Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Lasaţi judeţul Alba în pace şi lăsaţi-l altora care ştiu să îl conducă!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Judeţul Alba are probleme economice majore. Actuala conducere nu e în stare să le rezolve, e evident. E aceeaşi situaţie ca şi în alte judeţe. Ce s-a gândit atunci PDL? Hai să dăm vina pe organizarea ţării! Vă puteţi imagina? Au puterea, fac ce vor, fură, au dus ţara în colaps şi cum se scuză ei? „Ţara e prost organizată domnilor”! „Noi am încercat, dar ne ţine pe loc organizarea asta”. Ridicol.

Nu e doar o scuză penibilă. Este şi un pretext ca să rearanjeze ţara astfel încât să obţină ei mai multă putere. Cu alte cuvinte să taie şi să dezintegreze judeţe astfel încât să îşi dea tot lor mai multe şanse să câştige putere. Nu interesul, vezi Doamne!, pentru „binele ţării” îi frământă pe ei. Ce îi preocupă este: cum să taie în două sau în trei judeţele unde opoziţia e la conducere ca să le reducă din importanţă; cum să mute comune şi oraşe ca bişniţarii de la un judeţ la altul pentru ca oamenii lor să aibă bugete mai bogate pe mână.  E gaşca PDL de la Cluj mai puternică? Atunci iau o halcă din judeţul Alba, ca la măcelărie, şi le-o pun în braţe baronilor PDL de Cluj. Ce interese publice!? Ce bine comun!? Apoi ce facem cu restul din ce mai rămâne din judeţul Alba? Păi lipim pe undeva pe la alte judeţe. Asta e intenţia PDL: să şteargă Alba de pe harta ţării. Să împartă localităţile pe ici şi colo pe la alte judeţe. Mai nou vor să mute o parte la Cluj şi o parte la Hunedoara. Adică să avem capitala de „regiune” la Deva sau la Cluj Napoca. Alba Iulia de exemplu ar deveni un oraş în judeţul Hunedoara, iar Blajul un oraş în judeţul Cluj.

Soluţiile reale lipsesc la PDL cu desăvârşire – alea în care faci ceva pentru oameni, creezi locuri de muncă, aduci investiţii. Nu s-a dus nimeni de la Consilul Judeţean Alba să propună vreunui investitor să vină să deschidă o întreprindere la noi în judeţ. Nimeni nu a discutat din proprie iniţiativă cu nici o Cameră de industrie a unei ţări străine – deşi avem afaceri cu capital străin, european, prezente deja aici şi care ar putea ajuta mult. Ei, pedeliştii, stau şi aşteaptă. Aşteaptă bani de la Bucureşti, fonduri de la tovarăşa prim-secretar Udrea şi se bat între ei în PDL pe puţinul pe care îl are ţara. Ei aşteaptă să vină, nu e clar de unde, de ce sau cum, nişte investitori. Iar când nu vine nimeni să bage un euro în judeţ se lamentează că: „e criză” sau că „nu suntem atractivi”. Dar ce fac ei, repet asta, ca să vină oamenii aceia cu bani? Cine ştie în lumea asta unde e Alba pe hartă şi ce avantaje ar avea dacă ar veni aici? Cine ştie despre Alba daca nu te duci tu la el să îi arăţi? Un preşedinte de Consiliu Judeţean ar trebui să îşi rupă pantofii şi să îşi usuce gura umblând şi vorbind cu investitori. Evident, pentru asta trebuie să ştii măcar o limbă străină şi să ştii să te exprimi, să reprezinţi judeţul cu adevărat, cu ştaif.

Mai trebuie să ai în jurul tău nişte oameni capabili care să aibă idee despre economia reală, despre afaceri (nu alea pentru partid, sic!) şi despre marketing. De ce ar trebui oare să suportăm noi pe lângă incompetenţa lor şi un atac la identitatea noastră ca judeţ? E inacceptabil ca zone cu tradiţie istorică să fie aruncate la coş doar pentru un interes meschin al PDL. Daţi-vă la o parte domnilor, plecaţi, lăsaţi-ne ţara în pace şi judeţele, lăsaţi pe alţii să administreze. România nu e a voastră să vă bateţi joc de ea. Luaţi-vă cutia de carioci şi planşa de desen şi jucaţi-vă în altă parte, nu cu destinele şi identitatea noastră.

Simone Albani, liberal albaiulian


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea