Rămâi conectat
Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Politică Administrație

La iniţiativa primarului Horaţiu Josan – Apă potabilă pentru locuitorii din Gârbova de Jos

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Consiliul Local al municipiului Aiud a făcut primul pas pentru aprovizionarea cu apă potabilă a, din rețeaua centralizată a județului,a localității Gârbova de Jos.La inițiativa primarului ing. Mihai Horațiu Josan, aleșii locali ai municipiului Aiud au aprobat un Proiect de Hotărâre prin care se adoptă un studiu de fezabilitate, eleborat de către SC APA CTTA Alba pentru realizarea unei rețele centralizate de aducțiune și distribuție a apei potabile, precum și canalizrii aferente acesteia în localitatea aparținătoare Gârbova de Jos.

Potrivit studiului prezentat valoarea totală a investiției se ridică la 1516,45 mii lei fără TVA (363,95 mii lei) din care construcții montaj 1099,58 mii leiplus o TVA de 263,9 mii lei. Cu alte cuvinte, SC APA CTTA, societate la care Consiliul Local Aiud este unul dintre acționarii minoritari (Consiliul Județean, acționarul majoritar, deținând peste 50% din acțiunile societății) va investi aproape 432 000 euro pentru alimentarea cu apă a unei populații de 377 locuitori, adică aproximativ  1145 de euro pentru fiecare cetățean în parte.

Potrivit estimărilor făcute de către autorii studiului lucrările vor dura aproximativ 16 luni de la demararea lor. Aleșii locali spun că singurul impediment, pe care se străduiesc să-l depășească, este obținerea sumelor necesare susținerii financiare a acestui proiect.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Călin Matieș: 2000 de stegulețe tricolore și un gând bun pentru albaiulieni, în prag de Ziua Națională!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Călin Matieș: 2000 de stegulețe tricolore și un gând bun pentru albaiulieni, în prag de Ziua Națională!

Miercuri, 30 noiembrie, voi avea bucuria să împart, împreună cu echipa social-democrată, 2000 de stegulețe tricolore albaiulienilor pe care îi vom întâlni în cale. Acțiunea noastră va începe de la ora 13.00. Vom pleca din Piața Tricolorului din Parcul Unirii spre Bulevardul Transilvaniei.

Acțiunea noastră este una constructivă și o realizăm deoarece ne dorim ca la Alba Iulia, de 1 Decembrie, să fie fluturate cât mai multe stegulețe tricolore. Vom dărui câte un steguleț tricolor tuturor celor pe care îi vom întâlni, dar mai ales copiilor care, așa cum știm, se bucură cel mai mult de fiecare mic dar.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, vom transmite tuturor un gând bun, un mesaj sincer, o urare din inimă! 1 Decembrie, ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, este ziua în care purtăm în inimă, în gând, pe umeri și în piept, cu strașnică mândrie, ROȘU, GALBEN ȘI ALBASTRU!

Românii de ieri au făcut ROMÂNIA MARE. Este timpul ca romanii de astăzi să facă ROMÂNIA MĂREAȚĂ! La mulți ani, Alba Iulia! La mulți ani, România! La mulți ani, dragi albaiulieni! La mulți ani, dragi români!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

FOTO| Florin Roman laudă performanța sportivă a lui Ion Dumitrel: Locul 3 la Crosul Unirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul Florin Roman laudă performanța sportivă a lui Ion Dumitrel, care a obținut locul 3 la Crosul Unirii, într-o postare pe pagina de Facebook. 

Potrivit lui Florin Roman, Ion Dumitrel este un impătimit al sportului și alearga zilnic mai mulți kilometri. De asemenea, în tinerețe, președintele CJ Alba ar fi fost unul dintre cei mai buni sportivi ai României la orientare turistică.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Poate nu multă lume știe că Ion Dumitrel, președintele CJ Alba, este un împătimit al sportului și că aleargă aproape zilnic, kilometri buni.

Și poate mult mai putini știu că în tinerețe a fost unul din cei mai buni sportivi ai României la orientare turistică. Și acum participă ăn special la cursele cu grad mare de dificultate și nu ratează podiumul. Ca și la Crosul Unirii!

Un mare respect pentru el ca om, pentru el ca sportiv, pentru el ca președinte de Consiliu Județean. Baftă în continuare!”, a scris Florjn Roman pe rețeaua de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: PNL și PSD măresc alocațiile copiilor din România cu bani cât pentru câțiva covrigi

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: PNL și PSD măresc alocațiile copiilor din România cu bani cât pentru câțiva covrigi

România se confruntă cu cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani, iar românii consideră că au ajuns să trăiască mai greu decât înainte de 1989.

Potrivit celui mai recent sondaj INSCOP, 57% dintre respondenți spun că situația generală în țara noastră este mult mai rea decât în perioada comunismului (în 2014, procentul era de 43,5%). Creșterile de prețuri la carburanți, la utilități și la produsele de bază, accentuarea inflației sau creșterea ratelor la credite au dus multe dintre familiile din România în pragul sărăciei sau chiar în sărăcie. Scumpirile se țin lanț: curentul, gazele și încălzirea s-au scumpit cu aproape 40%, pâinea cu 27%, laptele cu 28%, zahărul cu peste 60%.

Elit - Gustul Desăvârșit

În tot acest timp, Coaliția Sărăciei PNL-PSD a luat măsuri haotice, lipsite de fundament economic, care au agravat și mai mult situația. Creșterile pensiilor, salariilor minime și a alocațiilor sunt de fapt praf în ochi și dovada că Guvernul actual este atât de slab și de incompetent încât nu poate găsi soluțiile pentru a acoperi măcar impactul inflației.

Cum arată „România Educată”, clamată de președintele Klaus Iohannis și pusă pe butuci de incompetenții din PSD și PNL. Zilele trecute am sărbătorit Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, cu o Românie care este incapabilă să asigure condiții de viață și educație decente copiilor. Potrivit datelor oficiale Eurostat, în 2021 circa 1,5 milioane de copii din România (41,5%) se aflau în risc de sărăcie sau excluziune socială. În această realitate balcanică, Guvernul PNL – PSD va mări alocațiilor copiilor cu colosala sumă de aproximativ 12 lei, adică echivalentul a 6 covrigi sau a 8 eugenii. Mărirea alocațiilor nu le va ajunge copiilor nici măcar să își cumpere un sandwich sau un caiet studențesc cu 100 de file. Nu mai vorbim de cărți, materiale didactice, haine sau alte lucruri necesare unui copil.

Guvernul nu este în stare să aibă grijă nici de pensionari, iar mărirea anunțată pentru pensii, de 12,5%, nu va acoperi nici măcar impactul inflației. În 2019, PSD promitea că, din 2021, valoarea punctului de pensie va fi de 1.875 de lei. În 2022, PSD promite că, din 2023, valoarea punctului de pensie va fi de 1.785 de lei, adică cu 90 de lei mai puțin decât valoare cu care îi amăgea în urmă cu 2 ani. Conform prognozei din Octombrie 2022, PIB-ul României va fi de 1552,1 miliarde de lei în 2023. 9,4% din PIB înseamnă 145,9 miliard de lei.

Dacă pensiile speciale rămân la valoarea totală de 12,4 miliarde de lei și anul viitor, fără să fie eliminate, dar și fără să crească, înseamnă că se pot cheltui 133,5 miliarde de lei pe pensiile contributive. Dar Guvernul României își propune să crească pensiile cu doar 12,5%, ceea ce înseamnă o cheltuială anuală de aproximativ 112,5 miliarde de lei. Așadar, rămâne o diferență de 21 de miliarde de lei, ceea ce dovedește că nu pragul de 9,4% din PNRR a stat în calea creșterii mai mari a pensiilor, ci lipsa banilor. 2.000 de lei ar fi putut fi valoarea punctului de pensie și tot nu se atingea pragul de 9,4% din PIB pentru totalul pensiilor.

Românii trebuie să știe adevărul despre acest guvern, un guvern al mincinoșilor, incompetenților și demagogilor. Guvernul PSD – PNL trebuie să plece pentru că este guvernul sărăciei și al scumpirilor!

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea