Rămâi conectat

Actualitate

LEGE: „Locuință de sprijin” pentru persoanele care urmează să fie evacuate din locuințe sau au ajuns în imposibilitatea de a-și achita ratele pentru casă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele care urmează să fie evacuate din locuințe sau au ajuns în imposibilitatea de a-și achita ratele pentru casă pot beneficia de un sprijin important, prevăzut într-o lege publicată vineri, în care se vorbește de o „locuință de sprijin”.

Locuința va avea o suprafața de cel mult 100 de metri pătrați și se va atribui cu chirie unor persoane sau familii care au fost evacuate prin proceduri de executare silită din locuințele proprietate persoanală, în urma neachitarii obligațiilor contractuale prevăzute în contracte de credit ipotecar și a căror situație economică nu le permite accesul la o locuință în proprietate sau închirierea unei locuințe în condițiile pieței.

Mai exact, autoritățile urmează să ofere persoanelor care rămân fără casă un spațiu în care să trăiască și pentru care vor plăti o chirie ce nu poate fi mai mare de 10% din venitul lunar al familiei, calculat în ultimul an și e obligatoriu ca solicitantul să nu mai dețină o altă locuință față de cea din care a fost evacuat.

Există și posibilitatea ca persoana să nu fie evacuată din locuința, asta dacă statul va cumpăra această casă și o va transforma într-o locuință de sprijin, urmând să perceapă chirie de la actualul proprietar.

Sursa: bugetul.ro

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Națională: „2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Națională: „2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului”

Președintele Klaus Iohannis a susținut, vineri, un discurs de Ziua Națională, la recepția oferită la Palatul Cotroceni.

Președintele Iohannis a subliniat, în discursul rostit, că 2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului, deoarece vom avea alegeri europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Iohannis a precizat că rezultatele acestui vertabil maraton electoral vor stabili cursul spre care națiunea noastră se va îndrepta în următorii ani.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

„Va fi un temeinic exercițiu al maturității noastre democratice să participăm la toate rundele de alegeri”, a spus președintele.

„Votul e singurul instrument democratic prin care decidem viitorul țării noastre. De aceea, este responsabilitatea noastră să protejăm viitorul națiunii și, totodată, să rămânem vigilenți în fața curentelor extremiste care, dacă nu suntem suficient de atenți, pot deveni amenințări reale la adresa principiilor de bază ale societății noastre și a sistemului nostru de valori”, a atenționat șeful statului.

Citește și: VIDEO| Mugur Mihăiescu, de 1 Decembrie, în orașul Marii Uniri: ”Unde ai putea merge altundeva, decât la Alba Iulia?”

Klaus Iohannis a evidențiat importanța strategică, în actualul context, a apartenenței României la Uniunea Europeană și la NATO.

„România e o țară sigură și cetățenii săi nu au motive să se teamă”, a susținut președintele.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare