Rămâi conectat

Politică Administrație

La Ocna Mureș va fi înființat un Centru de recuperare neuropsihică. Cel de la Galda a devenit neîncăpător – proiect

Dragoş Suciu

Publicat

în

La Ocna Mureș se dorește înființarea unui Centru de recuperare și reabilitare neuropsihică, decizia fiind luată de autorități după ce spațiul de la Galda a devenit neîncăpător, se arată într-un proiect de hotărâre al Consiliului Județean Alba.

Consilierii județeni se întrunesc, joi, în ședința ordinară din luna iunie, pentru a supune spre aprobare un proiect privind transmiterea unui imobil, din domeniul public al Oraşului Ocna Mureş, în domeniul public în administrarea Consiliului Județean Alba, în vederea funcționării unui Centru de recuperare si reabilitare pentru persoanele cu handicap psihic.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Alba solicită un spaţiu în care să dezvolte un centru de recuperare şi reabilitare pentru persoanele cu handicap psihic, deoarece Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihică de la Galda a devenit neîncăpător, fiind internate peste 280 de persoane.

În prezent, pentru rezolvarea problemei lipsei acute de spaţii pentru instituţionalizarea în bune condiţii a persoanelor adulte cu handicap, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba a închiriat un vechi castel, care însă este utilizabil în proporţie de 45-55%, acesta aflându-se într-un stadiu avansat de degradare.

Consiliul Judeţean Alba a identificat bunul imobil situat administrativ în oraşul Ocna Mureş, strada Mihai Viteazul nr. 55, județul Alba, compus din teren în suprafaţă de 5850 mp din acte (5610 mp măsuraţi) şi din clădire în suprafaţă construită de 1151 mp, în care a funcţionat o secţie de recuperare medicală pe bază de tratament, ca un posibil spaţiu pentru Centrul de recuperare şi reabilitare pentru persoanele cu handicap psihic, pe care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba intenţionează să îl dezvolte.

”Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Alba, încearcă rezolvarea problemei lipsei acute de spaţii pentru instituţionalizarea în bune condiţii a persoanelor adulte cu handicap. În Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică de la Galda sunt instituţionalizaţi peste 280 persoane cu handicap psihic, majoritatea cu boli psihice majore, iar presiunea pentru internare este foarte mare. Spaţiul fiind insuficient, a fost închiriat, în codiţiile legii, un vechi castel, cu o chirie de 8.000 lei/lună, care însă este utilizabil în proporţie de 45-55% , aflăndu-se într-un stadiu avansat de degradare”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

În condiţiile în care numărul de beneficiari ar scădea la 180-200, va fi posibilă recompartimentarea centrului cu organizarea activităţilor de pregătire a hranei în corpul principal şi se va putea renunţa la spaţiile închiriate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea