Lecţie emoționantă de maturitate, dată de o fetiţă de 12 ani infectată cu COVID-19: A cerut să fie internată într-un spital ca sa nu-și infecteze mama

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

O fetiţă în vărstă de doar 12 ani din Oradea, județul Bihor, i-a impresionat pe medici cu comportamentul său foarte de matur și raţional. Infectată cu noul coronavirus, fetiţa a cerut să fie internată în spital pentru a nu-şi infecta mama, grav bolnavă și care a crescut-o singură.

Fetiţa s-a infectat de la o prietenă care era asimptomatică şi a insistat să se interneze, deşi mama sa voia să stea acasă. Cele două sunt nedespărţite de la naştere, pentru că mama îşi creşte singură fiica în urma unei tragedii în familie, scrie Bihoreanul.ro.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Toţi medicii şi asistenţii din secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Oradea au fost impresionaţi de micuţa Ariana şi comportamentul său ireproşabil: fetiţa a înţeles pericolul de a-şi infecta mama şi a insistat pentru internare.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

În urmă cu doi ani, în iunie 2018, femeii i-a fost descoperită o afecţiune oncologică. Ea a fost operată pentru extirparea unei tumori, apoi a urmat patru sesiuni de chimioterapie la Cluj, iar tratamentul său continuă şi acum la Oradea.

„Încă de la aflarea rezultatului, Ariana a hotărât că se internează, mi-a zis că vrea s-o las la spital. Nu avea niciun semn de boală, dar ştie de pe net şi de la televizor că şi persoanele asimptomatice pot transmite virusul (….) Când m-a văzut plânsă şi-a dat seama că şi al doilea rezultat a ieşit rău. Mi-a spus hotărâtă că vrea să o sun pe doamna doctor, că vrea să se interneze. I-am răspuns că eu nu vreau, dar pur şi simplu s-a dus în cameră, şi-a făcut singură bagajul şi apoi mi-a cerut să sun la Salvare, s-o ducă la spital.

Am ieşit în curte plângând. Până să vină ambulanţa au trecut 10 minute, când a ajuns eram epuizată. A ieşit şi o vecină să ne îmbărbăteze, iar echipajul ne-a promis că vor avea grijă maximă de Ariana. Am vrut s-o însoţesc până la Infecţioase, dar nu s-a putut”, a declarat mama fetiţei pentru Bihoreanul.ro, citat de Adevărul.ro.

Sursa: alertadestiri.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419