu leul, în condiţiile în care cursul calculat de Banca Naţională a României (BNR) a fost de 4,9386 lei/euro, în creştere cu 0,41 bani (0,08%) faţă de cotaţia precedentă, de 4,9345 lei.

Recordul anterior a fost consemnat în data de 30 august, când un euro a fost cotat la 4,9349 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea