Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

La Mihalț, primăvara începe cu rigole, trotuare, asfalt și alte „mărțișoare” edilitare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Mihalț, primăvara începe cu rigole, trotuare, asfalt și alte „mărțișoare” edilitare

După Cistei, SC Florea Grup a demarat lucrările și în satul reședință de comună

Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, administrația comunei Mihalț, condusă de primarul Flavius Breaz, a obținut nu mai puțin de 12.000.000 de lei, finanțare externă, pentru reabilitarea și modernizarea a 15 kilometri de drumuri comunale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cum investiția a presupus și o contribuție de circa 1.600.000 de lei, suportată de la bugetul local, vorbim de cel mai mare contract de lucrări derulat în istoria acestei comune.

Mobilizarea a început în 15 ianuarie, la Cistei, iar de câteva zile au început lucrările și în Mihalț, satul reședință de comună. Se merge în paralel cu amenajarea de rigole și podețe, accese la proprietăți și trotuare, iar pe capetele de drum, care nu au fost până acum asfaltate, au început decopertările în vederea asfaltării ulterioare.

Citește și: Capela mortuară din parohia Mihalţ binecuvântată de IPS Irineu în prezența oficialităților locale și județene și a zeci de persoane

„Am scris acest proiect în așa fel încât să rezolvăm toate acele artere rămase nemodernizate în urma campaniilor de asfaltare, și nu numai, desfășurate anii trecuți. Acolo unde există deja un strat de asfalt, se va mai turna încă unul, unde nu există deloc, se va pregăti fundația și se vor turna două. Acolo unde nu s-au amenajat încă trotuare, rigole și podețe, se vor face acum, cu această ocazie”, a precizat Flavius Breaz.

Potrivit primarului, lucrările, ce se vor desfășura pe 37 de tronsoane de străzi, atât în Cistei, Mihalț, cât și Obreja, se vor finaliza până la sfârșitul acestui an, mai repede decât prevede contractul. Optimismul acestuia este cât se poate de justificat, dat fiind ritmul susținut cu care lucrează echipele SC Florea Grup.

„Nu pot să nu observ și să nu apreciez public mobilizarea exemplară a constructorului!

Acest fapt va conduce la reducerea duratei de realizare a contractului de lucrări, astfel că ne vom putea bucura mai repede de rezultatul final, unul calitativ și durabil, ce va șterge amintirea inerentului disconfort pe care îl experimentăm astăzi”, a adăugat edilul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista USR Alba a depus lista de candidați pentru Consiliul Județean Alba. În fruntea listei se află Marius Nicolae Rof, un lider remarcabil, cu studii juridice avansate și o vastă experiență în atragerea fondurilor europene. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea