Rămâi conectat

Curier Județean

Lansare de carte pentru lumea sportului, la Biblioteca ”Lucian Blaga” din Alba: ”Voleiul între laude și aplauze”, de prof. Mihai Frățilă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La acest final de săptămână Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba va găzdui lansarea unei cărți eveniment – Voleiul între laude și aplauze- Jud. Alba, autor prof. Mihai Frățilă. 

Sâmbătă va avea loc la Alba Iulia un eveniment cultural-sportiv adresat tuturor celor ce simt spiritul voleiului românesc. Sub semnatura profesorului Mihai Frățilă și în prezentarea renumitului ziarist Ioan Bâscă va fi lansată o carte eveniment pentru lumea sportului – ,,Voleiul între laude și aplauze-Jud. Alba”.

Cartea, prima de acest gen, este o adevărată enciclopedie de imagini și texte care pe parcursul a peste 300 de pagini aduce în fața cititorului întreaga istorie a voleiului din județul Alba, de la fondatorii voleiului autohton Vianu Moldovan și Gheorghe Lăpăduș și de la prima generație de voleibaliști a anilor 56-57 și până la regina voleiului feminin actual, campioana României de azi, Club Sportiv Alba-Blaj.

Profesorul Mihai Frățilă oferă în acest fel un cadou inedit tuturor celor ce iubesc acest nobil sport – profesori, antrenori, sportivi și mai ales public.

,,Prezenta lucrare, omagiu dedicat oamenilor de volei, este o tentativă modestă de a ,,umple” un gol de cunoaștere și se dorește a fi un instrument, un ghid de orientare pentru cei dedicați voleiului care vor putea învăța din experiența generațiilor anterioare. Mi-am propus să vorbesc despre oameni și locuri care au rămas în memoria urmașilor prin dragostea lor pentru acest sport și, nu în ultimul rând, prin rezultatele pe care sportivii, jucătorii de volei, instructorii sportivi, directorii de instituții le-au obținut pe acest tărâm. Am scos în evidență faptul că unii dintre tinerii sportivi plecați din județul Alba s-au îndreptat spre loturile naționale, spre reprezentativele României, participând ca voleibaliști la Jocurile Olimpice, la Campionatele Mondiale, la Campionatele Europene sau pur și simplu i-au bucurat pe suporterii lor.” a spus Mihai frățilă, autorul cărții.

Sperând că v-am trezit interesul pentru o întâlnire de suflet cu oamenii care au scris o pagină în istoria acestui sport, voleiul, vă invităm să trăim și să retrăim împreună amintiri, impresii, laude și aplauze, sâmbătă, 28 octombrie 2017, începând cu orele 11,00 la Sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba .

Organizatorii lansării de carte sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba iar iar evenimentul face parte din Programul 4ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.9Lansări de carte al Programului Minimal pe anul 2017.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Biblioteca „Ovidiu Hulea” inaugurată de Ziua Bibliotecarului 2024, la Aiudul de Sus: Cuprinde aproximativ 4.000 de cărți, publicații și tablouri primite din donații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Biblioteca „Ovidiu Hulea” inaugurată de Ziua Bibliotecarului 2024, la Aiudul de Sus: Cuprinde aproximativ 4.000 de cărți, publicații și tablouri primite din donații La Aiud, de Ziua Bibliotecarului 2024, s-a deschis o nouă bibliotecă publică cu aproximativ 4.000 de volume. Inaugurarea Bibliotecii „Ovidiu Hulea” a avut loc într-un spațiu din cadrul Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea