Legea care permite ștergerea anumitor datorii legate de vânzarea imobilelor sau de activitățile agricole intră în vigoare duminică

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Legea 29/2018 a fost publicată joi în Monitorul Oficial şi prevede, mai întâi, anularea unor datorii legate de vânzarea caselor de către persoane fizice dezvoltatori imobiliari.

Concret, ștergerea se face deoarece Fiscul nu are o abordare unitară, uneori include aceste venituri în categoria celor obţinute din transferul proprietăților imobiliare, alteori le include în categoria veniturilor din activități independente.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Totodată, documentul prevede că Fiscul NU poate reîncadra veniturile din vânzarea imobilelor ca venituri din activități independente pentru perioadele anterioare datei de 1 iunie 2017, ceea ce însemnă că datoriile anterioare se şterg din oficiu, prin emiterea unei decizii de anulare comunicată persoanelor fizice.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Totodată, legea prevede ștergerea unor datorii legate de TVA în legătură cu activitățile agricole desfășurate de persoanele fizice, PFA-uri și întreprinderi individuale/familiale.

Pentru ambele categorii de datorii fiscale ce vor fi anulate, legea prevede că dacă au fost deja plătite, banii vor fi restituiţi în baza unei proceduri emise de Fisc.

Sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Titirca inima rea 19 ianuarie 2018 at 17:58

Cine stie ce baron PSD avea datorii legate de astfel de tranzactii. Pe pariu ca dupa ce il (ii) albeste pe cine trebuie, vor scoate alta lege sa impuna alte taxe si mai mari.

Comentariile sunt oprite