Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Economie

Legea Camerelor Agricole a trecut de Camera Deputaţilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Proiectul de lege pentru modificarea Legii 283/2010 privind înfiinţarea şi funcţionarea camerelor agricole a fost adoptat în 14 iunie 2012 de plenul Camerei Deputaţilor (for decizional), fiind trimis spre promulgare preşedintelui Traian Băsescu. Potrivit noilor reglementări, camerele agricole ar putea funcţiona din luna septembrie în municipiul Bucureşti şi în cele 41 de judeţe, plus Camera Agricolă Naţională. Legea nu va avea norme de aplicare, acestea fiind reglementate de textul actului normativ. Comitetul Naţional de Iniţiativă va avea 25 de membri, din care 21 din partea formelor asociative, iar Comitetul Judeţean de Iniţiativă va avea 11 membri, din care 8 ai formelor asociative, plus directorul DAJ Alba, un reprezentant al ITRSV şi un reprezentant al Instituţiei Prefectului. Colegiul judeţean va fi forul decizional al camerelor agricole judeţene şi va avea 25 de membri: 10 locuri – reprezentanţi aleşi ai asociaţiilor profesionale judeţene, 2 – patronate, 2 – sindicate, 2 – cooperative agricole, 1 – proprietari de păduri şi/sau composesorate, 1 – unităţi de cercetare/învăţământ agricol, 3 – fermieri independenţi, cu condiţia depunerii unei liste de susţinători de minim 25 de alegători înscrişi în listele electorale, pentru fiecare candidat, 3 – tineri fermieri până în 30 de ani, cu minim 25 de susţinători, 1 – medici veterinari.
Listele electorale trebuie întocmite în 30 de zile calendaristice de la intrarea în vigoare a legii, pe baza datelor de la APIA, ocoalele silvice private şi ANPA şi afişate cu 45 de zile înainte de alegeri. Fondurile pentru primele alegeri vor fi alocate de stat. Camerele agricole nou înfiinţate vor prelua patrimoniul celor judeţene desfiinţate şi vor beneficia, la cerere, de bunuri ale statului atribuite în folosinţă gratuită. Camerele agricole vor putea nominaliza câte un consilier pentru ministerele Agriculturii, Administraţiei şi Finanţelor. (R.G)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Profesor de la ASE, despre ”iluzia creșterii economice pe datorie”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Profesor de la ASE, despre ”iluzia creșterii economice pe datorie” Cristian Păun, originar din Alba Iulia, a făcut pe contul său de socializare o analiză succintă a ”creșterii economice pe datorie”. Profesorul de la ASE  examinează modul în care a crescut datoria publică a României din anul 2020 până în 2024, cocluzionând câ ”ne îndreptăm […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea