Rămâi conectat

Actualitate

Legea prevenției în sănătate, adoptată tacit de Camera Deputaților în forma inițială, care presupune sancțiuni pentru pacienți

Ziarul Unirea

Publicat

în

contributie sanatateProiectul de lege a prevenției în sănătate a fost adoptat tacit  miercuri de Camera Deputatilor, în forma inițială – care presupune sancțiuni pentru pacienți, întrucât a fost depășit termenul de dezbatere în plen.

Termenul pentru dezbatere și vot final era 1 aprilie, astfel propunerea legislativă se consideră adoptată, în conformitate cu prevederile art.75 alin.(2) din Constituție și ale art.113 din Regulamentul Camerei Deputaților.

Proiectul merge acum în Senat, care este cameră decizională. Comisia de sănătate din Camera Deputatilor adoptase un raport de respingere, urmând ca amendamente să fie aduse în cadrul dezbaterilor din Senat, notează hotnews.

Amintim că liberalii au propus o serie de amendamente la propria lege, cel mai important dintre acestea referindu-se la eliminarea sancțiunilor pentru pacienții care refuză măsurile de prevenție.

Întrucât legea a fost adoptata tacit, ea va ajunge în dezbaterile senatorilor în forma inițială, deci inclusiv cu sancțiuni.

Proiectul de lege, în forma inițială, prevede ca toți cetățenii români, precum și rezidentii legali au dreptul de a beneficia de programele, măsurile și actiunile de prevenție, indiferent de calitatea lor de asigurat. Toti beneficiarii programelor care contribuie activ la menținerea sănătății lor pot beneficia de stimulente financiare din partea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, stimulente ce vor fi transferate într-un cont personal de economii.

Persoanele care doresc să beneficieze de aceste stimulente financiare trebuie să îndeplinească cumulativ două condiții: să prezinte o stare bună de sănătate sau, după caz, să demonstreze că respectă întocmai recomandările medicului și să demonstreze practicarea activă a unui sport, prin participarea la competiții sportive.

Orice cetățean are dreptul de a refuza participarea la programele de preventie, dar, în acest caz, spune proiectul de lege, poate suporta, parțial sau în totalitate, costurile tratamentelor bolilor. (C.M.)

sursa: hotnews


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea