Rămâi conectat

Ştirea zilei

Legea educaţiei naţionale se aplică!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Articolul Ministerul Educaţiei, nepregătit pentru clasa pregătitoare. O învăţătoare ar putea preda la 5 clase deodată, publicat în ediţia din 30 martie 2011, conţine o serie de neadevăruri, motiv pentru care mă văd nevoită să apelez la instanţa dreptului la replică. Profesorul Oana Badea nu a făcut, în cadrul întâlnirii din data de 28 martie 2011, nicio mărturisire care să trădeze o minimă necunoaştere a aplicării Legii Educaţiei Naţionale. Profesorul Oana Badea a dat explicaţii clare la întrebări punctuale ale colegilor dascăli din judeţul Alba. Răspunsurile au arătat că Ministerul Educaţiei ştie exact ce are de făcut pentru a avea o lege de Nota 10.
Înainte de toate, clasa pregătitoare se aplică începând cu anul şcolar 2012 – 2013 tocmai pentru ca sistemul de educaţie să se pregătească, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât şi al resursei umane. Pe de altă parte, am explicat, în cadrul dezbaterii, că programul din cadrul clasei pregătitoare se va desfăşura în spaţiul şcolar aflat cât mai aproape de beneficiari. Cu alte cuvinte, vor fi cazuri în care clasa pregătitoare se va organiza la grădiniţă, tot aşa cum vor exista situaţii în care programul se va derula în şcoală, în cadrul învăţământului primar. Subliniez şi aici, aşa cum am făcut-o şi la dezbaterea de la Alba Iulia, că importanţa clasei pregătitoare este dată de conţinuturile de la clasă, nu de zidurile între care aceasta se desfăşoară. Esenţial este rolul acesteia în egalizarea şanselor pentru startul în învăţământul primar. Clasa pregătitoare aduce norme în plus, creează clase în plus, pentru că îi va aduce pe toţi cei de 6 ani la şcoală, lucru care nu s-a întâmplat până acum. Ca să traduc, toată lumea va câştiga, nu va pierde!
Am explicat celor peste 250 de colegi că finanţarea va merge acolo unde se va afla preşcolarul sau elevul nostru. Cu alte cuvinte, dacă vor fi clase pregătitoare în spaţiul grădiniţei, atunci acolo se vor duce banii. Dacă, însă, vor fi elevi care vor urma clasa pregătitoare la şcoală, atunci costul standard per preşcolar va fi direcţionat către şcoală. Ca să nu mai vorbim de posibilitatea înfiinţării consorţiilor. În ceea ce priveşte posibilitatea ca o învăţătoare să predea la 5 clase simultan, nu a existat această abordare! S-a formulat o singură întrebare pe acest subiect, iar răspunsul a fost clar direcţionat către metodologia care reglementează învăţământul simultan. O simplă speculaţie (O învăţătoare ar putea preda la 5 clase deodată) ar avea puterea de a induce spaimă în cei aproximativ 300 de învăţători din judeţul Alba care predau la clase de simultan, dacă nu aş avea obligaţia morală de a explica imposibilitatea unei astfel de situaţii.
Răspunsurile oferite dascălilor din Alba au fost oneste şi pertinente, conform semnalelor primite ulterior. Din articolul mai sus menţionat puteţi desprinde şi o altă concluzie. Peste 250 de dascăli, elevi şi părinţi din Alba, alte 350 de persoane din Craiova, încă 300 din Motru, judeţul Gorj au înţeles un lucru cert: Legea Educaţiei Naţionale se aplică!
Iulia Adriana Oana BADEA,
secretar de stat MECTS


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Era cunoscută ca doamna […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea