Rămâi conectat

Actualitate

Legea care permite ștergerea anumitor datorii legate de vânzarea imobilelor sau de activitățile agricole intră în vigoare duminică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Legea 29/2018 a fost publicată joi în Monitorul Oficial şi prevede, mai întâi, anularea unor datorii legate de vânzarea caselor de către persoane fizice dezvoltatori imobiliari.

Concret, ștergerea se face deoarece Fiscul nu are o abordare unitară, uneori include aceste venituri în categoria celor obţinute din transferul proprietăților imobiliare, alteori le include în categoria veniturilor din activități independente.

Totodată, documentul prevede că Fiscul NU poate reîncadra veniturile din vânzarea imobilelor ca venituri din activități independente pentru perioadele anterioare datei de 1 iunie 2017, ceea ce însemnă că datoriile anterioare se şterg din oficiu, prin emiterea unei decizii de anulare comunicată persoanelor fizice.

Totodată, legea prevede ștergerea unor datorii legate de TVA în legătură cu activitățile agricole desfășurate de persoanele fizice, PFA-uri și întreprinderi individuale/familiale.

Pentru ambele categorii de datorii fiscale ce vor fi anulate, legea prevede că dacă au fost deja plătite, banii vor fi restituiţi în baza unei proceduri emise de Fisc.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic ANM a emis marți, 16 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de furtuni în Alba, valabilă miercuri după-masa. Se vor semnala averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic. Citește și: Vremea se racește brusc în România. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea