Rămâi conectat

Actualitate

Laurențiu Blaga, noul director general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Liberalul implicat în scandalul electoral dintre PNL și USR Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul Orban a făcut mai multe numiri care au fost publicate în Monitorul Oficial. Pe lângă numiri a fost și eliberarea, la cerere, comisarului general al Gărzii de Mediu și vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului. De asemenea au fost numiți mai mulți secretari de stat, dar și noul director general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

După ce Radu Codruţ Ştefănescu numit de PSD la Agenţia Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, a fost revocat din funcţie de premierul Orban, în locul acestuia a fost adus liberalul Alexandru Laurenţiu Blaga, fost candidat la Consiliul Local Alba Iulia.

Laurențiu Alexandru Blaga a fost protagonist într-un scandal din campania electorală între PNL și USR, când filiala ALBA a USR l-a acuzat că, prin intermediul firmelor pe care le controlează, a câștigat zeci de contracte din bani publici.

E vorba despre firmele SC LARRY VERMESSUNGEN și SC LARRY & CORY VERMESSUNGEN, ambele având ca domeniu de activitate documentațiile cadastrale.

De asemenea, au fost numiţi şi noi secretari de stat la mai multe ministere.

Potrivit unor decizii publicate în Monitorul Oficial, Gheorghe Pecingină a fost desemnat secretar de stat la Ministerul Finanţelor, Dragoş Florin Coman – la Ministerul Tineretului şi Sportului, iar Liviu Rogojinaru şi Iulian Cristian Simu – la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Avocatul Gheorghe Pecingină este membru al organizației PNL Gorj și s-a remarcat prin desele treceri de la un partid la altul, având deja la activ cinci partide.

Astfel, potrivit presei locale, Gheorghe Pecingină a fost pe rând membru în PDL, PP-DD (partidul lui Dan Diaconescu, din partea căruia a candidat la Primăria Târgu Jiu în 2012), PSD, ALDE și, în cele din urmă, PNL.

El a ajuns la liberali în 2016, adus de Dan Vâlceanu, co-președintele organizației locale, transferul său fiind salutat de organizație printr-un comunicat de presă: „Echipa liberală din Târgu-Jiu beneficiază, de astăzi, de contribuția a încă unui om respectat, integru, care știe ce înseamnă aplicarea legii și își dorește un viitor pentru tineri, la ei acasă”.

În Monitorul Oficial a fost publicată şi decizia de eliberare, la cerere, din funcţia de comisar general al Gărzii de Mediu, a Gabrielei Dorojan.

Totodată, Radu Roca – vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului – a fost revocat din funcţie, în locul său fiind numit Eugen Ioan Cozma.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea