Rămâi conectat

Actualitate

Lecţie emoționantă de maturitate, dată de o fetiţă de 12 ani infectată cu COVID-19: A cerut să fie internată într-un spital ca sa nu-și infecteze mama

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O fetiţă în vărstă de doar 12 ani din Oradea, județul Bihor, i-a impresionat pe medici cu comportamentul său foarte de matur și raţional. Infectată cu noul coronavirus, fetiţa a cerut să fie internată în spital pentru a nu-şi infecta mama, grav bolnavă și care a crescut-o singură.

Fetiţa s-a infectat de la o prietenă care era asimptomatică şi a insistat să se interneze, deşi mama sa voia să stea acasă. Cele două sunt nedespărţite de la naştere, pentru că mama îşi creşte singură fiica în urma unei tragedii în familie, scrie Bihoreanul.ro.

Toţi medicii şi asistenţii din secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Oradea au fost impresionaţi de micuţa Ariana şi comportamentul său ireproşabil: fetiţa a înţeles pericolul de a-şi infecta mama şi a insistat pentru internare.

În urmă cu doi ani, în iunie 2018, femeii i-a fost descoperită o afecţiune oncologică. Ea a fost operată pentru extirparea unei tumori, apoi a urmat patru sesiuni de chimioterapie la Cluj, iar tratamentul său continuă şi acum la Oradea.

„Încă de la aflarea rezultatului, Ariana a hotărât că se internează, mi-a zis că vrea s-o las la spital. Nu avea niciun semn de boală, dar ştie de pe net şi de la televizor că şi persoanele asimptomatice pot transmite virusul (….) Când m-a văzut plânsă şi-a dat seama că şi al doilea rezultat a ieşit rău. Mi-a spus hotărâtă că vrea să o sun pe doamna doctor, că vrea să se interneze. I-am răspuns că eu nu vreau, dar pur şi simplu s-a dus în cameră, şi-a făcut singură bagajul şi apoi mi-a cerut să sun la Salvare, s-o ducă la spital.

Am ieşit în curte plângând. Până să vină ambulanţa au trecut 10 minute, când a ajuns eram epuizată. A ieşit şi o vecină să ne îmbărbăteze, iar echipajul ne-a promis că vor avea grijă maximă de Ariana. Am vrut s-o însoţesc până la Infecţioase, dar nu s-a putut”, a declarat mama fetiţei pentru Bihoreanul.ro, citat de Adevărul.ro.

Sursa: alertadestiri.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea