Rămâi conectat

Politică Administrație

Lasaţi judeţul Alba în pace şi lăsaţi-l altora care ştiu să îl conducă!

Publicat

în

Judeţul Alba are probleme economice majore. Actuala conducere nu e în stare să le rezolve, e evident. E aceeaşi situaţie ca şi în alte judeţe. Ce s-a gândit atunci PDL? Hai să dăm vina pe organizarea ţării! Vă puteţi imagina? Au puterea, fac ce vor, fură, au dus ţara în colaps şi cum se scuză ei? „Ţara e prost organizată domnilor”! „Noi am încercat, dar ne ţine pe loc organizarea asta”. Ridicol.

Nu e doar o scuză penibilă. Este şi un pretext ca să rearanjeze ţara astfel încât să obţină ei mai multă putere. Cu alte cuvinte să taie şi să dezintegreze judeţe astfel încât să îşi dea tot lor mai multe şanse să câştige putere. Nu interesul, vezi Doamne!, pentru „binele ţării” îi frământă pe ei. Ce îi preocupă este: cum să taie în două sau în trei judeţele unde opoziţia e la conducere ca să le reducă din importanţă; cum să mute comune şi oraşe ca bişniţarii de la un judeţ la altul pentru ca oamenii lor să aibă bugete mai bogate pe mână.  E gaşca PDL de la Cluj mai puternică? Atunci iau o halcă din judeţul Alba, ca la măcelărie, şi le-o pun în braţe baronilor PDL de Cluj. Ce interese publice!? Ce bine comun!? Apoi ce facem cu restul din ce mai rămâne din judeţul Alba? Păi lipim pe undeva pe la alte judeţe. Asta e intenţia PDL: să şteargă Alba de pe harta ţării. Să împartă localităţile pe ici şi colo pe la alte judeţe. Mai nou vor să mute o parte la Cluj şi o parte la Hunedoara. Adică să avem capitala de „regiune” la Deva sau la Cluj Napoca. Alba Iulia de exemplu ar deveni un oraş în judeţul Hunedoara, iar Blajul un oraş în judeţul Cluj.

Soluţiile reale lipsesc la PDL cu desăvârşire – alea în care faci ceva pentru oameni, creezi locuri de muncă, aduci investiţii. Nu s-a dus nimeni de la Consilul Judeţean Alba să propună vreunui investitor să vină să deschidă o întreprindere la noi în judeţ. Nimeni nu a discutat din proprie iniţiativă cu nici o Cameră de industrie a unei ţări străine – deşi avem afaceri cu capital străin, european, prezente deja aici şi care ar putea ajuta mult. Ei, pedeliştii, stau şi aşteaptă. Aşteaptă bani de la Bucureşti, fonduri de la tovarăşa prim-secretar Udrea şi se bat între ei în PDL pe puţinul pe care îl are ţara. Ei aşteaptă să vină, nu e clar de unde, de ce sau cum, nişte investitori. Iar când nu vine nimeni să bage un euro în judeţ se lamentează că: „e criză” sau că „nu suntem atractivi”. Dar ce fac ei, repet asta, ca să vină oamenii aceia cu bani? Cine ştie în lumea asta unde e Alba pe hartă şi ce avantaje ar avea dacă ar veni aici? Cine ştie despre Alba daca nu te duci tu la el să îi arăţi? Un preşedinte de Consiliu Judeţean ar trebui să îşi rupă pantofii şi să îşi usuce gura umblând şi vorbind cu investitori. Evident, pentru asta trebuie să ştii măcar o limbă străină şi să ştii să te exprimi, să reprezinţi judeţul cu adevărat, cu ştaif.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mai trebuie să ai în jurul tău nişte oameni capabili care să aibă idee despre economia reală, despre afaceri (nu alea pentru partid, sic!) şi despre marketing. De ce ar trebui oare să suportăm noi pe lângă incompetenţa lor şi un atac la identitatea noastră ca judeţ? E inacceptabil ca zone cu tradiţie istorică să fie aruncate la coş doar pentru un interes meschin al PDL. Daţi-vă la o parte domnilor, plecaţi, lăsaţi-ne ţara în pace şi judeţele, lăsaţi pe alţii să administreze. România nu e a voastră să vă bateţi joc de ea. Luaţi-vă cutia de carioci şi planşa de desen şi jucaţi-vă în altă parte, nu cu destinele şi identitatea noastră.

Simone Albani, liberal albaiulian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Senatul a adoptat ieri cadrul legal ce va permite finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a centralei nucleare de la Cernavodă, făcând astfel încă un pas important spre dobândirea independenței energetice a României. Obiectiv energetic de importanță națională, termocentrala de la Iernut se afla într-un stadiu de execuție de circa 90% dar, din cauza unor probleme ale constructorului spaniol, contractul a fost reziliat și investiția s-a blocat.

În condițiile actuale de criză energetică, marcată de un context geopolitic complicat și imprevizibil, în care invazia rusă în Ucraina are efecte negative asupra întregului sistem energetic european, era necesară identificarea și adoptarea unor soluții legislative care să permită finalizarea în timp util a unor obiective energetice de o importanță deosebită, așa cum este și centrala de la Iernut, care va furniza o importantă cantitate de electricitate în sistemul național. În discuțiile și negocierile pe care le-am avut ieri cu colegii mei senatori, atât în comisiile reunite de specialitate, cât și la votul din plenul Senatului, am căzut de acord să creăm cadrul legal astfel încât, în situația obiectivelor de investiții nefinalizate, de acest tip, entitățile contractante să poată aplica procedura de negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare pentru atribuirea contractelor sectoriale, pentru restul de executat, dacă acesta este de maxim 40% din stadiul fizic aferent proiectului de investiții. Astfel, modificând în Senat Legea 250/2022, de aprobare a OUG 54/2022, care modifica Legea 96/2016, privind achizițiile sectoriale, am flexibilizat cadrul legal privind achizițiile, permițând reluarea lucrărilor la Iernut, unde sperăm ca prima din cele 2×1 unități (215MWe) să fie pusă în funcțiune până la finele anului viitor.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, am introdus și o altă prevedere care se referă la energia nucleară și care va permite Statului Român să atribuie contractul pentru finalizarea centralei de la Cernavodă printr-o procedură de negociere fără invitație prealabilă, indiferent de stadiul fizic de realizare al proiectului de investiții.

Având în vedere că, în mai puțin de 5 ani, reactorul 1 de la Cernavodă, cu o putere de 700 MWh, va intra în revizie și retehnologizare pentru 2 ani, iar din 2029 și reactorul 2 va intra în același proces de retehnologizare, era nevoie de un cadru legal care să răspundă acestei situații de urgență extraordinară, generată de conflictul armat din vecinătatea granițelor României și de criza energetică din Europa. Este bine-cunoscut că licitațiile în România și mai ales procedurile lungi și greoaie de contestare, sunt o mare problemă și fără un astfel de cadrul legal am fi riscat să ne aflăm într-o situație periculoasă, în care licitațiile s-ar fi extins pe ani de zile, iar România nu ar mai fi avut energie suficientă.

Sorin Ioan BUMB,
Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare