Rămâi conectat

Actualitate

Legea salarizării: Sporurile NU trebuie să depășească 20% din salariul de bază. Raluca Turcan ”Sistemul sporurilor trebuie să fie revizuit radical”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Conform declarației Ministrului Muncii, Raluca Turcan, în România există 35.000 de persoane care cumulează pensia cu salariul. Aceasta a precizat că proiectul de lege a salarizării a fost aprobat în prima lectură, miercuri, urmând ca săptămâna viitoare să existe varianta finală ce va merge în Parlament.

Proiectul privind legea salarizării ar urma să ajungă săptămâna viitoare în Parlament, susține Ministrul Mediului, care spune ca a solicitat ministerelor de linie să prezinte propria viziune în acest sens. Raluca Turcan a făcut și precizări legate de sporuri, care, potrivit noului cadru legislativ, nu vor mai depăși 20% din salariul de bază.

„Am solicitat ministerelor de linie să prezinte propria viziune în privința salarizării în sistemul public plecând de la niște principii pe care Ministerul Muncii le-a identificat: Să existe unitate în privința salariului în plata care se calculează pentru toate categoriile socio-profesionale. Noi propunem că salariul de baza la care să se raporteze calculul salariilor să fie 2.300 de lei, nivelul salariul minim brut pe economie. Dacă sunt sporuri care sunt necesar a fi acordate ele să nu depășească 20% din nivelul salariului de baza. Sistemul sporurilor să fie revizuit radical, unele sporuri să fie acordate în sume fixă pentru că presupun expunerea la condiții de muncă identice și altele eliminate și în domeniile respective să se prefere o reașezare pe grilă de salarizare a salariilor în plata”, a declarat Turcan.

În ceea ce privește o posibilă perioadă limită de punere în aplicare a legii salarizării, Ministrul Muncii a spus că nu există o presiune în acest sens, dar că cel mai probabil se va întâmpla „într-un an de zile”.

„Nu avem o presiune foarte mare să o finalizăm, pentru că nu dorim să facem o lege dominată de excepții. Ne-am propus cam într-un an de zile”, a conchis Turcan.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea